Oblečenie pre novorodeniatko, ktoré sa narodí v polovici decembra

15. aug 2022

Ahojte dievčatá , ak sa nenahnevate , idem si k vám po radu aj ja . Mne sa má dievčatko narodiť v polovici decembra . Chcem sa spýtať , že čo mu mám obliecť 🙂)) čo mu nakúpiť . Som prvorodička a moja maminka má rodila pred 30timi rokmi a nevie mi poradiť spomína fusak . Na cestu z pôrodnice mi bude stačiť pre ňu koľko vrstiev ? A potom keď pôjdeme von ? Po koľko s ňou môžem ísť na prechádzku kočíkovať keď bude zima ? Myslím na prechádzku do parku do žiadneho nákupného centra … keď bude všetko v poriadku môžem aj hneď na druhý tretí deň ? Mám strašný stres . Moc vopred maminky ďakujem .

diaalex
15. aug 2022

Moja sa narodila 21.12., 24.12. nás pustili domov 🙂 na sebe mala dlhé body, tenké nohavice, ponožky, huňatý overal, čiapku. Dala som do vajíčka teplú zavinovačku, ju a zavrela zavinovačku 🙂 v aute sa kúrilo, takže jej zima nebola 🤗
Vonku sme sa na vzduchu prešli cca po 3-4t, ale naobed keď bolo teplo a asi na 30 min 🙂

nikpa
15. aug 2022

Nemaj stres, všetko budeš robiť intuitívne a určite dobre 🙂 my sme išli z pôrodnice začiatkom januára. Malý mal dupačky, na tom zimny overal a čiapku. Takto som ho dala aj do vajíčka v aute, nebolo vykurene takže som ho nijako nevyzliekala. Pediatrička mi povedala, že keď nebude zimšie ako -5 a fúkať veľmi studený vietor, môžeme ísť kľudne von. Tak sme aj išli asi tretí deň čo sme prišli z pôrodnice. Malý bol v podstate oblečený rovnako ako z pôrodnice, na dupackach mal overal a v kočíku som ho dala ešte do fusaku. Zo začiatku sme bývali vonku tak 30-40min.

elizabet173
15. aug 2022

žiadny stres, tiež mám zimné dieťa, z pôrodnice sme šli v perinke, plus deka, veď tých pár krokov po auto a od auta po vchod domu, na čo fusak? Potom som perinku mohla zahodiť, nechcel v nej byť. Na prechádzku môžeš ísť aj na druhý deň po príchode z pôrodnice, ak sa budeš dobre cítiť a nebude silný mráz, alebo vietor, čo v polovici decembra ťažko po posledných zimách, ktoré tu boli, predpokladať. Vtedy by som fusak použila, ak teda nebude 14 stupňov, lebo aj to býva v decembri bežné. Stačí keď bude mať dupačky, na tom overal a fusak. Doma dupačky, tričko, žiadna čiapka a neprekurovať, lebo bude dieťa choré nonstop. Snaž sa byť vonku čo najviac, aby sa dieťatko otužovalo, aj keď bude pršať, snežiť, mierny mráz, len daj pozor, aby mu nefúkalo do kočíka a doma zase pozor na prievan.

nika23t
15. aug 2022

Ja som to mala presne ako @diaalex, čo sa dátumov tyka 😊 Domov šla mala v dlhých body, pančušky, na tom tenký overal, a kombinéza. Vo vajíčku takto. Na prechádzky sme začali chodievať, keď mala malinka asi mesiac, a dávala som jej dlhe body, nohavicky, ponozky, na to kombinéza a fusak. Ona strašne plakala pri obliekaní, takže som nevrstvila klasicky, že tenšie vrstvy. A kontrolovala som vždy, či nebola spotená, keď sme prišli domov. Ani raz nebola. Doma som ju obliekala normálne, žiadna čiapka, nič. Dlhé body, legíny, ponožky. Spala v perinke asi 3 mesiace. Potom už len pyzamo a spací vak. Co sa mňa týka, využila som fusak, kombinézu, potom tak v marci už som len vetrovku dala, nohavice a fusak,ale nie taký, čo len tvar vidieť, že dieťa celé zababusene, ale taky klasicky. Ruky von, rukavice. Dlhe body, legíny, ponožky, pyžamá. Na novo mi stačilo pár kúskov, kopu veci mala ani raz nemala. Nekupuj veľa, prvé mesiace rastu ako z vody. Nakúpiš v jari uz na leto, tam budeš viac potrebovať, to sa pri nakupovaní môžeš vyblázniť 😊

sonasin
15. aug 2022

Ahoj. Ak ešte nemáš veľa nakúpené,ja mám vecičky,zavinovačky,perinu aj mantinel do budúcna do postieľky po mojej. Je januárová. 🙂

lenkakravcova
15. aug 2022

Ja som s prvým ostala v pôrodnici asi 10 dní, kvôli novorodeneckej žltačke (ja s tým rátaj).
Čo sa týka prechádzok, asi po týždni doma sme vyšli z domu 😄 skôr sa mi nechcelo.

A oblečenie: čiapky (tenké a aj hrubšiu), fusak, body, dupačky alebo vysoké volne ponožky k body (pozeraj aby nebola silná gumka v páse alebo okolo nožičiek nikdy, ak by náhodou teplaciky si brala) svetrík, deku, zavinovačku. A vyskúšaj si, čo sa ti zmesti do vajíčka (niekedy musíš dat len tenší fusak a dieťa oblečené, nič iné nevojde, potom chod v zime radšej do merino alebo termo).