Medela odsávačka elektrická double Swing Maxi Flex™ - oplatí sa ju kúpiť?

alex2019
9. jún 2021

Ahojte, chcem sa spytat ci ste niekto mali tuto odsavacu a ci ste boli spokojne.. Mala som celkom problemy s dojcenim pri prvom synovi, v podstate sa mi nikdy poriadne mlieko nerozbehlo a potom to uz bolo take dost utrpenie, hoci sme sa ciastocne dojcili viac ako rok a pol a mozno by som to potiahla aj do jeho 2 rokov keby som neotehotnela. V kazdom pripade mlieka bolo pomenej a museli sme od 3 mesiacov prikrmovat UM lebo bol velmi chuducky a proste bol hladny. Na zaciatku som nemala ziadnu odsavacku, potom som si kupila taku obyc ale nebola som spokojna, potom som mala tu profi medelu pozicanu ked uz bol vacsi ale tak to bolo velmi drahe, nemyslim si, ze je to dlhodobe riesenie.. Preto by som chcela nejaky kompromis a tato medela na obe prsia s ami zda celkom fajn. Ale tiez to nie je prave lacne, tak by som rada mala aspon nejake recenzie od mamiciek, co ju mali. Dakujem.

andreagartnerova
9. jún 2021

Ahoj, ja som ju mala požičanú od švagrinej a bola na stimuláciu pŕs, ako mne pomohla veľmi, mala som aj ručnú ale tou som si dosť doblizila. Ak by si mala záujem a nechceš novú kľudne sa ozvi, švagriná predáva, viem, že dala za ňu okolo 205eur, má tu swing. Švagriná ani bábätko nemala pri sebe keďže bolo predcastniatko a pomohlo jej to odsavat mliečko aj keď ju nemala doma.

lusyc
9. jún 2021

Ja som mala swing na jeden prsník, po dvoch mesiacoch sa pokazila, to už som mala moju predcasnicku doma, ale do týždňa som mala novú od výrobcu, uznali reklamáciu - výrobnú vadu. Druhá išla na jednom prsníku rok a na druhý som zároveň pouzivala druhú, a to beuer dvojfazovu. Obe boli fajn, hoci beuer trochu "drsnejsia". Ale malá sa nechytila na dojčenie a na tej odsávačke ( asi jedno akej) som mala mlieka málo, takže msla aj umelé. Ale znovu si vyberiem dvojfázovu, už pohľadam lacnejšiu, podľa recenzií, ešte neviem akú.

diaalex
9. jún 2021

@alex2019 mne z medeli odpísali toto:
Dobrý deň, v odsávačkach je viacero rozdielov:
- v prvom rade je to obsah balenia - Freestyle Flex má navyše v balení chladiacu tašku s chladiacim médiom a vzorky vložiek do podprsenky
- obe odsávačky majú integrovanú dobíjaciu batériu a nabíjanie cez USB-C, teda dobíjanie odsávačky je rýchlejšie ako s klasickým nabíjacím adaptérom. Výrobca ale uvádza, že Freestyle Flex vydrží nabitá až na 8 odsávacích cyklov, pričom Swing Maxi NEW vydrží na 6 cyklov, teda Freestyle batéria by mala byť výkonnejšia
- Freestyle Flex má dotykový LCD displej, Swing Maxi NEW má klasické tlačidlá na ovládanie
- Freestyle Flex má zabudovaný aj časovač odsávacieho cyklu a funkciu odloženého štartu
- je tam aj pripojenie bluetooth k aplikácii Medela, ktorá však bude spustená až v lete 🙂

alex2019
autor
9. jún 2021

@diaalex dakujem za info... mne sa ta freestyle flex zda uz dost draha, a aj tie rozdiely mi pridu take, ze tie benefity freestyle flex su fajn ale nie za ten rozdiel v cene.. ja hlavne potrebujem odsavacku elektricku, dvojfazovu a na obe prsia, lebo nebudem mat tolko casu sa tomu venovat.. v istom zmysle som aj zmierena s tym ze ak to nepojde tak proste budeme UM davat.. pri prvom synovi som to strasne riesila (aj ked paradoxne asi uz ked bolo trocha neskoro) a stresovala sa a toto teraz nechcem...

alex2019
autor
9. jún 2021

@andreagartnerova dakujem za info, asi kupim ale novu.. ale ak sa mozem spytat - mala si tu odsavacku uz v porodnici? resp kedy si ju zacala pouzivat tak aby to pomohlo? ja si pamatam, ze ked u nas bola na prvej navsteve pediatricka (par dni potom co sme prisli z porodnice) tak hovorila, ze dobre je si doodsavat po kojeni, ja som vtedy odsavacku nemala, tak som to nejak neriesila, hoci asi to bola chyba.. laktacne poradkyne mi zase odsavacku velmi neodporucali..takisto v porodnici mi odsavacku nikto nejak neponukal, a to som rodila v sukromnej..

ckatka
9. jún 2021

@alex2019 ahoj. Ja už pol roka sa trápim s produkciou mlieka a môžem ti povdat ze som.skusala asi všetko. Aj tuto odsávačku.
Mala som ju požičanu, ale nič z toho. Vytiahla mi 10-20ml maximálne (keď dieťa potrebovalo 100-120ml). Len kopu času to zabilo a nič.
Proste treba len dieťa prikladat každú chvíľočku - aj keď si.len dva trikrát cucne....a keď už dokrmovat tak nie.flasou ale cievkou cez prsník a dobre bude.
Ja po pol roku cievkovania sa teším aspoň z toho, že kojim tak na 50 % a nemusím v noci vstávať. A ostatok prežijeme

alex2019
autor
9. jún 2021

@ckatka ja toto poznam, cievkovala som rok, uz normalne v lekarni kde som tie cievky kupovala sa ma lekarnicka pytala, ze ci nechcem uz prestat kojit radsej 🙂 a hej bolo to na nervy, moj rekord bol tak 100 z oboch.. standardne 30-60, no proste bieda..som si to normalne do excelu par tyzdnov zapisovala.. uz mi z toho sibalo trocha 🙂 teraz uz urcite cievkovat nebudem, ale tak hlavne v tych prvych tyzdnoch by som produkciu mlieka chcela nejak stimulovat, lebo tam som to podla mna u prveho syna podcenila..

andreagartnerova
10. jún 2021

@alex2019 ja som nemala odsávačka v pôrodnici až keď som domov prisla, ale nemám problém s mliekom mala je plne kojena a už nepoužívame vôbec odsávačka.

diaalex
10. jún 2021

@alex2019 obe sú elektrické, obe sú na 2 prsia 🙂 ja som zvolila swing maxi New 🙂

gabika128
10. jún 2021

@alex2019 ja som mala medelu novú , iba na jeden prsnik, ale mne vôbec netahala mlieko, aj keď som mala prsia naliate. Skončila som pri ručnej aventke a aj to mi dokázala iba polovicu odsať, druhú polovicu mlieka som odstriekavala. Kľudne aj 300ml som mala na jedno odsávanie/odstriekavanie, ale iba ručne mi to šlo 🥴

ckatka
10. jún 2021

@alex2019 och...no už som myslela ze len ja som taka "biedna"...
Nechápem. Myslela som ze bud kojis alebo nekojis...ale nie ze "trochu" mlieka mam.
Podľa mňa u mňa bola zásadná chyba, že po sekcii žiaden bonding a mne proste dali malého v zavinovačke a prvé dva dni sa oňho prakticky starali sestričky. A žiadna koža na kožu, netrufla som si ho rozbaliť, keď bol zabalený 🤦‍♀️ a keď spal tak som.ho nechala.spat v tej zavinovačke. Keď plakal a odtrhal sa od prsníka a navyše chudol viac ako normálne...odchádzali.sme z pôrodnice so striekackou s nutrilonom 🤦‍♀️ laktacna sa ku nám reálne dostala až po týždni.