Nevyhnutná výbava pre novorodencov

13. mar 2025
martinka13
13. mar 2025

Základné oblečenie, krem proti zapareninam, plienky, postieľka, monitor dychu, odsavacka soplov, rektalny digitálny teplomer, v prípade potreby UM a kojenecká voda, kočiar, autosedacka.

autor
13. mar 2025

@martinka13 Ďakujem ☺

maminkadeticiek
13. mar 2025

Monitor dychu,autosedacka KVALITNA DRAHA

autor
13. mar 2025

@maminkadeticiek Už mame 🙏

maminkadeticiek
13. mar 2025

Inak nie je to must have,ale vyssi pultik na prebalovanie.Prezijes bez neho,jasne,ale mne velmi pomahalo nemusie sa stale nizko zohynat,lebo ma hrozne bolel chrbat z nosenia,kojenia,su to take nove polohy pre telo,nova zataz na ine svaly.

nynia
13. mar 2025

Okrem zakladu ako plienky, oblecenie... atd tak jednoznacne monitor dychu.

veva24
13. mar 2025

Prebalovacia komoda. Bola som po cisárskom a veľmi som ho ocenila. Každý má odradzal že to mám tak na 2 mesiace ale dcéra má 1,5 roka a vyuzivame stále.
Ešte u nás bola neoceniteľná ohrievač na vodu. Dcéra bola od narodenia na Um. Neskôr sme využili na ohrievanie prikrmov.

renka30
13. mar 2025

U mna to bol monitor dychu, kedze dcera od narodenia spavala iba na brusku.

michaelam2
13. mar 2025

U nas jednoznacne prebalovaci pultik, ale nemali sme miesto na klasicku komodu, tak sme ho spravili na pracke a super 😀 prve dni som prebalovala na posteli, na gauci a myslela som ze pridem o chrbat

minesasubu
13. mar 2025

paperová perinka od Evy Kiedronovej a naštudovať si spravnu manipulaciu s babetkom , zavesny prebalok v kupelni super praktické

autor
13. mar 2025

@michaelam2 My sme to vybavili tak, že sme kúpili rastúcu postieľku, aj s prebaľovacim pultom spojenú , a potom keď vyrastie, ten pult sa dá dať ako nočný stolík pri posteľ. Tým, že spálňu nemáme bohvie ako veľkú, tak toto bol ideálny nápad a som za to rada ☺

banalu
13. mar 2025

Prebalovaci pult - sama som bola proti, ved dieta prebalim kdekolvek... nakoniec ma presvedcil muz a pouzivali sme ho do asi 2,5 roka malej, uz nemala plienky, ale stale ju na nom muz obliekal po kupani.
+ moje krize mi podakovali
+ 90% casu prebalovania na jednom mieste pomohlo v obdobi, ked sa deti nechcu prebalovat a zdrhaju. Proste mala sa naucila, ze toto je miesto kde sa prebaluje a prezlieka a nevymyslala.
Nosic - dokupovala som ho a bol must have, madam mala kocikovy strajk od cca 2 mesiacov a reflux. Ale najprv som si o tom nacitala co je naozaj ergo nosenie a ze nie vsetky ergo nosice co sa tak tvaria su naozaj ergo.

nikpa
13. mar 2025

@martinka13 monitor dychu, odsávačka na sopeľ, rybacia masť na zadok.

juliet86
13. mar 2025

babybjorn lehatko. nosic. ring na mobil nech viem pri kojeni klikat jednou rukou. odsavacka.

daja07
13. mar 2025

odporucam zbytocne nekupovat kopu veci. Plienky som kupovala len mensie balenia, keby nahodou nesadli. Mam 3 deti, a az pri tretom sme riesili ze plienky nesadli a museli sme skusat viac druhov. Rovnako odporucam skor mensie balenie kremu na zapareniny, ak by nesadol, resp. nejake vzorky, ktore vies pouzit dost dlho, aby si ich vyskusala, ale zasa ak nesadnu, nevyhodis vela kremu. Vajicko a kocik odporucam kupovat samostatne. Vacsina vajickok ku kocikom su lacne nekvalitne plasty. Kocik vyberaj podla toho, aky mate teren, kam chces s dietatom chodit. Inak ja celkom nechapem take tie kociky s malymi kolieskami plastovymi a nizko polozenym malym kosikom pod kocikom. pridu mi ako hrackarske, mozno lahke a skladne ale su to hrkalky. Preferujem vacsie kolesa, nejake samoudrzbove alebo nafukovacky a odpruzenie je tiez fajn.
Oblecenie som ratala asi min. po 3 ks zo vsetkeho, pri tych malych velkostiach ich pouzijes velmi malo krat zvycajne. neskor uz tak rychlo nerastu, tak vyuzijes dlhsie. Aj ked mozu dost grckat, ale tak to uvidis, ked tak dokupis.
Latkove plienky, fajn ako podlozka, podbradnik, utierka, vankusik, prikrivka ...
Odsavacka na sopel a vysielacka.
Monitor dychu sme nemali, ale je to na tvojom zvazeni. Niektore poistovne ich maju ako bonus zadarmo na tusim 6mes. mozes si to skusit a uvidis, ci ti treba.
Odsavacky, cumle, flasky, umele mlieko, lehatka, kolisky, hojdacky .... nic z toho by som nekupovala. ci ti to treba, to zistis az sa to dieta narodi. Mozes si ale pozriet moznosti a pripadne vybrat, aby si mala menej prace, ked to bude potrebne kupit.
Podla osobnej preferencie - satka alebo nosic, hniezda, ci vrkoce do postielky, perinky, kolotoce nad postielky a pod...
Niektore z tych nizsie spomenutych veci mozete aj dostat od rodiny, kolegov ci kamaratov. Myslim, ze je ozaj zbytocne kupovat vopred, kupuj vtedy, ked to bude potrebne.

ina2405
13. mar 2025

Šatka a neskôr nosič, odsávačka na sople a kresielko.

vilma7
13. mar 2025

Monitor dychu za mňa nie. Ako som ho kúpila, tak som ho aj netozbaleny predala.
Satka na nosenie a nosič. Kočík sme prvý rok ani veľmi nevyužili...všetko záleží od dieťaťa. Monitor by som kúpila jedine, ak by bolo predčasniatko.

deti95060810
13. mar 2025

odsávačka - odsala som si mlieko a odišla do školy
vanička na kúpanie, postieľka....

malaopicka
13. mar 2025

Necitala som komentáre, samozrejmé veci nejdem písať. Ja by som sa nezaobišla bez detskej postielky, prebaľovacieho pultu, monitoru dychu, kamery, kvalitného vajíčka, bez prístroja na UM, bez kresla na kŕmenie a vankúša na kŕmenie. Ostatné nič také nebolo, čo by sme bytostne potrebovali, ale využili sme veľa vselicoho.
Aha áno, dopĺňam, KOČÍK! Prvého pol roka sme boli vonku asi tak 5-6 hodín denne.
Najväčšia sprostosť, čo som kúpila bol nosič, hneď som ho predala a taktiež elektrické kresielko, nemalo vôbec úspech.

44janica44
13. mar 2025

@vilma7 nesúhlasím. Syndróm náhleho úmrtia sa predsa týka všetkých detí, nie iba predčasne narodených.

K spomenutému ešte doplním vysielačka s kamerou

kitycat
13. mar 2025

Ja mam len prebalovaciu podlozku na komode a vyuzivame aj teraz v 2,5 roku na pbliekanie po kupani a aj na obcasne prebalovanie velkej pohromy 😀
Este je super penova podlozka, my mame puzzle, babo na to polozis a nie je na studenom ked trenuje na brusku alebo sa vseobecne hra.
A este mam vanicku co sa polozi na vanu, takze sa moc neohybam, vody dam podla potreby a sedi a clapoce si

vilma7
13. mar 2025

@44janica44 ak ma umrieť, umrieť aj keď to budeš mat doma...lebo pochybujem ze bude mat všade monitor dychu, kočík, autosedackq, pohovka, podložka na zemi atď....skúsenosť známej mojej sestry. V postieľke monitor a dieťa umrela kým spalo na gauči.

autor
13. mar 2025

@vilma7 a tak to že vieš o takej skúsenosti nemusi znamenať , že je normálne , že sa to stalo … podľa mňa ak je kvalitný monitor , tak dá včas vedieť aj také skúsenosti sú, čo dosť pomohli..

44janica44
13. mar 2025

@vilma7 presne preto som mala monitor dychu s 2 platňami.....jednu v postieľke, druhú na gauči. A premiestnovala som iba krabičku. A ak som vedela ze dieta bude spať v kočíku tak som tu platnú dala aj tam ( väčšinou som dieta z kočíka premiestnila do postielky)
Od cca 2 mesiacov dieťa spalo iba v postieľke. A monitor som používala 2 roky - kým dieťa nevyrastlo z postieľky.

Ako keby si ráno nájdem mŕtve dieťa v postieľke a ja som nemala monitor dychu - dá sa aj požičať ak niekto nemá financie, myslím ze každá matka by si to vyčítala do konca života,

Je mnoho príbehov kde monitor dychu zachránil vela detských životov. Mne monitor dychu pipal prvú noc po príchode z pôrodnice, dieťa síce dýchalo ale spalo veľmi tuho čiže rozostupy medzi nadychmi boli veľké- ďakujem Bohu ze som ten monitor nebola lenivá používať, si ani nechcem predstavit co všetko sa mohlo stať.