čaute baby, chcela by som sa opýtať, či musí moja 4 mesačná dcéra nosiť čiapočku aj v týchto horúčavách v kočíku ? Niekde som tuším čítala, že do jedného roka by detičky mali nosiť čiapočku na hlavičke. Ale je to nutné aj keď leží v kočíku ? Na leto máme síce letnú vzdušnú čiapočku s madeirou, ale včera poobede sa mi v kočíku s touto čiapkou trochu zapotila vzadu na hlavičke. Ďakujem za rady
@michi200 Ja som detom v lete ciapky nedavala, jedine ked zacali sediet - proti slnku. Dietatku sa straca teplo hlavne cez hlavicku a ked mu ju zabednis do ciapky, lahko ho prehrejes. Deti sa potia uplne inak ako dospeli. Takze ak prudko nefuka alebo nesedi priamo na slnku, nemusis davat. 🙂
Podľa mna nie ja by som nedávala ved je horúco veľmi a slniečko mu na hlavičku nesvieti predsa.
my mame 3,5mesiaca a ciapocku nenosime vobec 🙂. pytala som sa i nasej detskej doktorky a povedala,ze netreba.klobucik ma len vtedy ak ju drzime na rukach a fuka vietor. 🙂
@michi200 jasne ze nie.treba sa riadit vnutornym pocitom,co si podla seba myslis,ze je najlepsie.inak u nas v porodnici prvy den dali capicku a potom uz nie.ze netreba a to bolo leto,ale pomerne chladno.to plati aj o inych veciach,napriklad prikrmoch.niekto nedava na zacitku ovocie,aby sa nenaucilo na sladke.ja som davala a mala zje vsetko aj ovocie aj zeleninu a aj lekarka vravela,ze ovocno-zeleninove prikrmy.ini vravia,ze zelenina.je to pokus,omyl s prvym dietatom 🙂
urcite netreba
pripájam sa k ostatným dievčatám: ak je v kočíku určite nie 🙂
len ked fuka vietor tak taku tenku na uska
Moj prvorodeny sa narodil koncom juna a nenosil ciapku vobec cele leto. Iba ked bolo vecer chladnejsie alebo ked moc fukalo. Takze nie, nemusi za kazdych okolnosti
moje deti nosili do roka klobuciky kazdy den 🙂
ja malej do kočíka čiapočku nedávam, načo aj, pod strieškou na ňu nesvieti slnko a ani na ňu nefúka....zbytočne sa jej len hlavička spotí....Popravde, ona mi celkovo nejak čiapky ani nechce nosiť, nechá si ju napríklad len keď ozaj svieti slnko...A akonáhle prídeme domov, už aj čiapka letí kade ľahšie....😀
baby ďakujem, už teda žiadna čiapočka v kočíku 🙂
My mame taku tenucku, moja ma tiez 4 mesiace a davam jej ju len ked vidim ze jej fuka dnu a veju jej uz vlasy 😀
@michi200 urcite nemusimatcapicu, ved sa mu hlava zapari v takom teple.
včera som bola s drahým asi hodinku a pol od 19nástej kočíkovať a nemali sme vôbec čiapočku (mesiac a 4 týždne) 🙂
ja davam proti slnku alebo ked je vietor. Ked estelen lezi, tak naco
@michi200 podla mna ked jej na nu priamo nepecie, tak nemusi..