Oblečenie pre májového novorodenca

10. jan 2024

Ahojte, termín mám presne na polovicu mája. Aké oblečenie by ste mi odporučili pre májové novonarodeniatko? Našla som x zoznamov, koľko ks z čoho by sme mali mať. Odporúčate tiež mať 50tku, 56tku a 62jku zo všetkého po tých cca 6-8ks? Prípadne čoho najviac, pyžamká? A kľudne aj dajte tipy, odkiaľ kupujete 🙂 Už mám v košíku nejaké pyžamka z Lindexu, keďže o tých počúvam, že sú fakt kvalitné. Prípadne nemáte niektorá zoznam pre májové/jarné bábätko? Ďakujem.

rebrambora
10. jan 2024

S tou 50-tkou by som sa byt tebou brzdila. Nasi sa do nej ani hned po narodeni nevopchali.

doris11
10. jan 2024

Za mna veľkosť 50-56 sme využili malo. Syn z toho velmi rýchlo vyrástol čiže za mna z tejto veľkosti stačí kľudne po 3ks vlastne ani neviem či sa vobec do 50 zmestil 😀.. 62-68 to už vynosil dlhšie ale zase záleží na bábätkuake velke sa narodí atd.😀 najviac som mu obliekala pyžamká, potom klasicky body s dlhým rukávom, nejake gate.
Skus kuknúť napríklad aj sinsay .. majú ich za par €.
Lindex mal super kvalitu, ale teraz to ide dolu vodou 🙂 za tu cenu si kúpiš inde viac veci ako za jedno pyžamko v lindexe 😀
Poskúšaj a porovnaj 😀

autor
10. jan 2024

@rebrambora No ja tiež nepredpokladám, že 50tku využijeme, to som si povedala, že stačia 3ks nejakého bodyčka a 2-3 pyžamka...

lucia7933
10. jan 2024

ja hladam taky zoznam pre júnove bábätko 🙂 ak niekto ma potesi ma🙂 lebo prve babatko a tiez netusim co ako

jaskolka
10. jan 2024

U nás 50 som ani nemala, 56 syn nosil ledva mesiac, dcéra možno trochu dlhšie. Záleží od toho, aké bude bábätko, 50 veľkosť donoseny priemerne 3 kilovy novorodenec využije veľmi krátko, to sú skôr veľkosti pre predcasniatka.Cize fakr veľa toho netreba,babatko veľmi rýchlo rastie, uz po mesiaci sa často mení veľkosť. Tetsz sa dá všetko hneď kúpiť, netreba tu veľké zásoby, uvidíš potom sama, co potrebuješ a aké veľké.
Ja odporúčam hlavne na prvé týždne overaly a body celé so zapínaním, nech to je jednoduché pri obliekaní, kým "chytíš prax". Žiadne komplikovane gombíky, cvocky, snurocky, a nie čisto bielu farbu, z praktických dôvodov.
Máj býva ešte obvykle studený, tak určite dlhé rukávy, dlhé dupačky, polodupacky, vonku aj normálne čiapočku, ponožky, novorodenec nemá ešte termoregulaciu.

mima172
10. jan 2024

Ja mám dcéru narodenú v máji. Bola drobnučká (46cm a 2390g). Všetci mi vraveli, že 50tka mi bude zbytočná, nakoniec ju nosila takmer 3 mesiace. Čiže závisí od toho, aké veľké bábo bude. A všeobecne aké oblečenie? Choď po praktickosti, nie po módnosti. Za mňa - klasické overalové pyžamká, body a polodupačky, nejaký svetrík na gombíky, či zips, čiapočky, ponožky, overal (keď sa narodila moja malá, tak bolo 8st). Množstvo tiež nepreháňaj, viem, že to láka ale bábätká naozaj rýchlo rastú 🙂 Super pyžamkové overaly, polodupky a aj body s dlhým/krátkym rukávom majú napr. v Tescu.

angeli121212
10. jan 2024

Ja som mala síce januárové ale to je jedno v podstate. Začala som nakupovať od 56 ky presne som sa trafila malý mal 54 cm keď sa narodil a teda najlepšie pre mňa boli tie overaly ale s nožičkami kupovala som v nexte a aj v tescu tie boli obe super aj c and a mal tiež parádne. Body som kupovala tie zavinovacie a k nim buď poldupačky alebo dupačky boli pre mňa najpohodlnejšie.

angeli121212
10. jan 2024

Inak k tomu lindexu mala som už nekúpim kolko krát sa mi stalo tam že sa mi urobila dierka alebo nebola dobrá cvočka na zapínanie dosť aj stoja čiže toto ja už nechcem

maryetta
10. jan 2024

Nehodilo ta tu do terminoviek? Tam sa vies poradit. Ono napr 50-tku pouzilo len jedno dieta z 3. Ostatne boli vacsie a im bola dobra 56. Takze zalezi ake velke babo sa narodi.
Ja som milovala na tie prve tyzdne hlavne pyzamka. To mi bolo prakticke a na doma to stacilo-a je jedno ake rocne obdobie-prvy bol 4.9. Takze pocasie skoro ako v maji 🙂
Druha dcerka uprostred jula-najvacsie horucavy. Tiez som mala pyzamka. A potom podla pocasia dokupila aj par ks-kratky rukav. Lebo v dome sme sice mali “klimu” ale von to bol hic.

cecilia29
10. jan 2024

50 tká bola všetkým trom mojim deťom malá. 56 nosili krátko . Úplne to stačia pyžamka, overaliky , tensia čiapočka, ponožky. Prvé týždne budes rada ak dáš dieťaťu pyžamko a máš pokoj. Dokúpiť potom priebežne podľa potreby. Ak má dieťa reflux treba ti viac, ak nemá, stačí malinko.

autor
10. jan 2024

Ďakujem krásne baby za rady, ste super. A náhodou z lidlu nemáte skúsenosť s tými eko bodyčkami?🙂

natall113
10. jan 2024

Mne sa dcéra narodila na začiatku mája, tiež som počúvala aká mi je 50tka zbytočná a nosila ju 2 mesiace
Inak praktické sú overaly kým sa dostaneš do toho obliekania, ako tu už bolo spomenutého radšej praktické ako módne veci. A najviac som kupovala lindex kvalita výborná, dcéra má 8 mesiacov a oblečenie body veľkosť 62 takže za mňa super

guiseppinka
10. jan 2024

v dnesnej dobe vies mat vsetko max pozajtra doma. ak ti bude nieco chybat, tak si objednas alebo posles niekoho kupit... ked su bodiky vacsie, nevadi... chvilu v nich vydrzis a kupis mensie. ak by boli male, tak tam uz by problem bol, ale vzdy je to loteria, kedze nevies, ake sa ti babo narodi... moje boli napr chuducke, ale dlhe. nam super sedeli bodiky z caa. tesco bolo kedysi kratsie (ako caa) alebo sirsie... segra napr. pri predposlednom nepotrebovala ani 56, maly siel rovno do 62 a pri poslednej dokupovala 50tku, lebo aj 52 jej bola velka... ale urcite kupuj dlhy rukav.. ten vyuzijes stale a pocasie v maji je vselijake... kratky rukav si dokupis podla potreby...

petronellla87
10. jan 2024

Naša má zopár bodyciek z lidlu a teda po par praniach su mega vyťahané, už tam ďalšie nekúpim

tehotna40
10. jan 2024

.

pettom19
10. jan 2024

@lucia7933 moj syn sa narodil v juni. Nakupila som par kusov velkosti 56 a on mal 48 cm pri narodeni, takze vsetko mu bolo velke 😁. Zachranili ma rodicia, ktori kupili dvoje body 50tky. Inak som mala asi 6 ks body s kratkym rukavom, tenke ponozky, asi 3-4 overaly na spanie, mozno 3 tenke leginy, 1 svetrik a 2 mikiny., dve tenke ciapocky. To vsetko boli velkosti 56, nieco 62. Potom sme uz vela veci podostavali od rodiny a kamaratov, takze od cisla 62 sme uz toho mali viac, nez stihal vynosit.

eva233
10. jan 2024

Všetko je individuálne aj mama aj dieťa. Takze za mňa mat tak 2-3sady 50-56 a potom sa uvidí už v apríli bude vedieť cca odhadnúť ci sa ti narodí ledva 3kg bábätko alebo 4,5kg ktoré 56 neoblecie... Podľa toho by som sa riadila. Tiež záleží co budeš vaic preferovať niektora mamička ma rada polodupacky iná iba pyžamka... Tiež záleží či naozaj bude dieťa útle alebo baculste a podla toho budes vedieť ktorá značka mu sadne a co je pre teba praktické. Osobne by som išla s kupovaní max do veľkosti 68 lebo sama neveríš ako rýchlo bude rásť a možno mu budú stačiť v lete bodycka a plienky.... Na druhej strane záleží či chceš nosiť v nosiči, šatke alebo kočíku a ci ti bábätko kočík neodmietne podľa toho je tiež vhodné kupovať niektoré oblečenie.... Co sa týka veľkosti tiež je rozdiel medzi 56tkou z tesca alebo linedxu a 56tkou z kiku....
Kúpila by som tak max do 10ks bodyciek a pyzamiek a potom uvidíš co ti bude pasovať

t1nusa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
srdeenko19
10. jan 2024

No napr. Mne sa nedávno narodilo bábätko, malo 3480g a 50 cm a 50 tku veľkosť sme využili 3 týždne. V 56 bola totálne utopena. A mne sa max. nepáči, keď to bábätku nesedí úplne presne a mala by som ohrnat rukávy alebo co. Takže za mňa áno, určite pár kúskov.

Inak pri prvej dcére mi to tiež tak radili baby, že stačí 56 tka a keď sa narodila, musela som rýchlo do tesca z pôrodnice nakúpiť 50 tku a rýchlo oprat.

majlo1234
10. jan 2024

Ja budem mat majove, tak ako predtym mam nakupene iba 56, mensie som nekupovala, ked budu velke, budu velke, ja si nepotrpim na tip top vzhal. Zopar bodiciek s dlhym rukavom, dlhe nohavice, pripadne polodupacky, nejaky svetrik, capica lahka a hotovo. Je to moje druhe dieta, takze uz nieriesim, ak mi nieco bude chybat, kupik za pochodu.

nairia
10. jan 2024

ja som kupovala dost z lidla a osobne som bola spokojna, dobra cena za fajn kvalitu. a este ozaj, ked tie deti v zaciatkoch celkom rychlo rastu, nestihne sa to velmi znicit. je to aj fajn material.

gvenduska
8. feb 2024

Ja mám konkrétne májového ale nič špeciálne a konkrétne som nekupovala
Klasika body polodupacky ponozky čiapky rukavice supravy mala som aj mikinu macko keď sa narodil bolo chladno
Vel.50 som ani nemala kúpenú nosil 62 keď bolo veľké ovinula som a bolo z 50 mi vyrástol rýchlo 68 mi preskočil rovno nosil 74