Ne/výhody jedálenskej stoličky

interneta
13. sep 2024

Ahojte, rada by som spoznala ne/vyhody takejto jedalenskej stolicky pre deti:
https://www.mall.sk/jedalenske-stolicky/kinderk...

Predtym sme mali takyto styl: https://www.pilulka.sk/stolicka-jedalenska-yumm...

Velmi pekne dakujem 🙂

letfenixa
13. sep 2024

@interneta v prvom rade je rastúca. Vyuzijes fakt dlhodobo, príp. neskôr aj k pisaciemu stolu.

kati301
13. sep 2024

@interneta no my mame ten typ co chces kupit teraz, ale otras, viac by som to nechcela.. strasne zle sa to umyva, aj tie vankuse pod ritou, no proste ja som z nej nestastna, druhy raz by som ju nekupila..

petamich
13. sep 2024

Mame taky typ ako chces kupit a za nas super 🙂 hodi sa k stolu, dobre sa umyva, rastie s malym, pouzivame od narodenia do teraz (zatial ma 3 roky)

personality
13. sep 2024

Najlepšia je aj tak z Ikei.

interneta
autor
13. sep 2024

@personality ktora? Mozno maju len jednu :D ale este som nepozerala

interneta
autor
13. sep 2024

@kati301 no ja si v tom zatial neviem predstavit dieta vo veku, ked sa zacina s prikrmami, lebo tam musi ozaj ze vediet sediet. A preco sa zle umyva? V komente nizsie sa spomina, ze dobre 🙂

deby3
13. sep 2024

@interneta mame taku, podla mna je uzasna. Dieta ma podoprete nohy presne ako potrebuje, nezabera vela miesta ako niektore plastove. Dieta si do nej vie vyliezt samo asi od roka a pol ( ma tri). Vyzera ovela lepsie ako tie plastove, ktore ak zatazis plastovu vec pod nohy ju skor zlomis ako vylezies. Dieta v nej rado sedi, bezne sa v nej hra, kym varim a nechce stat vo vezi. A umyva sa super, ja nevidim nevyhody. Dieta v tom ma sediet, takze realne sme pouzivali od cca 6-7 mesiacov. Ked sme zacali prikrmy v 4 mesiacoch, tak jedlo par lyziciek a bolo v kresielku.

lenkakravcova
13. sep 2024

@interneta mali sme obe - tu sedí úplne tú istú. Drevenú veľmi podobnú.

Na tej sedej sa zle umýva iba mäkká výplň (keď ti príjem roztaha v zahyboch, tak to musíš celé vyzliecť, vyčistiť, navliecť - aj pár krát do týždňa). Inak vrchná tacka je praktická. Odnímateľná a dobre sa umýva, a ako je zahnuta tak nelieta jedlo po zemi. Aj dieťaťu sa páči odkladať si fľašku, pohár do miesta, kde má byť. Mám pocit, že dieťa keď je väčšie ju dokáže prevrátiť keď sa zaprie o chrbát (ešte sa nám to síce nestalo, ale tá drevená je ťažšia a stabilnejšia).

Na tej drevenej sa oveľa horšie umýva časť, kde dieťa je. A malé dieťa sa na nej šmýka dole. Keď porastie tak výhoda je nastavitelnost.

Podla mňa tá šedá je lepšia pre deti do roka. Od roka potom tá drevená.

interneta
autor
13. sep 2024

@letfenixa no my sme po tej plastovej skladacej presli na taku vysoku bielu z ikey, a ta je v pohode doteraz (takze pokracko je). A starsiemu dietatu budeme pocas skoly riesit inu zrejme skrz chrbicu. Od plastovej ma odradza ten plast a ze sa nedala nastavit opierka na nohy. Bola vsak relativne skladna

interneta
autor
13. sep 2024

@lenkakravcova ano, to jedlo v zahyboch si pamatam :D zvliekala som, ale nastastie nie tak casto. Asi zalezi akym sposobom dieta. V tej drevenej ste mali aj nejake "vankuse", aby nesedeli dieta na tvrdom? Praveze budeme kupovat len jednu stolicku, preto som rozmyslala, ze skusim drevenu. Laka ma to aj kvoli vzhladu a konretne ta z linku neposobi ani tak masivne ako plastova, ked je rozlozena a pripravena na jedenie.

lenkakravcova
13. sep 2024

@interneta z tej drevenej sa nám všetko šmýkalo. 😄 Ale možno by to vyriešila obojstranná páska. Neskúšala som.

petamich
13. sep 2024

@interneta my mame taku, ku ktorej bol newborn set a dieta bolo akoby v polo-lahu, takze aj prikrmy aj vsetko sme riesili v nej, potom tam bol dalsi pokracovaci set s takym "sedatkom" a plastovym stolcekom a teraz uz mame bez stolceka, len tak sedi, sam si tam vylezie a mne sa super umyvala, tie vankusiky v pokracovacej boli pogumovane (ale tak mame tento styl nie presne tuto)

amelie22
13. sep 2024

My máme Kinderkraft LASTREE wood a teda síce je staršia, ale ja som veľmi spokojná. Využívali sme od cca 4 mesiacov, možno aj skôr, keďže sa dá dať do pololahu a má nad sebou taký oblúk s hračkami a my sme to mali namiesto kresielka, také 2 v jednom. Takže na chvílku sem tam tam ležala a hrala sa, potom tie prvé príkrmy no a teraz má dva a stále je v nej, má rada ten priestor na odkladanie pohárika, ja zase že má dvojitý stolík, možem umyť len ten vrch... Sama tam nevyjde, takže časom sa budeme obzerať možno po niečom inom, neviem, ale do tých 2-2,5 roku som úplne spoko.