Náušničky

29. nov 2021

Ahojte prosím Vás kedy ste dávali prepichovat ušká? Dá sa aj hneď v pôrodnici? A mohli by byt takéto pre novorodenca? Väčšinou píšu že od 3mesiacov

belllinka
29. nov 2021

To je na čo dobré, ledva to dieťa vylezie na svet a hneď musí mať náušnice??
Nie, nemôžu byť, nastreľujú sa náušnice z lekárskeho plastu, ktoré sú na ušiach cca 6 týždňov, potom ich vymeníš, za aké chceš.

ailiba
29. nov 2021

U nás prepichuje lekárka v 3mesiacoch. Samozrejme dá sa aj neskor. Skôr asi nie. Nastreluju sa speci náušnice a až potom dáš aké chceš. Tieto co si ukazala sú pekné, zo zlata a majú dobré zapinanie👍

paritupon
29. nov 2021

Neber kamienkove skrabu. To na fote bude dieta skrabat ked zalahne usko.

paritupon
29. nov 2021

Ja mam v bazare ake mala moja dcera.Kuni si ake som myslela

paritupon
29. nov 2021
dada0902
29. nov 2021

Nám povedala pediatricka ze v 6mesiacoch tak ja už dám v tedy povedala ze v tedy už má ten lalocek dobre vyvinutý že není taky mäkký pravdepodobne oni tiež nastreluju ja mam kúpené tiež z bieleho s 3mi kamienkami zapínanie rovnaké ako na fotke

ailiba
29. nov 2021

Ale podla mňa najlepšie vidieť naživo... Ohmatat si, či neskrabe. Niektoré vyzerajú že nie, ale skrabu. Ale teraz na to nie je asi vhodná doba. Ešte si tehu? Asi s tým radšej počkaj...

saxana000
29. nov 2021

Davala som prepichnut v porodnici pri odchode domov bolo to po znamosti vybavene inac by som dala na poradni u doktorky a tiez cim skor.my mame taketo kvietky ale s farebnymi kamienkami.kraje su zo zlata a kamene vsadene teda netrcia.neskriabali ani sa nezapierali nosila ich do 5 rokov teraz sme menili za kruzky.

michaela789
29. nov 2021

Spolubývajúca z pôrodnice dala rovno pri odchode domov a dala vlastné náušnice, nie nejake erarne, nebol s tým problém ... Tak neviem 🤷‍♀️
Ja mám síce dvoch chlapcov, ale ak by som mala dievča, dala by som jej to neskôr určite. Ja si neviem pomôcť ale novorodenci s náušnicami vyzerajú strašne divne. Ledva oči vedia rozlepiť, ešte ani len dievčenské črty nenadobudli ale v ušiach už kamienky, čo ja viem... Divné..... Ale proti gustu....

mima172
29. nov 2021

Vo väčšine pôrodnic už nenastreľuju/neprepichujú ušká. My sme dali prestreliť, keď mala 3 mesiace. Naša Dr len prepichuje a to sme nechceli, tak sme si našli salón, kde pani prestreluje ušká aj malým detičkám a za mňa super.

domka222
29. nov 2021

@belllinka akože nemôžu byť? Pokiaľ sa uši prepichnú a nie prestrelia, tak sa dávajú už normálne takéto. Tiež chcem dať rovno v pôrodnici

paritupon
29. nov 2021

Daj porodnici. Zoberu nepocujes za dverami si plakat babenko. A inak tak prepichuju lepsie. Nam jedna dierka ako slon, dalsia malicka. Kamoske zase zle jedna hore dalsi nizsie.Radsej porodincu

roztlieskavacka
29. nov 2021

Tiež sa chystám malej rovno v pôrodnici dat prepichnut uši a dat jej zlate náušnice kruhové, vždy sa to tak predsa robilo a neviem co je to za trend na to nadávať a ospevovať nastreľovanie az po 3 mesiacoch ked je dieťa väčšie. Nech si kazdy robi co chce.

mirka438
29. nov 2021

Mojej dcere prepichli v porodnici, rovno jej nasadila sestricka tieto a ma ich stale, bude mat ochvilku 2 roky. Podla mna lepsie, ako neskor. Vsak takto sa jej to zahojilo ani sme nevedeli ako. Ja by som sa bala, ze neskor si to strhne alebo co.

autor
29. nov 2021

@belllinka mne samotnej prepichli uši 3 dni po príchode z pôrodnice tak som myslela že je to normálne 🤷🏼‍♀️

@ailiba Áno ešte som tehotná a termín mám v januári tak preto to pomaličky riešime že by sme malej kúpili “pod stromček” k narodeniu nausnicky

belllinka
29. nov 2021

Kedysi sa to asi preto robilo už v pôrodnici lebo novorodenec ani nevedel, kde je sever a nebránil sa, ako staršie deti. Teraz, keď sa už náušnice nastreľujú, tak je úplne v pohode robiť to v hociakom veku. Dcéra mala 5 rokov, keď zatúžila po náušniciach, prestrelenie trvalo chvíľku a ani pri tom nemukla.

ailiba
29. nov 2021

Chápem, ale aby neskrabali, to je fakt dôležité... Ale ako som už písala, to zapínanie je super, aj že sú zlaté. No na druhej strane, malicka sa ešte nenarodila a jej bude srdečne jedno, či a co dostane na vianoce. Tak prajem všetko dobré. Mam tiež januárové dietatko😉.

autor
29. nov 2021

@ailiba tak ono nejde o to že teraz jej chceme neviem čo kúpiť na Vianoce a ešte tu ani nebude ale o to aby od nás rodičov mala tiež nejaký dar k narodeniu 😊 som prvorodička tak sa informujem čo a ako 😁

ailiba
30. nov 2021

Jasne, chápem... Ale v tejto dobe, všetko cez internet... Je to dosť ťažké.