Máte skúsenosti s bezdotykovým teplomerom Thermoval duo scan?

fajndievca
7. dec 2012

Reklama je reklama, ale potrebujem vedieť, či je tento teplomer naozaj spoľahlivý. Ďakujem za odpovede 🙂

suuzi
7. dec 2012
Používateľ suuzi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od suuzi.

ahoj, my mame tento
http://www.alza.sk/topcom-ear-forehead-thermometer-301-d224941.htm
tiez je infra
babo este neni na svete, tak zatial testujem na sebe - meriam si v uchu a zatial funguje super.

ten na obrazku vyzera dost podobne, len tym nasim sa da zmerat aj teplota jedla a vody.
podla mna budes spokojna

33eliot331
7. dec 2012

Ja osobne som zasadne proti bezdotykovym teplomerom.. Neviem kolko stoji tento,ale pracujem v nemocnici a tam sme mali cca 300 eurovi bezdotykovi teplomer a neukazoval vobec dobre.. A myslim, ze za tu cenu by mal aj chodit a nie len merat sam.. 🙂 Ak mozem poradit, obycajny digitalny je najlepsi a vzdy meraj v zadocku, ked sa Ti zda, ze ma dieta teplotu.. Zabija ma ked pocujem, ze ked sa mi zda ze ma teplotu aby som ho nemusela rozbalovat, ale ked s ati zda, rozbalit treba, odmerat v konecniku , je to najpresnejsie.. 🙂

patulka83
7. dec 2012

ahoj, ja mam velmi podobny a som s nim spokojna..este ked bola dcerka mala, tak som nemala problem jej zmerat teplotu v zadocku, ale teraz si neda ani za svet...tak sme kupili bezdotykovy, skusala som si merat s nim aj s tym klasickym a ukazovali rovnake hodnoty, takze som bola rada...a najma v noci to je na nazaplatenie, ziadne vyzliekanie a vysledok mas za 3 sekunkdy a babo moze kludne spat...

zuzka1008
7. dec 2012

my mame obyč. digit. ale mozem povedať ze najlepsie odmera klasicky ortutovy, ale v nemocnici maju presne tento

lejlla
7. dec 2012

pripajam sa ku 33eliot331 ja mam tiez digi a meriam v zadocku.teraz je maly chory,ja som mu doma namerala 38,5 a dr. mu nameral presne tymto 37 😒 .ale horuci bol jak fakla tak asi ten digi mal pravdu...moj nazor.

janinna11
7. dec 2012

Ja mam dotykovy a je to o nicom, strasne zavadzajuce hodnoty, najlepsi je ortutovy, alebo digitalny s rychlomeranim, ale ortutovy je podla mna najspolahlivejsi, len keby deticky boli trpezlivejsie pri merani 🙂 🙂

atreyu
7. dec 2012

ja mam bezdotykovy teplomer http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-... a som spokojna nikdy neukazal zle...odporucam pretoze sa da merat dietatku teplotu a vobec sa nemusi zobudit

dedenini
7. dec 2012

my mame troska iny, tvar ma ako pistol... a som velmi snim spokojna..je rychlejsi, presnejsi, jednoduchsi, meriam snim aj vodu , ked si idem malinku kupat, je to sekunda co len namierim ..a teplota je zmerana... hocicoho.. Dietatko to neobtazuje, len namierim, moze spinkat, hrat sa..hocico 🙂 je to super vecicka

lubka73
3. jan 2013

neviem ci uz nie je neskoro, ale ja som ho kupila 29.12. a dnes som ho bola vratit. Kupila som ho pre malu, ale najprv som si ho odskusala na sebe a bola som sklamana, nakolko na cele som mala 36,7 st. a v uchu 38,3 st. a ako som sa docitala merania sa mali zhodovat ☹ takze bol tam dost rozdiel, normalna teplota, alebo vysoka teraz si vyber 🙂

poppy1
3. jan 2013

ja mam tiez tento a spokojnost! 😉 http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-...

elilly
25. mar 2013

ahoj, ja ho mam a som s nim velmi spokojna 🙂 mozno sme mali stastie, pani v lekarni ma naucila s nim merat - vravela, ze sa im chodia maminky stazovat ze nefunguje, no vraj to bolo sposobene len nespravnym meranim a tak uz kazdu dalsiu maminku s nim ucia merat .. u nas meriame hlavne na cele (pohybom nad lavym okom az ku spanku) a meria bezchybne 😉

simca06022011
25. mar 2013

mam bezdotykovy Beurer za cca 60Eur a ako kedy som spokojna, ked sa mi to nezda pouzivam klasicky digitalny a meriam v zadocku... je to najpresnejsie. Uz sa mi stalo ze dieta bolo cele bordove od horucky a teplomer ukazoval iba do 38 a v zadocku po odpocte cez 39.. takze pekny rozdiel.. niekedy ide niekedy nie 🙂)) ja ho mam uz len "orientacne"

eribac
25. mar 2013

Ja mám len zlé skúsenosti,lepší je klasický. Meria často hlúposti. Môže sa merať pol hodinu po pobyte vonku a pod. obmedzenia.

helavis
8. apr 2013

Ahoj, my máme přesně tento a jsme velmi spokojení. Je potřeba postupovat podle návodu a pak je měření přesné a rychlé. Změří na čele nebo v uchu během několika sekund. Můžeš určitě poprosit paní v lékárně, aby ti ukázala, jak s ním pracovat. Hodně maminek ho chce reklamovat, ale jde o to, správně postupovat při měření. Na čele měříš tak, že přiložíš na očištěné a otřené čelo uprostřed zhruba ve výšce 1cm nad obočím a pomalu pohybuješ směrem ke spánku. Při měření v uchu sundáš nástavec na měření na čele a vložíš do ucha. V návodu vše popsáno a je to jednoduché. my používáme také hlavně na měření na čele.

danielka23629
13. júl 2013

Maminky aj ja ho mám, len by som chcela vedieť prečo mi ukazuje v rovnaký čas merania inú hodnotu na čele a inú v uchu... Možno je to len mojou nesprávnou manipuláciou...

modrofuzik11
14. júl 2013

my mame presne tento thermoval. sme spokojni. no a deti sa s nim aj celkom radi hraju... 🙂

didulienka11
14. júl 2013

My sme stravili pomerne vela casu v nemocnici a tam nam vzdy personal hovoril, ze bezdotykove su uplne najnepresnejsie. Najlepsie su klasicke do zadocku, potom tie dotykove na celo/usko a najhorsie bezdotykove. My sme potom kupili ako strednu cestu dotykovy ucho/celo (aby som ho nemusela v noci budit), ale ked meriam 5 krat po sebe, tak 5 roznych hodnot mi naskoci a priemerujem. No a vzdy je aj o stupen rozdiel medzi meranim v uchu a na cele ;) Pouzivam to iba na taku indikaciu, ci ma alebo nema teplotu a ci len miernu alebo velmi vysoku, ale ked by som chcela presnu hodnotu tak digi do ritky.....

silvapokorna
7. jan 2014

Maminky, ja som tento teplomer dostala od rodičov teraz na Vianoce. Deti už mám vačšie (3 a 5) a meranie teploty je u nás hrozná bojovka. Do zadočku už ma nepustia 😀 a klasicky pod pazuchou mi teplomer nevydržia v kľude držať. Tak som dostala kvalitného pomocníka. Chce to trochu cviku, dodržať pravidlá na letáku a potom je to super vec. Na stránke http://thermoval.sk/ je šikovný video návod. Naozaj je to iba o cviku. 🙂

adowik
23. apr 2014

Ahojte, teplomer mám doma, som s ním spokojná, meria rýchlo a presne 🙂 overovala som si to na začiatku ešte starým ortuťovým..Predtým ako ho začnete používať, alebo ak máte pocit, že nemeria správne, preštudujte si poriadne návody, či už tie na internete alebo v balení... no môj názor je, že video návody sú tie najlepšie.. 🙂 Link na takéto videjko uvádza aj maminka v príspevku vyššie 🙂

terezzap
25. apr 2014

presne tento teplomer mám doma a vobec nie je presný..vždy nameria inak..raz 38, potom 37 a to je dosť veľký rozdiel..pred týmto som mala tiež kvalitný, švajčiarska značka a meral všelijako..tak ja už neviem..

henika81
15. dec 2014

ahojte, zenicky......neviete niektora, kde by sa dal este zohnat ortutovy teplomer?.... nemam rada tieto digitalne a bezdotykove teplomere, nemeraju presne,ale to uz asi vsetky viete.....tak vas prosim ak by niekto vedel,kde sa da zohnat tak vam budem vdacna....doma som este mala jeden ale maly mi ho rozbil, vyrazil mi ho z ruky ☹ no co narobime, to su deti, ak su chore je to to najhorsie...
rozmyslam tiez o kupe toho thermovalu duo scan, ale bojim sa ho, ze zase bude merat 3 odlisne stupne teploty....

kiki68
20. dec 2014

Henika, ak myslis klasicky ortutovy tak ja som ho dostala v lekarni, vo Viedni v lekarni ho mali tiez za par eur. Tieto digi mam jeden, co meria tak nejako,no da sa. Ale chcela by som nejaku lepsiu hracku. Ked to tu tak citam,tak by sa to zislo. Bez revu a odporu okamzity vysledok.

ukulela
4. jan 2015

@henika81 - klasicke ortutove sa uz nepredavaju. predavaju sa (myslim) liehove - maju ten klasicky tvar aj stupnicu, nie su digitalne. len ortut uz vo vnutri nie je, nemsie byt, je to myslim zakazane.

gombik120
22. okt 2015

Mi ho mame doma a zatial sme spokojny

dankapap
22. okt 2015

je to vyborna vec-ked je dieta male ,chore a spi...odmeriate aj v spanku teplotu a nezobudíte ho-u nas len tento-a baterky drzia uz 2roky....u nas max.spokojnost-mame trosku iny...ale tu znacku....ja odporucam

pencil
22. okt 2015

je to mile a pohodlne, hlavne prakticke, ALE! Tieto teplomery treba pravidelne kalibrovat a to si v domacich podmienkach neviem predstavit. V nemocniciach ich bezne pouzivaju, ale kedze ich maju vo velkom a maju zmluvu s dodavatelom, tie lekarske podstupuju pravidelnu kalibraciu (kontrola spravneho nastavenia a fungovania), co doma nemate ako urobit. Jediny ozaj spolahlivy teplomer je bud stara dobra ortutova klasika, ale kedze je zakazany, existuje aj jeho spolahliva nahrada tzv. galinstanovy teplomer. Je presne taky isty a aj funguje presne tak isto ako ortutovy, len ortut je nahradena neskodnym galiom. Bezne kupis v lekarni, stoji cca 3 eura.

litvikova
1. júl 2017

Poraďte mi mam tento typ teraz mame horucky 39 dali sme sirup a ma zatial 38,5 ale v uško ma 41 tak neviem ktorá je správna zatial spinka v pohode