Ahojte, prosim o zdelenie skusenosti.
Doma mame 2 tyzdne nvorodenca, zatial nam monitor dychu spustil 4x signalizaciu, 1x cez den, 3x v noci.
Prosim mate skusenosti, ze nebola chyba v monitore ale dieta malo apnoe alebo nejaky iny problem? Pripadne, ze malo apnoe ale udajne sa to napravi aj same?
Prosim nedavajte mi nevyziadane rady o tom ako nemame pouzivat monitor alebo ho mame zahodit. Viem, ze to nemusi fungovat na 100%.
Z porodnice mame skusenost, ze dieta sme nemali na monitore ale v rukach a zacalo nam modrat, museli sme volat sestricku, ktora nam objasnila, ze sa to niekedy moze stat, ze dietatu moze nieco zabehnut a nevsimneme si to, lebo nezacne zvracat a dochadza k zastave dychania. Paradox je v tom, ze dieta sme vtedy nekrmili, len drzali.
Dakujem za realne skusenosti ak bola chyba mimo monitor a akym sposobom ste to riesili (oznamenie pediatrovi, odpprucanie na specislne vysetrenie alebo sa to upravilo same).
A ked huci monitor a prisli ste k babatku tak dychalo? Mne ked hucal monitor hned som pozerala ci dycha ci nie su modre pery atd, pripadne som vypla a zapla znova monitor a ked pekne blika na zeleno tak asi bude chyba v monitore, asi by som zvazila kupu tej ponozky ospevovanej tam by vam to v aplikacii vypisalo presne
Áno, nám monitor hlásil asi 4-5x, prvé razy som myslela, že je chyba v monitore, lebo keď som prišla, syn normálne dýchal, ale raz som zrovna stála pri postieľke a videla, ako sa prestalo zdvíhať bruško a po asi 20 sekundách sa spustil alarm, na čo sa syn strhol, zhlboka nadýchol a ďalej dýchal už normálne. Monitor teda hlásil správne, len kým som ja vždy pribehla, už bol problém vlastne vyriešený 🙂 spomínala som to pediatrovi, ten vravel niečo v duchu, že malé bábätká niekedy mávajú apnoe, ale ak by sa to ešte opakovalo, mám zavolať a pošle nás niekam, tuším na neurológiu, už sú nepamätám presne. Ak sa nemýlim, u nás sa to zopakovalo potom už len raz, neboli sme nikde, vyrástol z toho.
Ahoj, áno mali sme tento problém. Povedali sme to pediatrovi, boli sme na kardio vyšetrení (má pozitívny nález, chodíme na kontroly) ale nález s tým vraj nesúvisí. Prestali sme tieto poplachy mať, až keď mal syn tri mesiace. Teraz má 6 mesiacov a zatiaľ všetko ok. Ja mám takú skúsenosť, že keď nám začal zvoniť alarm, syn bol bledý ako stena, niekedy až modrý a nevedeli sme ho zobudiť. Dýchať síce vždy začal po našom historickom vyčíňaní, ale nie vždy sa zobudil a jednoducho si spal ďalej. Podľa doktora mal len taký hlboký spánok, v ktorom sa jednoducho zabudol nadýchnuť.
Moj syn maval abnoe. Monitor sa spustil a ked som pribehla, tak dieta nedychalo nereagovalo. Musela som ho kriesit. Poplach sa spustil aj pri znizenej frekvencii dychu. Babatka sa niekedy akoby zabudnu nadychnut. Normalne by si si to nevsimla, ale monitor zareaguje.
Chyba moze byt aj v monitore. Mne ked takto zle reagoval, zistila som, ze je zle umiestneny. Skusila by som vybrat matrac a znovu monitor akoby umiestnit. Keby sa falosne poplachy opakovali reklamovat u vyrobcu.
Treba to nahlasit pediatricke a by ho mala poslat na vysetrenie.V drvivej vacsine pripadov nie je problem v chybnom fungovani monitoru.Dnes su tie monitori uz ohromne citlive.Dokaze odhalit vdakabohu aj veci,ktore by tebe bezne usli a to je dobre.
Ešte dodám, čo sa kardio vyšetrenia týka, doktorka synovi nasadila Holter a mal ho 24hodin a potom spätne vyhodnotila záznam s tým, že sme mali na papier zapisovať časy kedy spal, jedol, bdel a samozrejme presne čas keď bol poplach na monitore. Merali mu aj saturaciu, či sa dostatočne okysličuje. Úplne na záver ešte dodám, že keď sa syn narodil, bol dva týždne na JIS a teraz sme ešte len prestali chodiť do ambulancie pre rizikových novorodencov, takže preto mu možno robili aj všetky tieto vyšetrenia plus mu teda ešte brali krv každý mesiac ale aj požiadaš pediatra, nemal by to brať na ľahkú váhu.
Monitor ak mas 3kg dieta na hrubom madraci, deke, zavinovacke -proste ho nenasnima. Zredukuj tie vrstvy medzi tym... monitoru vymenit baterky... a ak sa to zopakuje, tak hned do nemocnice... nie - nie vzdy je chyba v monitore... moze byt nieco zo srdieckom, dychanim...
@beata_k nic sme nespozorovali. 🤷🏼♀️
@thoughtfulweirdo presne o toto mi slo, citala som, ze niektorym detom sa ti vytrati resp vyrastu z toho a nie je to vazny problem. My sme pribehli k postielke a nespozorovali sme problem ze by nedychala. Ale spali sme cize kym sme vybehlo mozno ju to signalizovanie prebralo, nedokazem to posudit objektivne.
@animus ano aj toto som citala. Pripadne ze mozu mat plytsie dychanie a ten monitor podla nastsvenia zacne signalizovat problem, ale nic vazne sa nedeje len hlbsi spanom mozno, pripadne frekvencia nadychov je ina.
@anjelicek26 mame len matrac, plachtu a neoremokavu plachtu, spi v zavinovacke. Cize taky nutny zaklad. Skusime s tym este nieco spravit a vypozorovat a budeme kontaktovat pediatricku.
Dakujem vsetkym za reakcie. 😊
No len to je vela... to mas aj 7-8cm vysku...idealne je tych 4-5cm nad monitorom uz telicko dietata, lebo on je este lahky...
Ked signalizoval, tak bolo nieco babatku, ci nic?