Nanny monitor 3x alarm

vera56
14. dec 2021

Ahoj chcem sa opýtať na skúsenosti poprípade čo mám robiť. Doteraz sme používali Nanny monitor dychu a nemali sme žiaden problém a ani jeden falošný alarm. Predvčerom sa to spustilo keď bola mala v postieľke a ležala na brušku. Mala ma 7 mesiacov. Vzala som ju hneď do náručia a plakala,
Farbu mala dobrú v tvaricke, potom sa to opakovalo ešte raz v tu istú noc. Zasa bola na brušku. Dnes v noci zasa repete na brušku, rúčky pred tvarickou, mala sa už sama pretočí alarm zvonil teraz som si dala záležať aby som sa pozrela poriadne na malú v akej polohe v závislosti k matracu spi. A spala presne na matraci, a na monitore dychu. Keď alarm zvonil trvalo jej pár sekúnd kým začala plakať. Keď sme malú vybrali tak som len skúšala ľahko ťukať prstom po matraci či monitor bude reagovať a reagoval dobre, rozvonil sa 15 sekúnd keď som ho zapla a v postieľke nikto nebol. Je pravda že sme boli na dovolenke v Česku a môj muž ten monitor napchal do kufra bez nijakej krabice.. 🤨 ale ako píšem doteraz sme nemali ani jeden falošný poplach. Je pol 3 v noci a neviem či mám ísť spat alebo čo .. ide mi hrabnut...

alik1986
14. dec 2021

@vera56 neskusali ste vymenit baterie ? Ked tak dajte monitor na madrac a na monitor polozte hrubsiu deku.Mozna ju ten monitor nezaznamenal.Mozne je vsetko.

44janica44
14. dec 2021

Monitor nanny môže piskat aj keď dieťa tvrdo spi a spomaľuje sa tempo dýchania myslím že ak sa nadychne menej ako 8x za minútu tak sa pustí alarm je možné že na brušku mala tvrdšie spi

vera56
autor
14. dec 2021

@alik1986 ale áno baterky sú vymenené po tej prvej noci, aj som skontrolovala, že či dobre funguje, dokonca aj keď ťuknem prstom na druhej strane matraca v postieľke, tak blikne je veľmi senzitívny ..

anjelicek26
14. dec 2021

@vera56 zober ju dnes rano k pediatricke, nech ju pozrie. Tie monitory maju svoju funkcnost dobru a netreba to podcenit. Keby tomu clovek nedoveruje, tak na co ho ma? Kamaratka bola takto po alarme s babom hned v nemocnici a potvrdili jej, ze je tam problem... malo apnoe v spanku... oni si to predtym nikdy nevsimli, babo hospitalizovali dva dni a pozorovali dychanie a srdiecko... monitor dychu mali potom do dvoch rokov radsej.

ingush616
14. dec 2021

@vera56 možno nelezkala úplne na monitore a preto sa to pustilo. Myslím ze 7 mesačne babo už je dosť veľké, veľa sa otáča, premiestnuje sa 🙂
Aj my sme to museli dať preč z postielky keď mala pol roka, lebo cestovala v postieľke a keď už len polovičke na tom nelezala tak sa to pustilo. Veľakrát sa nám to pustilo (ale náš začne pypat, tuším 10-20 sekúnd až potom sa zapne alarm, takže som to stihla vypínať aby sa mala nezobudila), ale vždy sme zistili ze na tom neleží alebo len na polovici leží :D
🙂 nič sa neboj 🙂 Monitor až vtedy zvykne pypat keď dieťa naozaj prestane dýchať.
Ale pre istotu ju zober k pediatricke 🙂

44janica44
14. dec 2021

@ingush616 nanny monitor to nerobí dokonca keď chodím okolo postieľky tak monitoruje aj to on je strašné citlivý dokonca aj keď rukou iba držím postieľku tak bliká ako dýcham ja - testovala som ho kým som mala dieťa. Jemu nevadí keď dieťa leží aj mimo podložky celé. Akurát on signalizuje aj tých menej ako 8 nádychom za minútu.

ingush616
14. dec 2021

@44janica44 tak možno nové druhy. My mame starší typ asi preto 🙂

cubo2
14. dec 2021

My sme mali tiez tri falosne alarmy, dcerka mala 6 mesiacov a ona sa uz vrti a posuva sama, tak ked sa posunula mimo tej dosky, tak alarm zacal pipat, zatial co ona pekne spala. Monitor dychy sme zbalili do skatule a je pokoj 🙂 V 7 mesiacoch uz naozaj netreba.

vera56
autor
14. dec 2021

@anjelicek26 koľko mesačne malo apnoe ? Neukázalo by sa to už za tu dobu, naša ma 7 mesiacov .. doteraz nemala žiaden problém casto spala aj u nás bez prístroja ..

anjelicek26
14. dec 2021

@vera56 jej maly mal nieco cez pol roka vtedy.

vera56
autor
14. dec 2021

@anjelicek26 žijeme v Rakúsku neviem či ma na take niečo pošlú ...

anjelicek26
14. dec 2021

@vera56 samozrejme, ze ano.

vera56
autor
14. dec 2021

Baby ideme k lekárke, o hodinu mame termín nech nič nepodceníme.. ak to niekoho zaujima dáme vedieť.

vera56
autor
19. dec 2021

Ahojte tak boli sme u lekárky tá nás poslala do nemocnice, v nemocnici sme zostali na jednu noc. Malú dali na prístroj ktorý monitoroval, tep, kyslík, plus nádychy. Spravili jej sono srdiečka, plus mozgu... všetko bolo v poriadku. Odporučili nám prestať používať Nanny, keďže už je dosť velka. Tak už sme dnes boli druhu noc bez. Jedine čo že som si z tej nemocnice priniesla nejakú crevnu virózu, tak som včera pol dňa prevracala.. plus teplota a vyčerpanie. Ďakujeme za všetky rady. Veselé Vianoce

maminkadeticiek
19. dec 2021

Treba to spomenut doktorke,nech ju pre istotu skontroluju.

vera56
autor
19. dec 2021

@maminkadeticiek už sme bolí v nemocnici