zdravím, máme takmer ročného drobca a rozmýšľame práve nad topánočkami a čo som naštudoval je bosé chodenie najlepšie. Tak rozmýšľam že po byte by chodil naboso (prípadne ponožky) ale chcel by som mu zabezpečiť čo najlepšie možnosti pre vývoj nožky.
Zatiaľ máme staršie koberce ale práve uvažujem do jeho "izby" dať ešte jeden koberec. Jednak bude pre neho teplejšie - ďalšia izolačná vrstva podlahy a zároveň chcem vybrať koberec ktorý nožkam umožní čo najlepší vývoj - čiže nejaký jemne dráždivý - buď s dlhým vlasom alebo niečo čo by najlepšie simulovalo kamienky či trávu.
Nemáte na to tip?
Ďakujem! 🙂
super, dakujem za tip! Idem to preskumat... 🙂
Len rozmyslam ci je aj nejaky ?kusovy? alebo len tie typicke exterierove... Ma niekto blizsie informacie?
Pacila by sa mi to takato - z prirodenoh materialu alternativa ale zasa neviem ci natrvalo do interieru by som chcel lepit na beton.
Nevie niekto blizsie info - ci je to mozne kupit kusovo?? alebo maly streleny napad co tak kamene drobnej frakcie len tak rozsypat na nejaku podlozku?
Alebo aj dalsie eko alternativy? Kokosovy koberec?
@matote poslala som ti pozvanku do skupinky Bose nozky 🙂 zatial pozri napr sem: http://rootyrug.cz/ viac o roznorodych povrchoch sa docitas v skupine...
Dnes som bola zrovna s dcerou u ortopeda a odznelo tam: "Doma len v ortopedicky vhodnych prezuvkach, ale v lete vonku po trave a po kamienkoch bosi co najcastejsie." No potom povedal, ze niektori rodicia si domov kupili "kamienkovy koberec", aby stimulovali aj doma spravny vyvoj nozicky. Ja si to predstavujem ako kamienky nalepene na nejakej podlozke... Urcite tu niektora mamicka/otecko budu vediet viac 🙂