Ahojte baby. Prosím Vás poraďte mi či stačí aby bol mantinel len do polovice postieľky. Alebo je oveľa bezpečnejšie aby bom okolo celej. Keď som robila velký nákup pre malú, tak som objednala len do polovice jeden, ani ma nenapadlo že kupit dva alebo taký dlhý. A teraz sa mi neoplatí objednávať z eshopu len jeden kus mantinelu... ked už ostatné mám. Ďakujem z radu🙂
Ja som pre maleho nemala vobec ziadny mantinel. A je tu, nic sa mu nikdy nestalo 😉
Ja som mala kupeny dookola, ale aj tak som tu stranu, ktora bola pri mne, dala prec, lebo som z postele nevidela na malu. A ked zamrnčala v noci,tak som nemusela vstavat ale len očkom z postele skontrolovat.
@julia17848 Tak ja som tiež kúpila najskor tak ako ty, bolo to len do polovice postieľky. Prvé mesiace mi to aj vyhovovalo, lebo malý sa tak veľmi nehemžil ešte, aj videl z postieľky na mna a ja na neho. No ked bol vačší, tak sa začal búchať o tie paličky, tak som dokúpila ešte jeden mantinel, aby to bolo okolo celej postieľky a má to tak doteraz, má 15mesiacov. Má tam jednu medzeru, aby na mna videl, ked potrebuje. Ale inak sa mu ten mantinel páči, ked zaspáva, má tam také svoje intimčo.
Ja mám polovičný a aj z neho namontovanú len polovicu lebo ma iritovalo že som na dieťa z postele nevidela
Ďakujem za postrehy. 🙂 ešte som si všimla tie mantinely z vankúšov... Ale neviem či je to praktické, vankúše sú príliš hrubé,myslím si že až zbytočne hrubé na takýto účel... Ja asi počkám a podľa potreby dokúpim. Životu nebezpečné to určite nebude mať iba polovičný mantinel.
Nemali sme ani pri jednom mantinel. Zivotu nebezpecne to nieje.
Skor naopak, mantinel moze byt nebezpecny omnoho viac, ako tycky postielky...
https://eduworld.sk/cd/stanislava-miklovicova/1...
ja mám okolo celej postielky, prvé mesiace to je uplne fuk, lebo tam kde dieťa položíš tam je, ale neskor sa moje baby otáčali hore dole, vždy sa pritiskli hlavou na kraj postielky a tlačili na tie tyčky . Raz ked nemali mantinel lebo som ho oprala a práve sa sušil, tak sa opäť v noci natlačili na tie paličky, a poviem ti ráno mala jednu tyč otlačenú na hlave, normálne priehlbina, to mala ešte mäkkú hlavičku, naštastie do večera sa to urovnalo, ale hned som dala opäť mantinel.
Nemal by byt ziadny, v postielke nema byt okrem matraca spravnej velkosti a plachty nic. Ziadne vankusiky, decky, perinky, hracky...nic, vsetko je nebezpecne, hlavne dieta do roka, ktore sa este nevie dobre pohybovat, sa moze udusit.
@mareen1 No tak to som prekvapená. Čakáme prvé bábätko, všetko je pre mňa nové. Tak čítam, študujem... Je veľa zoznamov čo všetko treba pre dieťatko zabezpečiť. Prvý takýto zoznam s ďalšími letáčikmi som dostala u gynci aj s tehotenským preukazom. Zoznam vecí, ktoré zahŕňala základná výbava ma celkom prekvapila. Boli tam veci, ktoré som ani nevedela, že čo to je a na čo to treba. Takýchto zoznamov som prečítala xy, však aby som na nič základné nezabudla, aby nič nechýbalo. Potom človek zistí že niektoré veci vôbec nie sú potrebné ... A ešte nakoniec sa dozvie že predstavujú nebezpečenstvo tieto všetky vymoženosti. No už nevedia čo majú vymyslieť pre deti, človek je potom z toho celý zblbnutý. 😅
za mna no...okolo celej postielky, som mala pri oboch detoch a urobila by som to znova..medzeru som mala len v mieste kadial som na dieta videla mozno 20cm
Pokial je novorodenec ti staci aj polovicne lebo babo je malinke a nehybe sa a potom uvidis ci bude treba aj na zvysok postielky. My sme mali najprv polovicne a po cca 4 mesiacoch som kupila do celej postielky pretoze mala sa rada vrti s hybe vkuse a s hniezdom mala sukromie. Po case ho odsnurovala a davala prec 😀
@julia17848 prveho pol roka netreba ziadny, babo sa velmi nehybe a potom uvidis a das taky, aky potrebujes. Ja som pri prvom synovi musela mat okolo celej postielky, lebo bol nocny cestovatel a otlkal sa.
@julia17848 Ja som pôvodne kúpila mantinel tak do prvej tretiny postieľky, taký krátky. Ale dcérka mi časom začala v noci "putovať" po postieľke, tak som dala ušiť mantinel okolo celej postieľky.
http://najmama.aktuality.sk/clanok/234740/6-zby... ak nie je postielka vyslovene v prievane, tak ani nemusi byt
Pri prvom som mala...ale aj tak spaval pri nas v posteli... ostatne deti nemali http://babetko.rodinka.sk/starame-sa/starostliv...
@julia17848 Ja som okolo celej nemala.. Tak do 2 tretin cca.