Aky matrac pouziva vase dietatko v detskej posteli? Uz som precitala tolko clankov a nazorov, ze mam v tom ovela vacsi chaos, ako predtym. Niektori vyrobcovia radia pur alebo hr peny, niektori to neodporucaju, niektori su za kokosovu dosku, ini ju zamietaju... Niekde mi radia sendvicovy matrac, ini su proti... Fakt neviem, aky matrac je vlastne vhodny... Este dodam, ze ho bude pouzivat cca 5 rokov. Napiste mi prosim vase skusenosti. Dakujem
ano, ved prave, ze som si dala, studujem to uz takmer tyzden a nazory aj v tych clankoch sa lisia, preto som potrebovala skusenosti, ci by mi to nepomohlo viac 🙂
@katimka takze po mojich 2 detoch a 5 matracoch ti poviem ze detsky matrac nevydrzi 5r v pouzitelnom stave teda aspon pri mojich detoch nie
mam ja podlozky na precikanie pre nehody ale empirickou skusenostou som zistila ze oni si ciknu tesne vedla 😀 , pri chrípkach, vracaniach no stale sa ujde matracu... cistim, striekam ale do 3r je uz pre mna na pocit a oko nepouzitelny...
mali sme pruzinove, kokosove, a teraz majlej som najnovsi kupila z purpeny, kym je novy na tej vahe az tak nezalezi,mne osobne sa s purpenou manipuluje najlahsie a dokonca v tejto postielke 160x80 sa na tom matraci s 3r dcérou vyspim aj ja ( nase rozmery 3r 13kg + ja 168/59) cize co to vydrzi
len este tak pre priklad, pisala som jednemu vyrobcovi (nebudem menovat), ktory mi odporucil sendvicovy matrac s 5-imi zonami a prave tie su pre dieta, ktore su vo vyvoji, nevhodne... Dalsiemu som volala, poradil mi sendvicovy s HR peny a kokosovou doskou v strede bez zon (zatial som rozhodnuta pre ten) a v predajni, kde som bola, mi predavac povedal, ze urcite nie, ze skor sa hodi cely penovy... a vcul bud mudry 🙂
@eeffka Dakujem, aj ja najviac uvazujem nad penovym, rozmyslala som nad PUR penou alebo HR penou+ kokos v strede, ze vraj to trosku spevni ten matrac, nakolko dieta potrebuje trosku tvrdsi matrac... a este co sa tyka tej PUR peny, ze vraj tiez nie je vhodna pre deti kvoli tomu, ze je vyrabana z ropy... To som sa zase docitala pri jednom vyrobcovi, ale mne to skor pride, ze vsetko je o biznise, kazdy si bude chvalit tie svoje... Myslim, ze som si toho prestudovala dost, ale asi najviac sa priklanaju k tym kvalitnejsim penovym matracom (nie molitanovym)... Ak mozem poprosit do spravy, kde ste kupovali matrac? Dakujem
Na co si robit taketo problemy? Sak:
1. decko je male, raz je vpravo, raz vlavo, raz hore, raz dole - cize ziadne zony, vsade rovnaky
2. decko je lahke - cize ziadne pruziny ani akekolvek systemy nepretlaci - su zbytocne
3. ako pise effka - precura, zavracia, zaspini - naco platit drahe peniaze?
= zdravy sedliacky rozum - obycajny matrac z tvrdej peny a kazde 2-3 roky vymenit podla potreby dietata. Vsetci sme na nom vyrastli a bolo to to najzdravsie, co mohlo byt.
@sozi dakujem, presne takto uvazujem aj ja, aj ked mi nie je uplne jedno, na com bude spat, ale dnes sme sa uz definitivne rozhodli a objednali matrac z HR peny + v strede ta kokosova doska na spevnenie, cez slovenskeho vyrobcu za 75 eur, dufam, ze sme sa dobre rozhodli... Je z tych jednoduchsich a pre dieta asi jeden z najviac vyhovujucich... Dakujem za nazor 🙂
Ahoj, my prave tiez riesime otazku matracu - mozes pls aj mne dat vediet, kde ste kupovali matrac? dakujem 🙂
@katimka aj ja by som poprosila link, tiez riesim aktualne ,dakujem :D
@katimka ahoj čítam túto diskusiu a zaujíma ma ako ste spokojní z matracom ďakujem za odpoveď
Daj si do goodlu druhy matracov, kde je vysvetlené aký matrac je vhodný pre dieťa.