Meranie teploty cumlíkom?

terkaa
19. mar 2011

da sa na to spolahnut, alebo radsej ostat verna digitalnemu teplomeru.

norikk
19. mar 2011

najlepsie su aj tak ortutove, ale ak ho nemas, staci vediet ako merat s digitalnymi, kedze nemusia merat presne, my mae taky, ze po odpipani meriame este tri minuty, kedze teplota stale stupa, aby bolo co najpresnejsie

babulina
20. mar 2011

cumlikovym sa nam nikdy nepodarilo zmerat teplotu, ani jeden nedudlovali tak to mozno bude tym, ale velmi by som mu neverila

annie13
20. mar 2011

zbytocne vyhodene peniaze tak ako aj ten na celo alebo do ucha

murinka
20. mar 2011

my mame klasika digitalny teplomer ale zvazujeme kupu bezdotykoveho teplomera lebo dcerka sa boji a place pri merani teploty ☹

katrinka8
20. mar 2011

Mne sa podari obcas aj cumlikovym, pri usnom a celovom je to nepresne, treba to merat 3x po sebe a urobit priemer 😒 Ale najviac sa spolieham na digitalny v konecniku 😉 No ale asi najpresnejsie su klasicke ortutove rychlobezky. Ale neviem, ci sa to da este niekde zohnat. My mame este zo "starych" cias 😉 Ale cumlikovy su zbytocne vyhodene peniaze skor preto, ze dietatko ten teplomer moze vypluvat prave vtedy, ked si Ty zmyslis merat teplotu...

burina111
20. mar 2011

no ja ho mám ale nepoužívam často..osvedčil sa mi ale pri malých deťoch do roka, keď som v noci potrebovala merať teplotu a nechcela som ich budiť..iba som prešťuchla iný cumlík a vedela som, na čom sme. meria presne, dá sa na neho spoľahnúť rovnako ako na digitálny.

lalipop
20. mar 2011

my tiez pouzivame digitalny, ale neni nad klasicky ortutovy. mala som doma aj celovy(usny), ale to meranie bolo nepresne, tak som ho vratila. inak detom teplotu ani nemusim merat, lebo ked maju horucku tak to hned vidim a nepotrebujem to ani zmerat.

renatkas
20. mar 2011

nas maly je dudlos od narodenia a ten cumlikovy mi vypluval, ten cumlik je strasne velky a musi ho mat oprety o jazyk nonstop aby mu to nieco meralo, nam sa s tym nepodarilo zmerat ani raz. Ja neodporucam. Najlepsie je do zadocku ked si to necha. My ako sme uz vacsi tak si zmerat v zadocku nenecha tak pouzivame celovy, ale neni to presne.

hamimami
21. mar 2011

cumlikovy teplomer sme nevyuzili, mal iny tvar ako cumliky ktore sme pouzivali, takze ho mala vypluvala. neviem povedat ci meria presne, ale ja osobne som sklamana, pretoze som kupila kvalitny digitalny teplomer pre malu a meria doslova od buka do buka ☹ niekedy musim aj trikrat premerat a stale ukazuje inak....uz som rozmyslala ze kupime novy pretoze s tym klasickym ortutovym sa bojim merat v zadocku 😒

montinka
21. mar 2011

ahoj my ho mame a dokonca ma rovnaky tvar ako mame ine cumle ale cumlikovy teplomer je silikonovy a my mame kaucukove cumle takze problem a maly ho vypluva asi je pre neho tvrdy. takze sa mi s nim podarilo iba parkrat zmerat teplotu. najlepsi je naozaj ortutovy.

barborka74
22. mar 2011

Tiež som si ho zakúpila do výbavy zdá sa mi to velmi praktické dieta sa ukludní a zároven mi to odmeria jeho teplotu 🙂

stanislavao
22. mar 2011

my sme mali tiez dudlikovy a normalne odmeral teplotu. je to super.

silvapokorna
12. jan 2014

ahoj. ja by som nezavrhovala nove typy teplomerov. myslim, ze si na to postupne zvykneme. chce to cvik, ale su to kvalitni a dobri pomocnici. cumlikovy by u nas nepresiel, mne deti cumliky vypluvali. ale dotykove su fajn. a nemusis budit dietatko v noci a trapit ho meranim teploty. ja som spokojna s infra thermoval duo scan. najpohodlnejsie je pre mna meranie na cele. je to raz dva. 😎

cottoncandy
12. jan 2014

Viac ako cumlíkový sa mi osvedčil infračervený teplomer, ktorým viem zmerať teplotu na čele i v uchu. Meria presne, skúšala som premeriavať aj ortuťovým aj digitálnym a výsledok bol totožný. Ten infračervený je pohodlný najmä v spánku, alebo keď sa dieťa veľmi bráni, lebo meranie je rýchle 🙂
Ale teraz som čítala, že vyrábajú ešte aj tie klasické sklenené, len miesto ortuti je v nich zliatina gália, čiže sú netoxické. Možno by sa oplatilo mať v zálohe aj ten.
Takže čo sa týka môjho názoru, ja cumlíkovému teplomeru veľmi neverím.

iskricka55
22. okt 2014

Ja mam aj klasicky aj cumlikovy a zatiak vyuzivame cumlikovy a sme spokojni 🙂

jajkaaa3
13. okt 2022

@iskricka55 akú značku používate?