Obliekanie 6 mesačného dieťaťa. Poradíte?

mizu89
16. apr 2015

Ako mam obliekat 6 mesacne dieta ked je von okolo 20 stupnov slniecko svieti a pofukuje letny vetrik.Dnes je pekne a dala som mu pancuchy,teplejsie teplaky,ponozky,topanocky,body a flisovy kabatik plus tensia ciapocka.ale v kabatiku sa mi potil tak som mu ho dala dole.v kociku ma deku na ktorej lezi takze na chrbat mu zima neni.prikrila som ho tenkou dekou.co si myslite?nechcem ho naobliekat musi si zvyknut aj na taketo pocasie.nieze v lete budu horucavy bude v bodoch zafuka teply vetrik a dieta prechladne.

ichbinich
16. apr 2015

Daj mu body plus tricko, na to bavlnenu mikinu. BUD hrubsie teplaky a ponozky alebo tenke pancuchy a tenke nohavice.
Fleesova bunda moze byt sice tenka, ale je tepla. Pri plus 20°C je to urcite vela. Ja som radsej za 2-3 tensie vrstvy, ktore mozes odoberat a pridavat podla potreby, ako jednu-dve hrube...

junovka
16. apr 2015

taketo deti sa obliekaju tak ako dospely, len jednu vrstvu navyse, kedze sa este tak nehybe.

moni244
16. apr 2015

Pancusky urcite nie, moja v takomto pocasi mala 5 mesiacov, mala body s kratkym, svetrik, polodupacky a prikryta dekou a tenka ciapka

ivuska027
16. apr 2015

no o vrstvu viac ako ty by malo mat dietatko

tranquillo
16. apr 2015

Ja mám takmer 5 mesačnú a obliekam ju ako seba, plus jedna vrstva, keďže sa v kočíku nehybe, ale spí. Dnes mala: tielko, dlhorukávové body, teplákovú súpravu (mikina a tepláky), ponožky, tenkú čiapočku a prikrytá bola dekou (to je vlastne tá vrstva navyše). Keď sme išli po slniečku, deku som jej odokryla, lebo sa mi zdalo že je to už moc.

tortelinka
16. apr 2015

môj 6 mesačný má body s krátkym rukávom, tenká mikina, tenké nohavice, ponožky, to je všetko

jantato
16. apr 2015

@mizu89 zda sa mi to vela čo si dala,hlavne spodok a topanky do kočara uplne zbytočne, a ešte na dve vrstvy oblečenia, ved nech ma volne nožičky.

yanni
16. apr 2015

uz to tu bolo spomenute, take nepisane pravidlo nasich mam a starych mam: o jednu vrstvu viac ako by si obliekol normalny (nie az tak velmi zimomravy, ci na druhej strane "teplokrvny") dospely.

slamka890
16. apr 2015

Aj my mame 6 mesacneho synceka a tiez mu obliekam body, hrubsie teplaky , svetrik ciapocku a ponozky hrubsie 🙂 a estse prikryjem tenkou dekou a zas az taky spoteny z toho nebyva 🙂 ;)

seahorse27
16. apr 2015

Tá vrstva navyše je predsa deka, nie? Ja obliekam 5 - mesačnému body s dlhým rukávom, na to pletenu vestu bez rukávov, dole tepláky a ponožky, na hlavu tenkú čiapku. Leží na deke a ďalšou teplejšou dekou je prikryty. Ked viac fúka, dávam aj kryt na kočík. Myslím, ze takto je dobre chránený, ma tam svoju vlastnú klímu, ma teple rúčky aj nôžky, nepoti sa. Tie pančuchy a flisova mikina sa mi už zdá príliš. Moj by bol isto spotený...

miskaa289
16. apr 2015

Moja malá ma 6 mesiacov a mala body na krátky a na tom tričko na dlhý rukav a na spodku tepláky ponožky a aj topánky mala (občas sa ľúbi aj pestovať pri kocikani tak aby nemala iba ponožky) a nohy mala prikrite iba ak sme neboli na slnku a na hlave tenku čiapku(najbližšje asi ani tu nedám mala mokré vlasy a nefukal ani vietor)..

emma_932
16. apr 2015

no. Teoria hovori, ze dieta ma mat o vrstvu viac ako dospely. Tak to nase ma od narodenia o vrstvu menej ako my, spi zasadne odkopany a skoro nahy, ma 4 roky, chory bol raz, trvalo to den. Tot moja skusenost.

alaguema
16. apr 2015

Aj keď boli moje deti bába, obliekala som ich normálne ako seba. Keď zaspali, zakryla som dekou. 6 mesačné bábo už má termoreguláciu vyvinutú a už sa aj hýbe hojne, takže radšej trochu otužovať, ako prehánať s obliekaním. Jasné, že sa spotil chudáčik...veď si predstav, že by si mala na sebe pri takej teplote pančucháče a hrubé tepáky. Potom sú decká náchylné na prechladnutia, len čo ich vánok ofúkne.

nair
16. apr 2015

Stačí si predstaviť, čo by si si asi obliekla Ty, keby si si chcela vonku hodinku poležať a cítiť sa pritom komfortne 😉 Takže ako už bolo napísané, určite vrstva navyše, deka je tiež vrstva, čiapočka tak isto.

ivet1371
16. apr 2015

Vnućka dneska mala pancusky,tenke nohavice,body a mikinu,ćiapku.bez deky.a bolo jej super.ja sa neriadim ked neni eśte leto jednu vrstvu viac ako dospely lebo leži à spi .nechodi ako my🙂

laretta
16. apr 2015

Obliekala by som ho ako seba a ked spinka tak prikryt dekou. A tenku ciapku na hlavu. Pancusky uz nie v tomto teplom pocasi.

dzejn80
16. apr 2015

Dietatku ktore sa este nehybe davaj o vrstvu via ako sebe + ked spi, prikryt dekou. Takym co uz chodia, behaju, su aktivni, kludne aj o vrstvu menej, aby sa nespotili ...

korra
28. apr 2015

Myslim, ze zalezi aj od babatka samotneho. Moj je "horkokrvny", takze pri tejto teplote, ponozky, teplacky, body kratky rukav a mikina. V kociku mam vzdy deku, prihodim podla potreby ked spinka. Ked nefuka, v kociku je bez ciapky.