Ahoj chcem sa opýtať na skúsenosti poprípade čo mám robiť. Doteraz sme používali Nanny monitor dychu a nemali sme žiaden problém a ani jeden falošný alarm. Predvčerom sa to spustilo keď bola mala v postieľke a ležala na brušku. Mala ma 7 mesiacov. Vzala som ju hneď do náručia a plakala,
Farbu mala dobrú v tvaricke, potom sa to opakovalo ešte raz v tu istú noc. Zasa bola na brušku. Dnes v noci zasa repete na brušku, rúčky pred tvarickou, mala sa už sama pretočí alarm zvonil teraz som si dala záležať aby som sa pozrela poriadne na malú v akej polohe v závislosti k matracu spi. A spala presne na matraci, a na monitore dychu. Keď alarm zvonil trvalo jej pár sekúnd kým začala plakať. Keď sme malú vybrali tak som len skúšala ľahko ťukať prstom po matraci či monitor bude reagovať a reagoval dobre, rozvonil sa 15 sekúnd keď som ho zapla a v postieľke nikto nebol. Je pravda že sme boli na dovolenke v Česku a môj muž ten monitor napchal do kufra bez nijakej krabice.. 🤨 ale ako píšem doteraz sme nemali ani jeden falošný poplach. Je pol 3 v noci a neviem či mám ísť spat alebo čo .. ide mi hrabnut...
Monitor nanny môže piskat aj keď dieťa tvrdo spi a spomaľuje sa tempo dýchania myslím že ak sa nadychne menej ako 8x za minútu tak sa pustí alarm je možné že na brušku mala tvrdšie spi
@vera56 zober ju dnes rano k pediatricke, nech ju pozrie. Tie monitory maju svoju funkcnost dobru a netreba to podcenit. Keby tomu clovek nedoveruje, tak na co ho ma? Kamaratka bola takto po alarme s babom hned v nemocnici a potvrdili jej, ze je tam problem... malo apnoe v spanku... oni si to predtym nikdy nevsimli, babo hospitalizovali dva dni a pozorovali dychanie a srdiecko... monitor dychu mali potom do dvoch rokov radsej.
@vera56 možno nelezkala úplne na monitore a preto sa to pustilo. Myslím ze 7 mesačne babo už je dosť veľké, veľa sa otáča, premiestnuje sa 🙂
Aj my sme to museli dať preč z postielky keď mala pol roka, lebo cestovala v postieľke a keď už len polovičke na tom nelezala tak sa to pustilo. Veľakrát sa nám to pustilo (ale náš začne pypat, tuším 10-20 sekúnd až potom sa zapne alarm, takže som to stihla vypínať aby sa mala nezobudila), ale vždy sme zistili ze na tom neleží alebo len na polovici leží :D
🙂 nič sa neboj 🙂 Monitor až vtedy zvykne pypat keď dieťa naozaj prestane dýchať.
Ale pre istotu ju zober k pediatricke 🙂
@ingush616 nanny monitor to nerobí dokonca keď chodím okolo postieľky tak monitoruje aj to on je strašné citlivý dokonca aj keď rukou iba držím postieľku tak bliká ako dýcham ja - testovala som ho kým som mala dieťa. Jemu nevadí keď dieťa leží aj mimo podložky celé. Akurát on signalizuje aj tých menej ako 8 nádychom za minútu.
@44janica44 tak možno nové druhy. My mame starší typ asi preto 🙂
My sme mali tiez tri falosne alarmy, dcerka mala 6 mesiacov a ona sa uz vrti a posuva sama, tak ked sa posunula mimo tej dosky, tak alarm zacal pipat, zatial co ona pekne spala. Monitor dychy sme zbalili do skatule a je pokoj 🙂 V 7 mesiacoch uz naozaj netreba.
@anjelicek26 koľko mesačne malo apnoe ? Neukázalo by sa to už za tu dobu, naša ma 7 mesiacov .. doteraz nemala žiaden problém casto spala aj u nás bez prístroja ..
@vera56 jej maly mal nieco cez pol roka vtedy.
@anjelicek26 žijeme v Rakúsku neviem či ma na take niečo pošlú ...
@vera56 samozrejme, ze ano.
Baby ideme k lekárke, o hodinu mame termín nech nič nepodceníme.. ak to niekoho zaujima dáme vedieť.
Ahojte tak boli sme u lekárky tá nás poslala do nemocnice, v nemocnici sme zostali na jednu noc. Malú dali na prístroj ktorý monitoroval, tep, kyslík, plus nádychy. Spravili jej sono srdiečka, plus mozgu... všetko bolo v poriadku. Odporučili nám prestať používať Nanny, keďže už je dosť velka. Tak už sme dnes boli druhu noc bez. Jedine čo že som si z tej nemocnice priniesla nejakú crevnu virózu, tak som včera pol dňa prevracala.. plus teplota a vyčerpanie. Ďakujeme za všetky rady. Veselé Vianoce
Treba to spomenut doktorke,nech ju pre istotu skontroluju.
@maminkadeticiek už sme bolí v nemocnici
@vera56 neskusali ste vymenit baterie ? Ked tak dajte monitor na madrac a na monitor polozte hrubsiu deku.Mozna ju ten monitor nezaznamenal.Mozne je vsetko.