Monitor dychu

13. apr 2023

čitala som pribehy žien na fb..a normalne ma to znepokojilo nikdy pred tym som nemala žiaden monitor dychu nevedela som o niečo takom..dcérka má 19 mes myslíte že je to treba? lebo som uplne znepokojená a bojim sa ist aj spať🤔potom druhá otázka ak ho nemám a dcérka spí v postielke .. mam jej radsej z bezpečnosti nadvihuť matrac alebo čo spraviť aby som mala pokoj na duši?? ďakujem

janai1
13. apr 2023

volá sa to Syndróm náhleho úmrtia dojčiat, pri 19 mesačnom dieťati už fakt monitor nepotrebuješ

zuzkaa1991
13. apr 2023

Ked ma 19m netreba mat strach ;) to je uz velka ja skm používala do 3m potom spala s nami na posteli ale zas som kontrolovala vkuse ci dycha a robim doteraz 🤣🤣a tl ma 5r uz ;) takze nestresujte chodte pekne spinkat ;) hlavne nech dieta nema nic v postielke alebo kde spi aby sa nezamotalo ;)

dzulli1980
13. apr 2023

Ono 19 mesačné dieťa si už "vie pomôcť", keď mu zabehne slina, hlieny, keď potrebuje zvracať atď. ... jednoducho si sadne, dá sa na bok - to je pud sebazáchovy ... monitor dychu sa používa pri bábätkách.

werony_n
13. apr 2023

V 19tich mesiacoch už určite nie je treba. SIDS hrozí do max 3 mesica babatka. Teraz už môžete pokojne spávať, riziko tam nie je žiadne. Pri ďalšom bábätku o tejto vymozenosti budete vedieť 🙂

zorkahorka
13. apr 2023

Och... dnesna doba produkuje cez marketing zbytocne casto strach. Nie, v 19 mesiacoch ti je uz na nic. Ja som ho sice mala pol roka pri oboch detoch, ale... pri druhom bol maximalne nevyuzity

lenkakoc444
13. apr 2023

@werony_n statisticky sa sids vyskutuje najcastejsie medzi 2 az 4 mesiacom, po6 tom ukoncenom sa vyskytuje zriedka,ale stale sa moze vyskytnut AZ do 1r dietata hlavne ak uz boli problemy.

petamich
13. apr 2023

najdes na FB pribehy zien, najdes informaciu, ze je vhodny monitor dychu ale namiesto toho, aby si zacala stresovat si si teda uz mohla dohladat aj na prevenciu coho sluzi, dokedy je vhodne ho pouzivat atd. 🤷‍♀️ pomaly dvojrocnemu dietatu ho uz fakt netreba