Ahojte,prosim poradte mi v com krstit - perinku uz asi nie,pravdepodobne sa tam uz nezmesti ,iba overal?samozrejme pod nim oblecko na krst bude mat len ci je vhodne dat ho napr.do hrubsieho overalu kedze uz bude mat 3 mesiace,vdaka
@siska765 v pohode..nas mam taky modru teply kompletik.. A nam stacila len biela kosielka na prilozenie (aj ta bola este po mne,ta davnodavna so snurkami vzadu a s vysivanym golierikom. Farar okolo toho nerobil caviky. Tak ani my.
Dcerka mala biele body,biele pancuchy a cyklamenove satocky a tiez sme len tu istu kosielku prilozili.. Obe sme krstili v oktobri.
@siska765 - ahoj, no to zavisí od počasia, či? Košieľka biela sa prikladá ako symbol, nemusí byť oblečená. Synčeka sme krstili, keď mal takmer 4 mesiace, bolo to v apríli. Bolo slnečno, ale fúkal vietor. My sme mali dlhý rukáv a na tom jarné tenšie kabáty (saká). Synček môj mal košeľu bledučko modrú s bielym golierom, biele nohavice a slávnostnejší sveter tmavomodrý s bielo-žltým kormoránom 😀 Dostal oblečenie ako komplet do daru 😉 Niesli sme ho v autosedačke, bol akurát prikrytý bielou dekou a cestou mal bielu čiapku na hlave. V kostole sme mu dali dole aj čiapku ak deku a najviac ho zaujímali sviečky a ľudia okolo 😀 Keď sme pred takmer 5 rokmi krstili rovnako starú dcérku, mala na sebe biele body, biele pančušky s ružovými srdiečkami a biele šaty s ružovými aplikáciami + biely svetrík. Bol chladnejší september.
ahoj, krst trvá cca 20 min., takže Vám nebude v kostole dlho zima,
na krstiny.sk majú biele kabátiky na krst, možno by som zabalila dieťa aj do deky
nas bol krsteny 26.10. takze uz bolo tiez chlado. Do perinky nevosiel...
Mal body, jedny spodne upacky take hrubsie biele a na ton supravicku richelieu- dupacky kabatik a capicku. Cely cabaleny vo svojej deke. Nebolo mu zima.
A este pletene papucky🙂
Mamicky zvyknu kupovat biele oblecenie, a krstovu kosielku alebo rusko do krstu (ktore sa len prilozia na oblecene babatko). Ked je babatko este mensie, ze vojde do perinky, tak vela mamiciek kupuje aj bielu perinku taku honosnejsiu, ktora ma leskly povrch -saten alebo viacej cipky. Ale ako pisu baby vyssie, fararovi je to jedno, a vy si oblecte babatko tak, aby mu bolo makko, teplo a vam aby sa dobre drzalo🙂
Ja som krstila syna , mal 3 týždne. Narodil sa 6.1, takže bola poriadna zima. Deťa bolo zababušené v perinke, fusaku. S nami krstili ešte aj jedno dievčatko tiež také malinké bábo - oblečená a zababušená bola rovnako. Farárovi je to myslím jedno ako je to bábo oblečené. Takže určte do niečoho hrubšieho.