Oblečenie pre novorodenca v auguste - skúsenosti so značkou OVS Kids a Lindex

mmbudiakova
14. jún 2021

Ahojte tehulky, mamičky a ostatné skúsené. V auguste budem rodiť, začínam si pomaly kupovať veci. Nakoľko to je moje prvé bábätko, neviem koľko a akých vecí mi treba pokúpiť. Koľko kusov oblečenia potrebuje bábätko z čísla 50. Rada by som vedela vaše skúsenosti. Vopred ďakujem za akúkoľvek pomoc.

petamich
14. jún 2021

ja som to teraz nedavno riesila, termin mam teraz zaciatkom jula - a vacsina cerstvych mamiciek, ktore su mi blizke mi odporucala kupit minimum 50tiek, skor 56 rovno - a ked tak neskor dokupit a vyzera to tak, ze som dobre spravila, podla dnesneho ultrazvuku tie 50tky asi budem hned posuvat a nebudem ich potrebovat 😂
co sa tyka poctu kusov - tu je to fakt rozne a aj tie odporucania sa lisili ale ze diametralne 🤪 v zasade ak budes mat drobca co nebude vracat, tak nebude treba az tak vela, ak bude grckat a budes prezliekat aj 2-3x denne bude treba viac - ja som na zaciatok kupovala vsetko s cvockami od hora dolu (vraj sa mozem bat prve tyzdne cez hlavicku a muz uz duplom, mne to ako prvorodicke davalo zmysel) a kupovala som pyzama dlhe rukavy/dlhe nohy, bodycka bez noziciek a kratky rukav a separe nozicky (aby som mu v kociku dala dolu, ked bude hic), vlastne len rozne typy bodycok - riadila som sa radami od jednej kamosky a na stranke brendon.sk maju super rozpisanu vybavicku pre novorodenca aj pre nas do porodnice (len niektore veci som si zrealnila, lebo mi to prislo moc)

a teda najviac som nakupila Next, Brendon, Lindex a par HM, mna ale z nejakeho dovodu najviac ten Next "chytil" a v case lock-downu sa tam dobre online nakupovalo

ak chces, poslem ti do spravy aj info od kamosky, co mi pisala, celkom rozumne to bolo 😃

elizabeth22
14. jún 2021

@mmbudiakova ja by som si prichystala teplý a menej teplý variant do pôrodnice, lebo teraz už fakt nevieme aké bude počasie o dva dni, nie o mesiac 🙂 taká klasika 56-62, radšej väčšie ako menšie, zahneš aj rukáv toľko. Mne sa pri dievčatá, obe boli májové, osvedčili zo začiatku, ak ešte nemáš cvik košieľka a dupačky, aj teraz mám prichystané košieľky aj dupačky, poldupačky, body krátky dlhý rukáv, overaly teda pyžamká. Veľa nekupuj, radšej priebežne dokúpiš. 🌷😊