Ahojte, vyberam postielku pre nase prve babatko a do uzsieho vyberu presli PALI City a SCARLETT Laura. Nemate nahodou niektora skusenosti s tymito postielkami?
http://www.babymarket.sk/sk/739/111/pali-detska...
http://www.obchodny.sk/product/postielka-s-odni...
Cenovo su priblizne rovnake (Pali City ma v cene matrac). Scarlett Laura je polska postielka, paci sa mi, ze sa da ta bocnica zasunut pod rost a ma 5 poloh rostu. Pali City je ceska postielka, ma nejaky specialny system spustania bocnice, ale rost ma len 2 polohy. Je to dolezite?
Viete mi poradit pre ktoru sa rozhodnut? Vopred dakujem 🙂
@alabla a čo rozmery?... laura je 128x69 cm (matrac 120x60) a pali city je menšia 109x57 cm (matrac 100x50)... takže, skús sa rozhodnúť podľa toho, akú veľkú potrebuješ 😉 ...detskú postieľku takéhoto typu (mali se takú ako laura, ale buk) sme využili max do dvoch rokov ... (už si to presne nepamätám, možno aj skôr) ... potom už naše deti spávali v detských postieľkach z Ikea - nízkych bez zábran🙂 http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/S598...
No ja by som sa rozhodovala aj podla toho rostu, 2 polohy su podla mna malo. Klasicke postielky maju 3 polohy rostu. Predsa len ked mas babo, co uz sedi, musela by si uz mat ten matrac uplne dole, pre chrbticu nic moc. Spustanie bocnice nie je - aspon podla mna - az take dolezite, 20cm nie je tak vela, aby to rozhodovalo. Plus to, ze standardny matrac je 120x60 - tak su aj plachty site, neviem, ci by nebol problem s atypickym matracom - nielen zohnat taky matrac, ale potom aj plachtu nan plus ked bude vacsie babo, ze budes uz pouzivat aj perinu, moze byt problem, ze ju do malej postielky nenapraces.
My sme tiez postielku vyuzili do 2 rokov - cize dietko malo cca tych plus - minus 90 cm - potom uz isla do klasickej "dospelackej" postele 🙂
Este mi napadlo, ze pokial postielku neplanujes posuvat a vozit po izbach, tak aj tie kolieska su asi zbytocne. Ale tak tie su zase na oboch...
@alabla - pali je taliansky vyrobca... my mame od nich pali tiffany postielku, kvalitativne je uzasna, uz caka na noveho obyvatela 🙂
@anjelicek26 aha, som sa sekla...teraz mi to doslo 🙂 tie postielky su uuuzasneee, vsak za tu cenu aby este neboli 😀
@alabla - ja som ju objednala priamo z talianska, vysla ma lacnejsie o tristo evri... seriozne 🤐 A je dokonala ♥ Len sme na nu strasne dlho cakali, ja fakt neviem, co tam robia 😝
@anjelicek26 a cez aku stranku si objednavala? ta postielka je velmi velmi pekna! mne sa pacila ta gigi e lele, alebo smart bosco...su take vesele 🙂
@alabla - my mame velmi farebnu detsku izbu, tak nabytok som zhanala vyslovene neutralny, biely 🙂 Lebo by to uz bolo prilis vela 😀 Na talianskom yatego.it som ju nasla 🙂
My mame tiež scarlett Laura a som maximálne spokojná, aj kvôli bocnici, viacerým poloham. Mame aj s kolieskami...
Ja som sa rozhodla po dlhyyych uvahach pre Lauru. Je dokonala, ale nas Kubko mal na to svoj nazor 😁 spi takmer od narodenia s nami v manzelskej...postielku predam, je takmer nepouzita...
@alabla Mne sa tá česká páči viac a tie dve polohy roštu stačia. 😉