Nefunkčný monitor dychu

veronika3110
23. máj 2022

ahojte, máte skúsenosť s tým, že monitor dychu (Babysense 2 podlozkovy) začne pípať takmer okamžite po zapnutí? Žiaden 20s interval ako by to malo byt, pipa aj keď tam dieťa je, aj keď nie. Do piatich sekúnd začne ťukať akoby tá výstraha predtým, nez sa zapne zvukový alarm. Doteraz sme ho nepoužívali a chceli sme ho zapnúť včera a toto sa deje.
Nie je síce nový, ale ma úplne nove baterky, je na pevnom podklade, nemáme ani hrubý matrac, takze senzor by dych zachytiť mal. Alebo je jednoducho nefunkčný? 😕

anjelicek26
23. máj 2022

Tak asi nevie namerat dietatko, aky hruby je madrac na ktorom ten monitor dychu lezi? Co ma dietatko oblecene, nie je este v zavinovacke? Dali ste ho nakalibrovat nez ste ho teraz zacali pouzivat? Niektore detske obchody tento servis ponukaju.

ikonica
23. máj 2022

Ako som uz pisala v terminovke... Pri tak malom babatku pouzivaj zatial len jednu platnu... Ta druha ho asi este nezachyti ak je dalej a spusta to poplach... A mozno to ma iny dovod...

veronika3110
autor
23. máj 2022

@anjelicek26 matrac ma asi 6 cm. Včera sme sa vrátili z nemocnice, kde bola kvôli zápalu obličiek. Včera mala 4 týždne. Tam mali ten istý monitor, a dokonca mali hrubší matrac, vankúš a aj keď bola v zavinovacke, krásne ju to chytalo. Ja som doteraz ten monitor nepoužívala, lebo som si presne pre tieto veci myslela, že ju monitor nezachytí… teda že ma pod sebou veľa veci.. ale keďže v nemocnici fungoval, tak som sa rozhodla že jej ho dáme aj doma… tu predsa nemá pod sebou takú hrúbku… lenže nám nefunguje…
kalibrovaný nie je, zrejme to bude v tom 😕

katie253
23. máj 2022

@veronika3110 skús dať len jednu podložku

lenqua_12325
23. máj 2022

to je nejaký z bazára ?

thoughtfulweirdo
23. máj 2022

Napriek vyššie spomínanému je to zvláštne, lebo aj pri absencii dychu nemá začať pípať hneď. Takže aj keby cez matrac dieťa nezachytil, mal by začať pípať až po niekoľkých sekundách, myslím 20-30 je.

veronika3110
autor
23. máj 2022

už funguje 🙂 mala som aj predtým jednu podložku, ale zrejme tu nesprávnu.. neboli ale nijako označené… vyskúšala som dať druhu podložku a už pekne chytá aj cez matrac, hniezdo a zavinovacku a pipa tak ako ma 🙂