Ahojte chcem sa spýtať koľko kusov ste asi si kúpili pre bábätko z čísla 50? ( lebo viem ze môže sa stať že ho vôbec nevynosí alebo len chvíľku) A ako rýchlo vám bábätko vyrástlo z 56?
Lebo akurát si spisujem zoznam co treba a vôbec neviem koľko asi bábätko nosí č. 56 ( viem ze je to individuálne) len chcem byť ako tak v obraze 😊
@noami12 ja som mala z lidlu 56 az do 3 mesiacov v pohode. Zalezi podla znacky, co chces. Kik je vacsi, f&f detto, pepco tusim akurat.
Teraz mame 6 mesiacov a mam 62 h&m v pohode este.
50tku si kup max.2-3 kusy... uz skor potom tu 56. Ja som mala 10 kusov zakladnych bodyciek dlhych, take na spanie, potom aj nejake dupacky a kosielky. A potom vrchnych "zamatovych" 5 kusov body este.
Zalezi, ako si ich male zaspini grckanim a pod. Dokupis vzdy 😁
Pri prvej dcére 52 a keď sa narodila mala 51 CM túto veľkosť nosila necelý mesiac .druhá dcéra 52 a 56 pri narodení 53 CM nosila to isto mesiac tretia dcéra už som mala od 56 a 62 HM narodila sa ako 50 CM a všetko bolo veľké 😀
Ja som mala z 50 len pár kúskov , ale tie nám boli hneď malé, takže ich nemal ani na sebe. Tak radšej kúp z 56 ale tiež nie veľa lebo to bude tak mesiac Max dva nosiť..
Ja som mala dost kusov aj 50 a dcera ich ponosila, narodila sa s rovnymi 50 cm. 56 jej bolo zo zaciatku smiesne velke
@noami12 toto je velmi individualne, zalezi aj od velkosti babatka - moja dcera sa narodila 55cm, 5kg, 56-ku nosila tyzden, potom hned 62-ku, teraz ma skoro 4 mesiace a za chvilku zaciname so 74-kou 😀
Naproti tomu mojej kamaratke sa narodilo drobne dievcatko, ktore nosilo vyse mesiaca 50-ku, potom dva mesiace 56-ku,... teraz zacina 74-ku, ale uz ma skoro rok 🙂
Náš mal 50cm a 3800g...56tky čo som mala pripravené na odchod z pôrodnice mu boli veľké, takže nakoniec som bola rada že som prihodila aj nejaké 50tky...taký mesiac ich určite nosil 🙂
50ku som nemala žiadnu a 56ku nosila dcerka asi tak mesiac, ono záleží aj od značky, lebo každá má pri rovnakom číslovani iné rozmery. Ak ti nehrozí predčasný porod, tak 50ku ti nebude treba.
50 - vôbec, 56 - 3 týždne, 62 - mesiac. Keďže neznesie nič prevliekať cez hlavu, využili sme pyžamká (F&F, Next, C&A) a zavinovacie body (Lindex). Mikiny a tepláky (Reserved) sme mu hneď obliekali 62, menšie sme nekupovali
Lindex ma rastuce body.
Su drahsie, ale kvalitne a dlho nositelne.
Aký odhad Ti dal lekár na veľkosť/váhu dieťatka pri pôrode?
Moj nosil 56, 62,68 a 74 kazdu velkost 3 tyzdne. 80 2 mesiace, 86 preskocil a teraz 92 nosi konecne uz dlhsie
...no nas pustili z nemcnice az po 10 dnoch a v 56ke sme sli len domov z porodnice. Aj to som ho mala problem do toho natlacit. Rovno sme uz potom nosili 62ku.
Veľmi pekne Vám žienky ďakujem aspoň ako taký prehľad mam, kúpim preistotu pár 50tok ale to len keby náhodou príde na svet skôr, ale inak budem kupovať tie väčšie čísielka, veľmi pekne Vám ďakujem všetkým za vaše zdieľané skúsenosti 💓
@noami12 Ja budem mat male babatko, asi aj predcasniatko a mam 2 x body 50 a 4 x pyzamko/overalik 50 (planujem obliekat len body a pyzamko, ziadne teplaciky, ponozticky a pod). Uvidime, kedy a aky velky/dlhy sa narodi. V stave nudze dokupime mensie veci, kym budeme v porodnici, pripadne prezije aj vo vacson obleceni - vyhrnu sa rukavy a pod. Tazko sa to nakupuje takto naslepo. 🤷♀️🙂
Ale radsej menej a dokupit, ako vela a nevynosit..
@noami12 na prehliadkach ti hovoria pribliznu vahu dietatka, treba pocitat s touto informaciou, moja sa narodila 4-kilova, mala som asi 2-3 veci vo velkosti 56, po tyzdni sme nabehli na velkost 62, ak budes mat dietatko o kilo lahsie tak tu 56 vyuzijes urcite dlhsie, 50 mi pride uplne zbytocna....
@noami12 zaujimave, ono asi aj zalezi ci uprednostnujes uplne napasovane oblecenie na dietatku alebo trosku volnejsie, cim
mensie tym tazsie sa aj oblieka, ved kludne kup 2-3 vecicky v 50-ke a ak bude treba dokupis, mne uz 56 prisla neskutocne prtava, ani som nevedela, ze je este mensie cislo 😊
@nickpick neviem teda z akého obchodu vecičky mala možno že to číslovanie bolo iné a možno že to zodpovedalo veľkosti 56, ja určite iba keď tak 2-3 vecičky, lebo určite to dlho sa potrebovať nebude, ale ja som tiež za to, že radšej voľnejšie než natrepane veci na sebe ved aj to bábätko sa určite pohodlnejšie cíti keď ma voľnejšie veci 😊
@noami12
Syn sa narodil v 40tt, mal 3000g, 50cm. Nosil asi týždeň-dva 56tku a potom väčšie.
Dcéra mala 3500g, 50cm, narodila sa v 38tt, a bolo to rovnako. Momentálne má 2 mesiace a sme na 62/68 + 68. Čiže veľa nekupuj. Ono aj keď pozrieš na bazarik tak veľa mamiciek predáva nové veci 50-56 veľkosti co nakúpili a ani neobliekli. Ja som to tiež tak mala. Nakúpila som zbytočne, lebo pekne bolo.. 😂
kupuj 56. c.50minimum. dieta 1m rastie v priemere 4cm/mesiac a moze aj viac. a standardne sa deti rodia okolo 50cm, cize uz pri narodeni moze by babatku toto cislo male a do mesiaca kludne moze byt mala aj velkost 56.
@noami12 kupovala som od 62. 50tka ti bude zbytocna.