Matrac pre bábätko

16. sep 2021

Dobrý deň. Prosím vás chcem sa opýtať aký matrac kúpiť pre bábätko do postieľky 120x60 cm? Je tých druhov hrozne veľa ale naozaj ani len netuším ako prvorodička ktorý bude pre maličké najlepsi aby neplesnivel, bol kvalitný a hlavne aby vyhovoval aj po tej zdravotnej stránke. 😊 aký ste kupovali vy?

sonetta
16. sep 2021

Hlavne nie s kokosom a pohankou

aleshka_supermama
16. sep 2021

Mám obyčajný z ikea stal 35e pri staršej som mala tiež z ikea.

ailiba
16. sep 2021

My sme kúpili v jisku a je výborný. Maju tam jediný detský matrac. 120x60cm

marianna_peskova
16. sep 2021

Kupovali sme v Ikei, vydržal dlho, nestratil tvar ani pevnosť.

ivka_3335
16. sep 2021

@sonetta prečo nie kokos a pohánka?

zuvelyn
16. sep 2021

Mala som z IKEA nejaky penový a po mesiaci letel do kosa aky bol prelezany. Teraz mame uz rok a pol skoro kokos molitan kokos a je super, fajne tvrdý, synovi na nom spi výborne.

evka_3
16. sep 2021

Ja mam kokos molitan, avšak čítam ze kokos nie je až tak dobrý že môžu tam byt chrobáky a tak, aj ta kokosova strana sa mi zdá dosť tvrdá... ľutujem ze som nekúpila iný naprv som dakde nasla kasmir, to ani netuším aký je, no skúsila by som keby ešte raz vyberám alebo obyčajný molitan len...

leuska15leuska15
16. sep 2021

Ja mam Obsedantno kompulzivnu poruchu co sa týka zdravia a chemikálií, takže ber s rezervou. (Už sa liečim a tak to vážne neberiem) ale keď som výberala matrac pred rokom, prežívala som to tak, ako asi nik na Slovensku 🙂 najprv som jej kúpila taky za 100 eur u nás co vyrábajú na Slovensku. Lenže taky, aby neobsahoval Triclosan, čiže som vyberala taky aby nebol protialergický (nie všetky hypoalergenne obsahujú Triclosan ale niektoré hej a predajca zvyčajne nevie). Ale potom som zistila, že matrace môžu obsahovať takzvané spomaľovače horenia, veľmi nebezpečné chemické látky a cca 50 % matracov ich ma, potom ftalaty a formaldehyd-a to už po kúpe ale to mi predajca totálne nevedel povedať, čo môj matrac obsahuje, nič z toho ani ta firma netušila, čo do toho davaju. Povedali, že možno tam je aj ten triclosan, možno aj tie spomaľovače, možno ftalaty, netušia.... Nakoniec som zistila, že obyčajná lacná Ikea vie celkom dobre čo do svojich matracov dáva . Penu uzavrie do takej nádoby a po 48 hodinách meria, koľko chemikálií uvoľňuje. (samozrejme nezistuju každú chemikáliu na svete, vždy sa dá lepšie, ale myslím ze je to fajn) Nemali by u nich detské matrace obsahovať ani triclosan, ani ftalaty, ani Spomaľovače horenia. Formaldehyd majú nejakú hornú hranicu, ktorú musia dodržať. A tak som nakoniec došla k tomu, že som si kúpila obyčajnú lacnú Ikea za 30eur. Možno sa raz prelezi, tak ho vyhodím a kúpim nový 🙂
Inak ešte matrace, kt. Maju certifikát Oeko Tex sú fajn

klip0
16. sep 2021

@sonetta prečo nie kokos ? Chystáme sa pomaly pripravovať výbavu a boli sme rozhodnutí pre matrac kokos molitan kokos, aj recenzie majú najlepšie takéto. Ale neviem teda 🤷🏻‍♀️

sonetta
16. sep 2021

@klip0
@ivka_3335
Kokos a pohánka a konský vlas a neviem ešte aké iné materiály sa za prvé časom drobia a človek to dýcha, to vám ziadny predajca nepovie. A ďalšia vec sú mini pidi čierne chrobáky.
Pred MD som pracovala ako vedúca predajne o.i.som predávala aj matrace, ex tiež predával matrace v iných firmách, tak viem ze kokos a pohánka v žiadnom prípade.

marrydreamkas
16. sep 2021

ja som velmi spokojna
https://www.postelshop.sk/matrace/detske/1410/m...
slovenska vyroba,akurat pevny, deti prespia celu noc a za tu cenu 25€ super, mame uz vyse roka a maximalna spokojnost

klip0
17. sep 2021

@sonetta aha to som nevedela, ďakujem. A aky teda odporucas?

sonetta
17. sep 2021

@klip0 matracov je strašné veľa, treba si popozerať. Ja ostatných výrobcov veľmi nepoznám. Tak neviem, čo predávajú. Akurát ak niekto píše, že predáva matrac ortopedický, tak by som si žiadala k nahliadnutiu certifikát o ortopedickosti, lebo s najväčšou pravdepodobnosťou zavádza. Tie testy stoja veľa peňazí a pochybujem ze nejaká mala firma si ho dala spraviť.

autor
17. sep 2021

Po všetkých tých recenziách na kokosové matrace idem objednať matrac so studenou penou. Je 2x drahší ale radšej si za tu kvalitu priplatím ako mat pleseň alebo chrobáky pod drobcom

marrydreamkas
17. sep 2021

tento matrac,co som pisala macko je zo studenej peny za 25€

autor
17. sep 2021

@marrydreamkas a je naozaj kvalitny? Ja som rozmýšľala nad týmto https://www.dreamlux.sk/vojta-matrac-zo-studene...

sally001
17. sep 2021

My s.e kupili v ikea ten za 70 eur ...drahsi uz ani nemali vyzera kvalitne

marrydreamkas
17. sep 2021

podla mojej skusenosti je skvely, akurat cez leto som prala potah, tak som si ho obzerala, ziadne prelezaniny ani znamky pouzivania po vyse roku a to su moje deticky dobre stavane ;) z tej stranky dreamlux som detom uz objednala velke matrace do posteli zo studenej peny Petra 18cm.par noci sme vyskusali na nich spat a tiez su vyborne.