Ahojte, potrebujem poradiť, čo obliecť chlapcovi do škôlky. Doteraz chodil v teplákoch, ale ako sa ochladzuje, tak váham, že čo mu mám obliecť. ideálne na von by boli rifle alebo menčestráky, lenže to je dosť nepohodlné na to, aby v nich sedel potom celý deň vnútri.
Teplaky a na ne tenky ale nepremokavy "navlek" - take to oblecko gate do dazda, aj v Lidli to obcas dostat. Spolu s teplakmi to aj dobre izoluje, ani sediac na studenej zemi ci lavicke neprechladne.
To si len navlecie ked pojdu von, nezaspini sa a nezamoci, u nas sa to osvedcilo, ani prezliekat sa nemusel, len naliect a potom vyzliect...
Inak veľmi dobrá otázka.... Tiez nad tým uvažujem, ja dávam zatiaľ tepláky a hľadám všade zateplene tepláky... Nohavice nechcem dávať, lebo sa mu to zle sťahuje a vyťahuje samému na wc.
@andaluzia rifle su velmi studene oblecenie podla mna. v zime ich nerada nosim aj ja. ja dvam synovi uz pancuchace, lebo rano je velmi zima a teplacky. teplaky su aj tensie, aj hrubsie, cize aj v zime chodime v teplakoch, takych hrubsich z C&A. nokdy nedava, synovi oblecenie tak, aby sa musel prezliekat v satni. jedine, ked je ozaj zima, tak ma fleesom oteplene nohavice, alebo oteplovacky.
@mandarinkadarinka oteplene teplaky maju v C&A
Moje dcéry nosili hrubšie tepláky, pod to podlkolienky, alebo flisové tepláky, zateplené legíny... Rifle málokedy. V zime tenšie tepláky a nato otepľovačky. Viem že s tým je oštara, ale tých pár mesiacov museli vydržať - aj pani učiteľky.
Nas syn nosil jesen/zima minuly rok pancusky alebo spodarky a na to kratasky, skusali sme aj tenke teplaky ale bol privelmi spoteny, takto nemal problem s prezliekanim ani mu teplo nebolo
my nosime v jeseni hrubsie teplaky akurat..v obchodoch je aj tak viac hrubych ako tenkych, vacsinou tenke nieto zohnat..takze len to...potom v zime, ked uz tie teploty cez den idu pod 10 st, tak davam leginy alebo tensie teplaky a na ne hrube nohavice zimne...teda v skolke vyzlecie len nohavice a ostane v leginach/tenkych teplacikoch..v zime maju v triedach teplejsie ako na jesen, takze takto sa mi to osvedcilo...leginy som kupila v Tescu alebo v Lidli,modre..hnede..take chlapcenske farby
ja davam teraz tiez hrubsie teplaky,lebo nohavice ma skoro vsetky na gombiky a robi mu problemy WC...no a tiez rozmyslam,co budem robit neskor...lebo zima este ok...ale to obdobie,kedy ani zima este nie je..ale zase uz to nie je ani na teplaky...hmm...toto ma teraz tiez trapi...budem citat rady skusenejsich mamiciek 😉
@stanislavao jej dakujem za radu
@andaluzia Nieco taketo: http://www.rodinka.sk/typo3temp/pics/aed3b59179... nie su to sustaky, skor take akoby pogumovane, ale makke a tenke nohavice, ktore nepremoknu a neprefuka ich. Moj mal v skolke tiez najradsej teplaky, no mat take hrube ako na von, tak vnutri by sa v nich potil, resp. keby si na ne aj zvykol, tak zase vonku v nich mrzol, predsa len rozdiel teplot trieda - vonko je uz na pokrocilejsiu jesen znacna. Takze teplaky mal cely den dnu v skolke a ked sli von iba si na ne este nasuchol tieto take beztrakove len nohavice este na tie teplaky, da sa to velmi lahko navliect. A potom ked si aj sadol do mokreho, presiel po orosenej trave apod. bolo to v pohode. KEd sa vratili dnu len to zvliekol, ide to lahucko, lahsie nez samotne teplaky.
@andaluzia horana podla mna mysli oblecko do dazda, to su take pogumovane gate s teplou podsivkou. Je k tomu aj bunda, ale predava sa kazde zvlast. Su ozaj teplucke, a nepremokave, takze sa ani tak casto nemusia prat, len tu gumu utries handrou🙂. Minuly tyden ich mali v Lidli, skus este niekde pozriet, ci nemaju zvysne kusy. Dostat ich aj v Tchibo, v eshope urcite (v Lidli su ale lacnejsie, teraz stali 10 eur/ks).
Teple teplaky zozenies v C&A, dnes som tam bola a mali super vyber. Pre dievcata nic moc, ale pre chlapca nieco urcite najdes.
No baby, co sa tyka oblecenia do dazda je sice super aj ako izolant, ale je nepriepustne. Neviem ako Vase deti, ale moj maly sa pod tym neuveritelne spoti. Lebo to neodchadza von, ako keby ste mali na sebe igelit. takze do dazda ano, ale inak by som neobliekala
davam tiez teplaky take hrubsie zatial. Este mam v rezerve davat pancusky pod teplaky ked sa schladi.
S tymi pogumovanymi nohavicami suhlasim so something. Pride mi to nepriedusne a nedavala by som to ked neprsi....
a tiez sa snazim co najviac veci nechavat bez prezliekania - predsa je to chalan a aby sa musel patkrat denne prezliekat - to by ho asi dlho nebavilo....
@something ja to mam praveze vyskusane u oboch deti, a ani jedno sa mi v tom nepotilo. Ono neviem ako teraz, nakolko teraz nie je zatial taka uplne ze chladna jesen, aspon tu v BA zatial nie, rana uz su sice chladne ale na obed to vystupi az temer k 20 st. a potom chapem ze ked sa deti nahanaju na dvore sa ze mozu spotit. Ale ked uz je menej stupnov je to idealne. Treba to skratka dat na prislusne pocasie, kedy uz nie je na iba take letnejsie veci ale zaroven este nie na oteplovaky. Ja mam obe deti aktivne a skutocne som nemala problem. Prave naopak, dcerku mam napr. citlivu na nachladnutie "odspodu" a oni casto na ihrisku co maju skolkarsky dvor aj okrem ineho sedia na lavickach, kde sa mi permanentne podchladila co som poznala na tom ze sa jej potom ucvrkavalo. Ale ked som daval tieto gate tak nie. A syn tiez aj ked lietal bolo to OK. Mne sa prave neosvedcili pokusy davat hrube teplaky alebo pancusky pod to, ako pisem, potom im bolo vnutri v triede horko, lebo tam je taka ta akuratna casto uz potom aj vykuerena teplota, 21cca, a potom vyjdu von a tam 10cca a od zeme uz chlad, no to je rozdiel. Aby potom boli vnutri a vonku rovnako obleceni, to sa da v lete, na skoru jesen, na jar ale nie uz na neskorsiu jesen...
baby, mamicky, velmi dobre teplacky lacne kupite aj v predajni Pepco. do 5e sa zmestite z 1ks. nie je to mozno najmodnejsi vystrelok, ale co len do skoly sa valat po dvore su fajn. maju tiez aj take dost hrube, ze na zimu budu ok.
Ja som teraz nahodou kupila velmi dobre teplaciky v kik. Zateplene a za bezkonkurencnu cenu na zodratie do skolky. Tusim 3,99 €.
Syn nosi teraz hrubsie teplaky, ponozky. Na vonok maju v skolke aj tak tie gate do blata, takze ked idu deti von, vsetci sa oblecu do toho a potom zase vyzlecu. Zvycajne sa hra v pieskovisku a to je teraz vlastne stale vlhke, tak to potrebuje.
Rifle a ine nohavice mi syn tiez neoblecie, iba s makkym pasom, nesmie byt gombik...
V zime sa vyzlecie pri prichode do pancuch, ma kadejake farebne vesele s autickami a tak. A potom ked idu vonku sa oblecie, na to casto este to oblecenie do blata (ked je chladnejsie, ale nie sneh, tak ma gate aj bundu podsite flisom). Ked je sneh, tak ma overal (dufam, ze mu je dobry, ked nie, musim nabehnut do obchodu ;-p).
mne sa zatial najviac pacili teplaky co som Adikovi kupila v Lidli asi minuly rok a odvtedy na ne striehnem ked budu, tak ich nakupim este viac.... su take trochu hrubsie s patentami aj na spodku. Podla mna v pohode strih - na nom sa mi pacia asi najviac co som doteraz pre neho mala 🙂
@norcima presne tak. Tiež nakupujem tepláky v Kik a 100% spokojnosť. Aj s materiálom,strihom, veľkosťou, cenou. DObrý kup :D
@mandarinkadarinka aj na bubbe.sk alebo beee.sk, a ešte eshop Ježo alebo tak nejak, skúste vyguglit 🙂
Ja im davam spodky, ked je chladno, pancuchy nemaju radi, ponozky mozem menit kazdy den - davat hrubsie alebo tensie - a spodky mozu mat aj dlhsie. Plus maju aj take tenke gumene gate, keby bolo mokro.
Do triedy teplájy a keď pôjdu von, tak si na ne natiane šuštiaky.
@andaluzia satne maju v skolke na to aby sa deticky obliekli, vyzliekli, prezliekli....ved aj papucky prezujete miesto topanok ked pridete do skolky....ci?