Hľadám radu už zo zúfalosti. Mám 12-ročnú dcéru, ktorá je mimoriadne vysoká a má veľkosť topánky č.43-44 . Máme veľký problém zohnať vôbec niekde takúto obuv. Nadrozmernú obuv drží Deichmann, zúfalo málo kusov. Niečo sa dá objednať z Bonprix. Viem, že ona je skôr unikát v tomto, ale všeobecne čo počúvam majú dnes deti veľké nohy, preto rozmýšľam, kedy sa už výrobcovia prispôsobia a začnú vyrábať väčšiu obuv. Vygooglila som nejaké "špeci" predajne, ale výber je obmedzený, vhodný skôr pre dospelých, asi sa neráta s tým, že takú labu môže mať slečna, ktorá by chcela byť aj "módne" obutá. Navyše takéto špeci predajne držia ceny na pár okolo 80 eur.Okrem toho mávame obuv aj na predpis, nakoľko má problematickú klenbu, ale také topánky nám predpíšu jedny za pol roka a ich výroba trvá dlho. Je to strašné, ak sa tu nájde niekto s podobným problémom a má nejaký fajn tip, budem rada za každú radu.
@kuckac Ahoj, ja som naposledy kupovala tu: http://www.maxiobuv.sk/, ale osobne, nie cez net, bol tam velmi mily obsluhujuci pan, v obchode som stravila skoro hodinu a kupila som si jedny clenkove cizmicky a jedny poltopanky. Bola som velmi spokojna. Parkrat som kupila aj v podnikovej predajni Gabor v Banovciach nad Bebravou.
Ďakujem za rady, vlastne o týchto som aj vedela ,stále som dúfala, že existujú niekde aj nadrozmerné s prijateľnejšími cenami ako Gabor a maxiobuv...
Inak aj na ZOOT.sk sa dajú nájsť dámske topánky vo väčších veľkostiach (videla som aj 42 ale či aj väčšie to netuším) ja si ich vždy objednám aj 5 párov na výdajňu, poskúšam a čo nechcem, nechám tam. Nohu mám tak 41-42 ale skôr 42 a širokú takže nájsť lodičky je pre mňa utrpenie..... Pohodlné pod 80€ som ešte nenašla :(
@anos18 fu...ale tie ceny...no ešteže tu mam Deichmann alebo si ako Popoluškina sestra odrežem z prstov....
Odporúčala by som Gabor - buď Bánovce alebo Lipt. Mikuláš. V Bánovciach sa mi zdá väčší výber. Keď sú výpredaje, ceny ujdú. A zase vydržia, sú kožené a pohodlné - neporovnateľné s CCC alebo Deichmann. Dá sa kúpiť aj kartička za 5 eur na zľavu 20% pre 5 párov, platí do konca roka. Väčšie čísla mávali aj v ECCU v Martine, ale naposledy som našla najväčšie č. 42. Tiež super kvalita. Inak je to bieda, a to mám "len" 42.
@miska2015 tak to je jediná utecha, ze vydrzia...ale zase nechcem nosit 5 rokov tie iste topanky. A to mam tiez ,,len,, 42....ale keby som takto mala kupovat sebe a deťom po ,,Gáboroch,, tak vyjdem na psí tridsiatok. Dufam, ze dcera nezdedí taku nohu. Syn uz má 11 rokov a 40 ale tak to sa stale dá zohnat.
@sardinka336 5 rokov vydržia asi len topánky, čo nenosíš 🙂 Ale ide aj o kvalitu a nezávadnosť tej obuvi. Videla som jeden nemecký dokument, ktorý mapoval kde a ako sa vyrábajú topánky dovezené do Nemecka. Išlo o topánky do siete Deichmann a výsledky boli katastrofa - karcinogénne lepidlá, chýbajúce kontroly pri vstupe na EÚ trh. Ja by som si tam nekúpila ani papuče. A už vôbec nie pre deti. Ale tiež dúfam, že veľkosť nohy nebude mať dcéra po mne 🙂
Ahoj. Dcéra má tiež veľkú nohu. My máme z Next, majú dámske po veľkosť 43. Dá sa nakúpiť aj na slovenskej stránke Nextu. Topánočky sú pekné a celkom prijateľné ceny.
My sme take trio velkonohe - ja, kamoska zo strednej aj svagrina. Este za sociku to len bol desos hruzos, naucili sme sa vtedy vyberat medzi panskymi topankami - mokasiny, nenapadne snurovacie poltopanky a pod. Dnes by sa im povedalo "unisex", taky strih a farebnost, co by nevadil i pre zenu. Ci myslis, ze to by dcerka neprijala? Viem, ze dievcata sa chcu i paradit... moze si ich nejako dozdobit, napr. na sashe mavaju take ozdobne klipy na topanky - kvietky a pod,, ak by potrebovala slavmostnejsie.
@kuckac skúste pozriet www.zaposs.com,Amazon.com je to z Ameriky viem babu cez ktorú som to objednavala už viac krát.neviem či majú babské.ja som to bratovi čo má 17,5c čo je max na Slovensku asi rarita.je toho tam strašne veľa brat má všetky typy od tenisiek po elegantne cez 20parov aj svetové značky.skuste možno bude aj pre dievcata
@kuckac inak, slečna vo veku 12 rokov asi najlepšie prežije jar a jesen v teniskách a tie sa kúpiť dajú, aj v slušných cenách. Na zimu sa tiež daju kupiť "unisex" topánky v Sportissimo, nejaké trekové k tomu a je vystarané. Asi najhoršie je leto ... lebo sandále su jednoznačne dievčenské, alebo chlapčenské. Asi by som kupila Crocsy, platenky Converse, nejaké šlapky ... len horšie bude, ked bude rásť a bude treba nejaké lodičky a elegantnú obuv.
Predvčerom som bola v CCC a mali tam pekné dámske sandalky aj balerinky vo veľkostiach aj 42,43
@caroline_ v 41 v pohode ... ale 42/43 už je problém. Dcéra ma 41, kupujeme tiež v CCC a to je posledné číslo, ktoré bežne dostať. V Deichmann mávajú občas 1-2 páry 42-ky a tam to končí. Z pánskych 47 mávaju aj viacero typov, ale 48 už len Venice, dnes som v ZA objavila konkrétne 2ks. V CCC 48 nemajú vôbec, tam už 46 pánske su XXL.
moj syn ma 48 a v jednom obchode nam povedali, ze pre cernochov topanky nemaju😝
@caroline_ tenisky v pohode, syn hra basket, ale normalne topanky nula bodov
@kuckac v Budapesti, vansize.hu, skus pozriet tam, maju aj predajnu aj web... len neviem ci maju aj v anglictine stranku
Dcera ma 42 ku od 11 tich ...od vtedy jej noha nerastie a ma 14.
Kupujem cez internet v Deichmane.Vacsinou mam este aj nejaky kupon na zlavu.
nam cez internet nesedela sirka nohy/dcerka ma 13r.a nohu 42 ale siroku
uz sme kupovali aj panske,vybrala si sama ked videla ze jej nic z damskych nesedi
@katka708 Od 50€ 60€ a vyššie.
V Tábore sa robia dámske topánky aj veľkosti 9, 9 a pol. Len neviem, či aj pre slovenský trh alebo len na vývoz.
Oprava: nie v Tábore ale v Gabore.
a v muzskom oddeleni? mne sa casto aj tam pacia topanky. podla mna niektore vyzeraju fakt zzenstilo. aj metrosexuali musia nieco nosit
Segra má 43ku a objednáva z Aliexpress keďže nič pekné sa u nás nedá dostať v jej veľkosti. A boty čo objednáva sú fakt krásne a nie predražené - 20-30€.
@maartinkaa nestraš,môj má 11r a dnes som mu kupovala tenisky č. 42
@nikenzi neviete prosim poslat link na predajcu?ja som tiez hladala cez ali..ako cisla maju ale ked si zmeriam nohu im vychadza 43 ka na 26.5cm a mne realne 28🤐inak tiez kupujem bonprix,deichmann a inak panske tenisky a davam farebne snurky napr..hold smola pre nas velkonohych..ja som mala 41ku po 2 porodoch 42-43 este aj siroku mam..tiez som mlada chxem si kupit peknu topanky a nie ako teta z jarmoku na snurky alebo s otrasnym podpatkom..
@orieska325 momentálne som na mobile a nejde mi to cez Ali aplikáciu dať. No nájdeš plno keď dáš hľadať: plus size women shoes 43 44
( V ich veľkosti to je 13 a 14 tusim).
dcéra ma 41, to sa mi zdá už hraničné, naozaj je veľký problém
my ešte kúpime v Deichmann a v CCC
v podstate nosí tenisky, spavidla chlapčenské, občas sa podarí aj pekné dievčenské, hoci v tej velkosti už nie sú také pekné, ale aspon sú
asi by som skúsila vo vašom prípade Viedeň, internet...
syn ma 10 rokov, už teraz nosí 41, tak sa tiež "teším". manžel ma 47-48 a každe boty, ktoré si ma kupiť, znamenajú týždňové zháňanie