Ahojte som v 22 tt môžem už kúpiť kočík nieje na to ešte skoro ? A chcela by som sa ešte spýtať vziať si kočík domov alebo ho radšej k niekomu dať ďakujem.
Mne to pride skoro, ked budes kupovat novy, tak uz bede bežať zaruka. Ale 22tt je ideal na postupne kupovanie vybavy.
@pribinak ani by som neverila ale všetci v rodine stále do mňa hučia že povery atď...financie sú v poriadku ale nakoľko mám aj zdravotné problémy a som na PN tak som premýšľala že by som postupne začala nakupovať keďže 2 trimestrálny skriíning je v poriadku ☺️
Ja som asi už mala kocik v 22tt zaparkovany doma 😁 aj postieľku sa mi zdá.. Za mňa radšej vswtko skôr, ako keď bude neskoro..
Podla mna v pohode. Nevies v akom stave budes ku koncu. Mozno uz nebudes vladat, mozno sa pritrafia nejake problemy. Potom budes na rychlo nahanat alebo to nechas na niekoho ineho a nebudes spokojna. My sme naa kocik par tyzdnov cakali a s vajickom sme este museli eshop nahanat lebo uz sa blizil termin a zasielka stale nikde.
Teraz mas energiu, nenechaj si pokazit radost od rodiny. Kup rozumne co sa ti paci 🙂
Niektore obchody ti vedia kocik nechat u nich na sklade, ale teda s tym, ze zaruka plynie - keby islo uz len o to, aby si ho nemala doma. My sme tak planovali lebo sme byvali v 1i, ale na koniec som si ho vzala domov a vytesovala sa z neho 🙂
Čakám 3. Dieťa všetko už doma od úplného začiatku mám po starších čo teraz mám to vyhodiť? 🤷🏻♀️never na povery sú to bludy kup si kocik keď chces, aj hocičo iné 🐣
Ja som jeden mala doma už v 15tt bol z druhej ruky za celkom dobrú cenu (do pôrodu sa mi ale prestal páčiť 😂). Tak som druhý nový objednávala asi v 32tt a len tak tak mi stihol prísť do pôrodu.
Ja som mala kocik doma uz od maja a dieta sa narodilo v septembri, ani mi nenapadlo s tym nejako sachovat, nezijeme v stredoveku. S velkym bruchom by sa mi nechcelo chodit po obchodoch a vyberat kociky.
Ked kvoli poveram do teba teraz hucia, co to bude ked dieta bude na svete…to len bude nevyziadanych rad a.k.a. bude hůř. Obrn sa a urob si po svojom.
Tiez som mala doma kocit asi od takehoto tyzdna. Kupovala som cez bazos, bol to ten aky som chcela za dobru cenu a vo vybornom stave.
Je to individuálne. Ja som kupovala všetko po 30.tt Ani nie kvôli poverám, ale kvôli záruke. Zbytočne 18-20 týždňov už budeš mať spotrebovanú záruku....
A co ak sa ti zapaci iny?
Nuz ja som cakala a budem aj teraz az do dna pred terminom, ale vela mamin nakupuje skôr.
Je to na tebe.
ja som kupovala asi v 4/5m tehotenstva a rovnako tak aj postielku. nechcelo sa mi potom sachovat a fakt som rada, ze posledny trimester a tyzdne pred porodom som len chystala veci na oblecko (oprat/ozehlit, vsetko som malaz 2.ruky). a lahka hlava. ale rob ako uznas za vhodne. alebo si ho kup a ostatnym to vesat na nos nemusis ✌️
Kúpili sme tuším v 24tt. O 2 dni na to som skončila v nemocnici, kde zastavovali potrat/pôrod.
Nakoniec malý prišiel úplne presne na termín.
Vôbec si nemyslím, že by to malo niečo s kočíkom, neverím na tie povery.
A presne, mama babka mi vraveli, že na kočík, postieľku skoro, to zarieknem alebo čo. Schladila som ich vetou, že také veriace pobožné ženy ako ony, by nemali na niečo také veriť a už mi dali pokoj.
Ak chceš, kúp si už 🙂
My sme kúpili v cca 24 tt, ale s tým, že nám záruka začne plynúť až neskôr - dalo sa tak dohodnúť takze sme kvôli dobrej cene neriešili
Veríš na povery? Ako ti ublíži doma zaparkovaný kočík?
My nepoznáme vaše rodinne financie. Niekto si nákupy musí rozložiť na viac mesiacov, niekto všetko kúpi z poslednej výplaty keď nastupuje na materskú