Zdravím, chceme kúpiť postieľku aj matrac + podložku z Ikei, no troška sa bojím kvality + či ste potom nemali problém s príslušenstvom (napr. obliečky a pod.) z iného obchodu do takej postieľky. Vďaka za rady a skúsenosť.
@majmik neviem kolko ikeackych postielok je, ale tú čo máme my by som si už ja druhý krát nekúpila /ale čo už keď sme ju dostali 😝 / lebo má nahusto tie šteblíky - alebo neviem ako sa to volá a je problém za malým strčiť ruku napr. ked ho treba pohladkať a tak. Ako ja ešte tak ale chlap tade ruku neprestrčí. Ale výška ohrádky mi zas prišla normálna, ono závisi od toho aké šikovné bude bejby, moj malý vyliezol v 1,5 roku z akejkolvek postielky, bezohladu na značku 😉 Inak rozmery sú klasické, všetko na ňu zoženieš
@majmik čo poznám ludí nebol žiaden problém. nemyslím že by to malo byť niečo vrcholne nevhodné pre dieťa.
@kveta my sme malej kupovali asi v 17-18mesiacoch už normálnu detskú postel 😉 a to sme mali myslím dosť vysoku zábranu a ešte sme "umelo" znižovali spodnú časť aby sme dosiahli vyšší priestor pre dieťa.
@kristiii na tie tycky na postielke su dane technicke normy a v pripade detskeho nabytku si na to ikea celom potrpi. My mame inu postielku a tiez je to nahusto. Je to kvoli bezpecnosti dietata 🙂
@hradnapani nevravím že by nebola podla noriem alebo niečo také, to určite áno, píšem len svoju skúsenosť a názor a nám to proste nevyhovovalo lebo sme mávali postielku narazenú na manželskú postel a v noci bol dosť problém sa k malému dostať a pohladkať ho, a stávalo sa aj že malému tam v noci vošla noha a jak sa chcel nejak otočiť tak sa mu tam zasekla /a to on je taký štupel útly/ že sa na to s plačom zobudil. Ja by som si osobne pri ďalšom dieťati určite zvolila nejakú s väčšími medzerami /samozrejme nie aby mu tade hlava liezla/ 😀
@kristiii ved ja som to pochopila 🙂 tiez sme to tak mali a veru, ruku som ledva prestrcila, muz vobec nie. ja len, ze je uz tazko zohnat so sirsimi medzerami, ale je tam este stale povoleny nejaky limit od-do, ale nic moc aj tak 🙂
@majmik co poznam ludi, co ju maju, nikto sa nestazuje, Robia standardne rozmery, takze s prislusenstvom by nemal byt ziadny problem. Kvalita detskeho nabytku je tam ok 🙂