Oblečenie pre januárové bábätko

21. aug 2024

Ahojte. Som prvorodička, tak je veľa vecí pre mňa záhadou. Ako by som mala obliekať januárové bábätko na von? Pozerám zimné overaly, ale dá sa také malé bábátko vôbec do overalu s nožičkami obliecť? Je lepšie, keď má overal ako súčasť aj rukavičky a zakrytie nožičiek? Alebo sa dávaju zvlášť rukavičky a nejaké papučky? Budem potrebovať overaly 0-1m, 1-3m a aj 3-6m, alebo mi bude stačiť na 0-1m,1-3m len teplý fusak? Kúpila som si totiž 2 krásne bundičky veľkosť 1-3m a 3-6m, ale teraz rozmýšlam, aké k tomu dať nohavice, aby bábätku nebola zima.

zuz987123
21. aug 2024

Mám januárové dieťa a obliekala som body, pančuchy, tenký svetrík, plyšový overal (normálne s nožičkami), čiapku, rukavice a fusak.

maryetta
21. aug 2024

Ja mam teraz januarove babo.
Do vajicka-do auta som kupila deku original. A pod to som teda obliekla klasicky.
Ak do kocika tak som mala akoby “overal” ale v podobe spacieho vaku. Teda babo malo nozicky spolu. A tak som dala do kocika. Zalezi aj aka zima. Ci 5 v pluse alebo 10 v minuse. Kazdopadne pod -5 som aj tak von nechodila.

pavolienka
21. aug 2024

Ja mám januárovča tento rok a teda keď sme išli von , som mu dala teplý plyšový overal aj s rukavičkami, teplú čiapku a v kočíku sme mali fusak a na ňom deku a ešte aj prikrývku z kočíka 🙂keď bolo teplejšie som deku nedávala. V autosedacke sme mali tiež vsadenú deku a do nej tiež mával overal. Overal sme mali velkost 56, takze na zaciatku mu býval voľnejší 🙂

frantisska
21. aug 2024

Ja som davala tiez radsej plysovy overal, pod to body plus pancusky, alebo aj svetrik/mikinu ... a dieta do fusaku tepleho, vo velkej zime este deku pod neho, na neho ... tie hrube overaly casto byvaju velke pre to babo. A Vetrovky si pre take male ani neviem predstavit. A do vajicka do auta by som overal nedavala kedze ho moze tahat na nohach a ani ho tam netreba az tak naobliekat, kedze vajicko ma v sebe polystyren, radsej zvrchu zakryt.

30katrusa40
21. aug 2024

Ja mám dcéru narodení na Silvestra. Keď sa narodila riadne vonku mrzlo. Von chodila oblečená na vrstvy : body , dupačky, svetrík , tepláčiky , na nožičky strikovane ponožky a navrh overal s kapucňou , mala schované ruky aj nohy bolo to v jedno kuse. Ľahko sa obliekal bol na 2 zipsy každý až do polovice nôžky . Na.hlave bavlnenú.ciapku a kapucňu overalu. V kočíku.som.mala ešte fusak. Pred 10 rokmi parádne mrzlo tak musela byť riadne oblečená

lucia13022023
21. aug 2024

Neviem no, dieťa netreba zas na obliekať aby nebolo prehriate. Moje dieťa nikdy nemalo pančuchy ani mikinu ci sveter a na tom ešte overal a na ňom ešte fusak. Príde mi to veľmi.
Ja som dala vždy body, legíny, overal - mali sme krásny zo Zary, teply. Veľkosť 1-3m. Nohy v overali skryté nemal, ale mal ponožky a bol vo fusaku, a rúčky skryté mal. Samozrejme čiapka. Fusak kvalitný do mínusov.

deti95060810
21. aug 2024

mám dve deti sa narodili v januári a jedno dieťa vo febr. ..
prvé týždne sme chodili v perinke.
perinka, deka, fusak. Akurát do konca marca. a potom postupne ako sa otepľovalo tak jednotlivé vrstvy išli preč.
na ďalšiu zimu už malo dieťa overal.

anavixy
21. aug 2024

Uplne normlane ho oblecies do overalu, neboj 🙂 urcite by som kupila 1-3 minimalne, dieta moze mat overal aj vacsi, nohy budu koncit v nohavici, ruky v rukave a vybavene… a ked uz, tak taky s rukavickami a nozickami rozhodne, ziadne papucky netreba riešiť, ruky malinkemu babatku este zakryjes lahko dekou,fusakom, ale pre malicke babatka sa overaly bez noziciek asi ani nerobia… bundy su ti na dve veci podla mna 😬 v kociku budes mat zimny fusak a do neho ho das oblecene v overale, pod to nenaobliekat, dieta sa nesmie ani prehriat. Treba sa riadit zatylkom babatka - nesmie byt studeny, ale nesmie byt ani spoteny. Radsej obliect menej a pridat/odobrat deku podla potreby nez dieta prehriat.
Do autosedacky ale dieta nesmie ist oblecene v overale!! Len lahko obliect, do vajicka mozes dat fusak urceny do vajicka a zakryt dieta aj dekou, ale pasy musia byt tesne utiahnute na telo dietata, nie na hrube vrstvy oblecenia.

anavixy
21. aug 2024

Bundicku mozes obliect dietatu a nohy zabalit do deky, ale kazdopadne musis mat fusak a tu bundicku nikto vidiet nebude.. za mna velmi neprakticke a zbytocne (nie ze by som ja take nemala a tiez nikdy nepouzila 😂)

angeli121212
21. aug 2024

ahoj ja mám januárového syna a teda my sme využili teplý overal a fusak.. do overala som neobliekala veľmi len klasika body a poldupačky napr. . Overal som v autosedačke vôbec nepoužívala tam som maximálne svetrík aj to skôr nie a keď bolo treba ho v autosedačke prenášať tak som ho pozakrývala poriadne dečkami. V aute sme normálne kúrili čiže to som odkrývala. K overalu určite je super ten s rukavičkami aj zakrytými nožićkami..

pralinka86
21. aug 2024

Zalezi aky teply mas fusak a kde sa nachadzas... Na juhu mu budr stačiť menej vrstiev ako na orave.. ja som mala rada rastuce flisove overaly, kde zahnes nôžky aj rucky, napr lindex, tchibo,.. a pod to klasika oblecko a do fusaku alebo este cosi na to a tak do fusaku. Namiesto capice radšej merino kuklu, ta bola potom fajn aj v nosiciz ziaden holy krk, nakrútilo sa na hlave, pekne drzala

smajliica
22. aug 2024

Body, dupačky, tenký vlnený overal, hrubý fusak, čiapka. Ruky aj nohy schované vo fusaku. Boli sme vonku ak v -15.
Mne osobne sa zdá zbytočné kupovať 3 overaly, kúpila by som 1-3 m, mohol by vydržať na celý čas.

angeli121212
22. aug 2024

@smajliica ja som pre maleho vtedy kupila 62ku a veru ľutujem mala som len 56ku a vydržala by aj dlhšie.. máš pravdu, že tie overaly vydržia.. šijú sa kus väčšie

smajliica
22. aug 2024

No to máš vlastne pravdu, tie overaly sú obrovské 😊

angeli121212
22. aug 2024

@smajliica doslova .. aj som sa divila teraz pre malú idem kúpiť 56ku

autor
22. aug 2024

To je dobré vedieť, že ich šijú väčšie. Nenapadlo by ma to, neviem ani aké veľké také bábätko je.

angeli121212
22. aug 2024

Ja som pre maleho kupovala veci od veľkosti 56 všetky.. menšie som nechcela lebo som nevedela či vôbec bude potrebovať a veru dobre som spravila lebo sa nám drobec narodil 54 cm dlhý