Objednávali ste oblečenie pre úplne najmenších z Aliexpresu alebo Ebay?

nitusiak
29. aug 2017

Ahojte,
nedávno som natrafila na e-bayi na fakt krásne vecičky pre novorodencov, ktovie či také a v takej cene nájdeme aj na Slovensku, ale pri bábätkách o cenu nejde, skôr zdravie. Manžel je zásadne proti objednávaniu z "Číny", hoci ktovie čo dnes už nie je čína... Môže to byť pre ne skutočne nebezpečné? Objednávala niektorá mamička napríklad dupačky, body pre tých najmenších? Resp. iné doplnky? Je na to skoro myslieť, ale zaujíma ma to. Odporúčate či radšej nie? Ďakujem za odpovede a pekný dník 🙂

pininka
29. aug 2017

Ja som iba ergonosic objednala z aliexpresu ale som s nim max spokojna,stal 16 eur, tu stoji cez 100 eur. Mam kamosku ktora vsetko objednava pre malu dcerku, ale poviem pravdu, ze vacsina veci su strasne umelych a dost smrdia. Ja by som na telo toto babtku nedavala. Deti rychlo rastu, netreba mat plnu skrinu,radsej kvalitnejsie bavlnene veci. Ja som kupovala cez najlacnejsiepredeti.sk. a bola som ozaj spokojna

bonovka
29. aug 2017

@nitusiak ahoj,ja som objednala par kuskov z aliexpresu,lebo ceny su bezkonkurencne a vecicky naozaj pekne..mam bodiky,supravicku aj taky teplejsi overal..na moje prekvapenie,zavinovacka objednana zo slovenskej stranky narozdiel od tych veci z Ciny neskutocne pachne a to sa vravi,ze veci od Cinanov smrdia..tak neviem..kazdopadne,mozno aj ta zavinovacka je Made in China,ako vsetky handry,ktore sa u nas predavaju,akurat,ze ked to objednas u nas,zaplatis pekne navrch..osobne si myslim,ze tie veci staci oprat..bodycko je napr. z bavlny..a aspon je na nom orignal stitok.lebo to,co sa dostane do ruk slovenskym spotrebitelom,moze byt xkrat prestitkovane a castokrat ani nevieme,co mame v rukach.. :-/

inka04
29. aug 2017

Ja by som neriskovala, mam zopar kuskov kupenych pre seba z Ali a neskutocne pusta farba, smrdi a uz na dotyk citit "Cinu". Radsej by som dala prednost bazariku, kvalitne veci za smiesnu cenu - a vsetka chemia je uz vyprata. Bol aj taky dokument, preco su veci zo second handov "lepsie", lebo ked si kupime "nosenu" vec, je tam predpoklad, ze uz bola prana a tym, aj menej skodlivych latok - pretoze kazdym pranim chemicke ciastocky idu prec.

chellina
29. aug 2017

Ja by som to urcite nekupovala, ta cina nas fakt raz znici 🙈 Ludia, vyrabaju to tam male deti za takmer nic musia dret od rana do vecera v nevhodnych podmienkach ich tam terorizuju, trpia tam tie chemicke latky, neoverene veci, farbene samou chemiou vyrabane v co najvacsom a co najlacnejsie...skuste si pozriet ake je tam momentalne ovzdusie vdaka tomuto nasmu masovemu objednavaia na plne obratky nam to pekne nici zivotne prostredie a to sa odzrkadluje uz aj teraz u nas...ja som len tak pozerala látky na šitie mantinelu do postielky a hovorim si ze no fuj toto okolo seba moje dieta mat nebude a ked mi to vsetko doslo vykaslala som sa na to a podporila radsej nejaku milu pani s vlastnym eshopom a z latkami z ciech a francuzska...vazne nechcem podporovat nicenie zivotneho prostredia, detsku pracu a este k tomu navliect svoje decko do hnusnych nekvalitnych handier aby sa do neho cez pokozku dostavali tie cinske chemikalie .

pribinak
29. aug 2017

Nie, pre babatko by som urcite handry z Činy nekupovala
Radsej trochu priplatím a kupim kvalitne

marlenka222
29. aug 2017

Ja som objednavala pred rokom pre babo dost. V prvom rade ziadna bavlna. Vsetko syntetika. V druhom rade velkosti kadeake problem trafit. Ja osobne radsej za malo penazi smer Pepco, tesco vypredaje. Ako neoplati sa z ali. Fakt mozem za seba povedat ze smejdy. Radsej bavlnene aj ked viem ze kvalitou nizsie ale vidim velkost ohmatam. Skusim.

chellina
29. aug 2017

A ked uz toto neskutocne znecistenie vas neodradi...tak potom neviem 🤷‍♀️

nitusiak
autor
29. aug 2017

@chellina teraz to ber ako kompliment, tvoje argumenty ma presvedčili. Poviem pravdu, nikdy som sa na to takto nepozerala.

Objednala som pár veci, ale oblečenie nikdy. A už ani nikdy asi neobjednám. Ja chcem pre bábo len to najlepšie, takže ďakujem za komentáre a skúsenosti 🙂

chellina
29. aug 2017

@nitusiak ani nevies aku mam radost.. 👍