Mydlo Dove

lilla83
18. apr 2012

Ahojte, je mydlo Dove vhodne aj pre babatka?

ikke
18. apr 2012

to by som neriskovala, okrem ineho hnusne stipe, ked sa dostane do oci 😝
nie je na trhu dost detskych mydiel? 😕

mummy01
18. apr 2012

urcite nie,ja by som babetko ziadnym mydlom neumyvala

beruska.zuzanka
18. apr 2012

určite nie, obsahuje zbytočné prísady, ktoré sa v detských mydlách nevyskytujú, preto sú detské... 😉

xlucia
18. apr 2012

nie je vhodne

cora73
18. apr 2012

Vsetky vyrobky Dove su humusy,ci uz pre deti,alebo dospelych..Pre babatko staci cista voda,ani ziadne detske peny do kupela netreba,precitaj si zlozenie 😉 aj detske vyrobky su sama chemia a cez pokozku to tiez prechadza..Ked bude vacsie,mozes napr pouzivat detske mydlo Weleda,dostanes v DM-ke..

beruska.zuzanka
18. apr 2012

Inak my sme nikdy napríklad pri amlej nepoužili žiadne peny do kúpeľa ani nič, doteraz mydlíme pri sprchovaní len zadoček, pri umývaní x-krát za deň ruky, keďže nimi papá a všeličo chytá...
Celkom osvedčené máme aj babylove tekuté mydlo a šampón v jednom 😉

Je dobré vyhľadávať nielen pre dieťa ale aj pre seba výrobky bez tzv. parabénov, ktoré zvyknú spôsobovať alergie a dermatitídy, sú to druhy konzervantov používaných v kozmetickom priemysle a dokonca vo farmakológii vo voľno predajných liekoch.

klincek
18. apr 2012

ja baby umyvam detskym syndetom Sebamed, a sme vsetky spokojne🙂. neviem si predstavit umyvat babo napr pod krkom, za uskami alebo pod pazuchami len cistou vodou, hlavne v lete..

irriss
18. apr 2012

@lilla83

Odbornici tvrdi, ze "mytim" pomoci samponu a mydel se miminku odstranuje tolik nutna a pomocna "mastnota" kuze..
pokozka se vysusuje.. 😉
Melo by se jen otirat zinkou a ani nekoupat kazdy den, ale jen sprchovat.. 😉

p.s. Mydlo Dove konkretne je nejucinnejsi na pokozku (predevsim na tvar) "zrale ci mlade pleti"

irriss
18. apr 2012

@lilla83
chyba - nechtela jsem napsat "nejucinnejsi" , ale jen doporucovano Reklamou.. 😉

beruska.zuzanka
18. apr 2012

ešte mi napadá, dobré je pre citlivú pokožku aj dospelých použiť tzv syndet-syntetický detergent neobsahuje mydlo a alkálie, hydratuje, zachováva 5,5pH pokožky 🙂

napríklad spomínaný sebamed, alebo vichy, laroche possay aj iné značky, stačí zadať do google syndet a vyhodí niekoľko možností 😉

lili_mia
18. apr 2012

stačí pohár plnotučného mlieka do vody na kúpanie pre bábo, pre dospelého viacej mlieka .. mydlom mu vezmeš prirodzenú mastnotu tela a potom ho natrieš olejom, aby sa nevysúšal .. aspoň takto idú moje myšlienkové pochody

beruska.zuzanka
18. apr 2012

Inak nie som celkom kategoricky proti umývaniu detí niečím, len treba dobre zvážiť čím, my máme napríklad brutálne tvrdú vodu a jeden čas sme používali taký sprchový/kúpeľový olej z DM, je to konkrétne značka Alverde Naturkosmetik Baby sanft umhuellendes Haut - und badeoel s biosedmokráskami je naozaj fajn a dá sa dať do kúpeľa, po, na masáže detičiek, na ošetrenie suchších miest na pokožke... 😉

beruska.zuzanka
18. apr 2012

@klincek inak ja si to umývanie čistou vodou aj v lete viem predstaviť 😉 ak nie je dieťa nejako brutálne zašpinené, hlavne maličké, ešte ležiace, sediace detičky... sú síce spotené, ale veď predsa to nie je drevorubač spotený pri práci 😅 😉

monyccka
18. apr 2012

@klincek ja som teda dcerku do roka ani nepriblizila k mydlu. Zaroven som ju ani nenatierala s olejom ako slaninku. Mala svoju vlastnu vrstvicku na kozicke, ktoru som jej neznicila mydlom a teda som ju nemusela obnovovat. Dodnes pouzivame mydlo len na dupku a chodidla. Babo sa poti inak ako dospely a pokial ho umyvas kazdy den (sprcha) cistou teplou vodou, garantujem, ze bude cistucke a bez problemov s pokozkou. 🙂

mummy01
18. apr 2012

na take umyvanie v lete je dobre aj ovsene mydlo,teda vola sa to mydlo lebo to ma taky tvar ale nema to nic ine s mydlom spolocne..

jezibosorka
18. apr 2012

my sme kupali novorodeniatko vo vode s trochou mandloveho, alebo deckeho olejika,, vlasky som natierala a umyvala maskou na vlasy, bielou od gliskuru,,, nemali sme supinky vobec,,, teraz ma skoro rok a stale kupeme v olejikovej vode, akurat,ked treba vlasky umyt pouzivame uz celotelovy sampon od jonsons,, a spokojnost.... 😉 mydla su agresivne... a najlepsi je ruzovy olej z weledy, krasne vonia babo je po kupeli krasne zrelaxovane a pripravene na spanok 😵

beruska.zuzanka
18. apr 2012

Inak baby, na suchšiu pokožku, ktorá sa kľudne môže vyskytnúť aj bez umývania mydlom, moja zdedila po mm, že keď sa ochladí, tak jej ošupikovatejú celé ruky aj nohy a trošku líčka, nesvrbí ju to, len to má brutus suché, na jar, v lete a v jeseni máme kľud iba v zime problém a super teda na suchú pokožku pomáha Bio Kokosový olej, my sme znova kúpili v DM, dá sa použiť na všakovaké účely, aj do varenia, pečenia 😉
a úplne úžasne vonia 😵

klincek
18. apr 2012

@beruska.zuzanka, @monyccka mojim babam obcas zatieklo mliecko pod krk aj napriek plienke, aj dost grcali, a teda puch to bol poriadny. ved samo UM smrdi uz po hodine od zarobenia, a ked sa zmiesa so slinou alebo da babo taku riadnu grcku..no blee 😝
a teraz, ked uz su vacsie, tak sa im potia nozky v ponozkach.. az nechapem, ako takym drobcom mozu smrdiet nohy 😅 . kupeme sice obden, ale ritku, ruky a nohy sa mydlom /syndetom/ umyvaju denne.

luciferkax
18. apr 2012

Určite nie, radšej detské, aj to len na riťtku, teraz, ked lozí a všetko cyhtá, tak aj ruky....

monyccka
19. apr 2012

@klincek aj nasa grckala a dost. Mala reflux. ale to sme poumyvali hned teplou vodickou a bolo. Samozrejme kazdy ma svoj sposob, nechcem tvrdit, ze ten moj je najspravnejsi. Syndet je urcite omnoho setrnejsi a vhodnejsi na detsku pokozku ako mydlo , o tom niet pochyb. 🙂
Urcite by som nepouzivala tekute mydla, sampony, celotelove emulzie a peny do kupela. Je to strasne svinstvo, aj ked sa to vola "detske". To radsej uz obycajne mydlo (bupi, nela batole ci ake to dostat), ako toto.

sladkasue
19. apr 2012

asi nie je vhodne.. moj manzel ma velmi citlivu kozu a aj po mydle dove je vyhadzany, tak uz nekupujeme, tj. urcite ani nie je male babo...

klincek
19. apr 2012

@monyccka to mas pravdu. ked som vyberala kozmetiku pre baby, skusila som sa osprchovat detskym gelom, tusim niveou..no vobec nemam pocit, ze by to bolo jemnejsie ako dospelacke. tak som ich skusila bupi mydlo, no a potom som objavila syndet od sebamedu a bolo rozhodnute. a dospelacku kozmetiku by som si netrufla na dietati ani len skusit...

lilla83
autor
19. apr 2012

Dakujem za odpovede. Vcera som totiz zabudla kupit malej mydielko, a doma sme ine ako Dove nemali. Nastastie existuje Modry konik a diskusie na nom, a malu som radsej okupkala iba v cistej vode. Dnes uz rozhodne mydlo pre malu nezabudnem kupit 😀

lilla83
autor
19. apr 2012

@monyccka prosim Ta, co je to ten Syndet a kde sa da kupit? 🙂

lilla83
autor
19. apr 2012

@monyccka uz som si to vyhladala na googli 😵

silvapokorna
24. júl 2014

@cora73 A preco by boli vsetky vyrobky humusy? Ja pouzivam mydlo, telove mlieko a sampón a kondicionér na vlasy a som dlhodobo veľmi spokojná. Pre bábätko je samozrejme najlepšie iba čistá teplá voda. Ale neskôr, ja som tak od dvoch rokov už nerobila rozdiel. Moje dievčatá sa často patlajú krémikami a mliečkami na telo a s Dove nebali nikdy problém. A krásne voňajú. Ako mama. 🙂

celasapremenim
24. júl 2014

podla mna uplne zbytocne chemikalie patlat na dieta aj na seba
treba kupovat setrnejsiu kozmetiku a cim menej tym lepsie
ja robim rozdiely dokonca ja pre seba a momentalne hladam nejaky dobry sampon aj pre manzela, nech nepouziva to svinstvo z dm....lebo skor ci neskor mu z toho akurat tak vlasy vypadaju

silvapokorna
24. júl 2014

@sladkasue Juj, tak to je manžel hodne citlivy na nejaku zlozku. Ale ja poznam baby, co maju vyrazky hned po kadecom a Dove im prave vyhovuje, tak skoda, ze jemu nie. A nasli ste nieco vhodne? Nejaku alternativu?

silvapokorna
24. júl 2014

@celasapremenim Presne tak. Babätko nepotrebuje žiadne mydlo, tak do roka určite. Stačí teplá voda a poriadne poumývať. Nedoporučujem ani žiadne handričky a špongie. Len čo sa tam zachytáva nečistota a kvasia tam baktérie. Pekne jemne rukou maminky. 🙂 Na parádu v podobe kozmetiky času dosť. 😉

cora73
25. júl 2014

@silvapokorna Najvacsi prestup skodlivych toxinov do tela je cez pokozku..Dlhodobo studujem tuto problematiku,kedze sa to tyka aj mojho zamestnania a rovnaky nazor ma aj moj znamy-toxikolog zo sudneho lekarstva..Dnes sa daju-ak sa chce-zohnat bud informacie na internete-nemyslim tym mainstreamove spravy v tv,bulvarnych platkoch a "mudrych" casopisoch pre zeny,ale su uz na nasom trhu k dostaniu aj knihy nasich (ceskych) odbornikov,ktori sa tomu venuju-napr seria knih od Prof.RNDr.Anny Struneckej DrSc. - Doba Jedová,Ako prezit dobu Jedovu,posledne dve novinky o Kozmetike a Hormonoch su velmi dobre.. jedna sa o uplatnovanie Principu predbeznej opatrnosti-vzdy,ked existuje riziko mozneho nebezpecenstva a to aj v pripade,ze riziko nie 100%,je treba jednat tak,akoby toto nebezpecenstvo bolo realne..Co sa tyka kozmetiky a drogerie,ide o hormonalne disruptory-su to chemikalie,ktore vyraznym sposobom zasahuju do hormonalnych regulacii a mozu narusovat produkciu alebo posobenie niektorych hormonov a vysledkom ich ucinku je vzdy narusenie zdravia,vyvoja-deti,plodnosti,atd,atd... Su to hlavne ftalaty (laky na nechty patria medzi najnebezpecnejsie)dalej su tam spomalovace horenia,PCB polychlorovane bifenyly,BPA bisfenol A (plastove flase,hlavne,ze ludia piju vodu a nealko z plastovych flias a myslia si,ze co robia pre svoje zdravie )Nachadzaju sa aj prostriedkoch na upratovanie,hrackach,igelitovych obrusoch a zavesoch,nabytku,matracoch (formaldehyd),oblecenie (vsetko je z mega chemickej Cíny..) je napr zistene a vedecky potvrdene,ze v moci novorodencov je 6x vyssi obsah ftalatov,ako v moci ich matiek.Ftalaty su aj materskom mlieku a kojime nim nase deti-umele mlieko nie je vitazstvo-materske je vzdy najlepsie,treba problem riesit aspon znizenim prijmu takychto latok-ak uz o nich vieme..V dnesnej dobe uz je moznost vyberu-daju sa kupit aj prirodnejsie vyrobky bez zbytocnych a skodlivych chemickych prisad,na SK to je bohuzial drahsie,kedze kym pridu do nasich obchodov,dlhy retazec dodavatelov na tom tiez potrebuje nieco zarobit,ale da sa to obist objednanim zo zahranicia,ja nakupujem sampony,kondicionery,telove mlieka,kremy na ruky,zubne pasty,atd z americkej stranky iHerb.com a vyjdu ma este lacnejsie,ako chemicke v nasich obchodnych retazcoch.pripadne,ak mam cas,robim si vlastne mydla,ktore su fakt skvele-nepotrebujem ani krem na ruky ani telove mlieko a ja aj moja rodina sme tiez cisti a vonavi.. 😉
na porovnanie vlozim priklad zlozenia samponu Desert essence,ktory si kupujem . http://www.iherb.com/Desert-Essence-Organics-Re...
a zlozenie mydla Dove :
http://www.alabu.com/dove-ingredients/

a narychlo som nasla celkom sikovnu tabulku:
http://dielnickamnohychkras.blogspot.sk/2013/03...

takze,je to samozrejme na kazdom/kazdej z nas,co uprednostni,mne osobne nie je jedno,co si do a na svoje telo a telo mojich deti davame..Da sa byt vonavy aj z prirodnych zdrojov a viem,ze kazda matka chce pre svoje deti to najlepsie a uz je naozaj dostatok info vsade okolo nas,aby sa clovek mohol pozastavit nad tym,ze to kvantum chemie nemoze byt zdraviu prospesne,,Su veci,ktore ovpyvnit nemozme-znecistena voda,vzduch,pôda,ale to,co aspon trosku ovplyvnit svojim vyberom ci uz potravin,alebo drogerie a kozmetky mozem,tak to robim.. 😉