Babulky kupujete uz drobcom nejake vecicky? ak ano co uz mate?
Vobec neviem ked pojdeme z porodnice co mam malej obliect v marci byva este zima.... poradite?
no dievcata budem rada ked poradite, ja mam prve augustove a druhe bude ako u veronicky marcove, si pripadam, ze syna som mala snad pred sto rokmi 🙂 obcas vobec neviem, ci kupujem dobre alebo vobec nevyuzijem 🙂
@veronicka54 a z porodnive isli takto: Body s dlhym rukavom dupacky,rifliky ponozticky,ten teply kabatik s teplou ciapockou(to bol taky set). A rukavicky proti poskriabaniu deka na to. Malej aj mohlo byt teplo lebo v tie dni akurat bolo na zaciatom aprila horuco (prepustili nas 4.4.),na 6.den. Malemu asi nie v polke marca vtedy boli take skor uprsane a teda chladnejsie dni. No tazko povedat ako to bude v marci 2015.
Mala sm aj perinky a zavinovacku- 1 vnutro,2 navlecky a 1zavinovacku k tomu. Stacilo to,asi 2mesiace tam boli,neviem nejak to prirodzene prislo,ze perinku nebolo treba. Skor uz len na dojcenie a pri malom na pokusy o odgrgnutie-bali sme sa ho len tak drzat,perinka nam pomahala (no prvorodicia ;)) ).
56som nemala vela,skor 62,hoci neboli velki a vydrzali v nich tie 2m.,nosili aj 62,aj ked im to biolo vacsie.
Dakujem za radu...mam z toho chaos aby malej nebola zima a nechcem ju zase nabambusit jak snnehuliaka 🙂
@veronicka54 to je to najtazsie..doteraz meviem pri tomto pocasi,ci som ich neobliekla prilis,alebo zas malo. A musim aj rozlisovat-syn sa rychlo spoti,stale beha,dcerka byva zimomrivejsia a nie je taky zivel..ona bola od narodenia zimomrivejsia,syn uas horkokrvny..takze aj tomu sa prisposbi oblecko. Dolezite je,ako ma babo za krckom. Neviem,kedy mas presne termin,ale uz by malo byt pomerne teplo..sice... Ked mala mala rok,tak bol sneh..takze tam by sa overal zisiel. To by som jedine riesila pozicanim si od dakoho,lebo mozno to nevyuzijes,resp.ak by aj to zas tak bolo,tak kvoli tyzdnu,sa oplati skor pozicat,ako kupovat. Ja som mala a mam aj kopec popoziciavanych veci. Babatkovskz su akoby nzpouzite a pre tie vacsie zas na zaspinenie sa to aj staci. 🙂
termin mam 27.3.....tak som zvedava ake bude pocasie🙂
Nooo baby zalezi len od pocasia, ja mam februaroveho (18.2.2013) a som si mysela ze ved to je uz koniec februara, zacne jar.. naco fusaky. A teda som dakovala bohu ze som si ako plan b zabezpecila fusak a teple oblecko pre babo. V tom roku bol sneh asi do konca aprila a vo fusaku som maleho nosila este hadam v maji... z porodnice som ho niesla v -5 stupnoch..
Ale podla toho ake pocasie bolo minulu "zimu" a ake je teraz, tak to vyzera tak ze asi postaci aj tensie oblecko a tenky fusacik 🙂
Ahoijte mamičky 🙂 Ja by som sa Vás chcela opýtať čo také budem potrebovať v marci?Som prvorodička a neviem tak preto sa pýtam.Nemám ešte kúpené nič lebo mi hovoria,že sa to nemá skôr kupovať a,že mi stačí kúpiť vecí ked sa narodí.Naozaj?Mám trocha z toho obavy tak preto sa pýtam 🙂 Dakujem vopred 🙂
@anicka621 Vies si zivo predstavit, ze s niekolkodnovym dietatom pojdes do obchodu kupovat oblecenie? Vzdy ro mozes nechat na manzela, mamu, svokru a pod. A zaujimalo by ma, co hovoria, ako mas odniest dieta z porodnice, zabalene v plienke a v deke na rukach? Podla mna v tvojom tyzdni uz kludne kupuj.
@anicka621 ja som odpisala autorke,mam obe deti marcove,takze mozno ti pomoze,ako som to riesila ja. Ak si necitala,tak si precitaj.
Jedine este doplnim,ze vel.62 som dokupovala,ked mal cca2m.,to som sa s nim vybrala do obchodu a dokupila,co mi chybalo. Lebo zopar 62jek som mala kupenych uz predtym,aj ich nosil,hoci v nich bol trochu utopeny.
@ivanapetrasova no ja som szmozrejme fusak mala,kupovala som ho spolu s kocikom aby pasoval. 🙂 takze keby daco,tak pripraveni sme,plus som mala aj spanielsku deku,fusak a deky pouzivame stale aj teraz a to uz teda mladsie dieta bude mat v marci 3 roky,len ona nejak nie je velky chodec a tuto zimu ju zima akosi neoslovila,tak sa rozvaza.🙂
My cakame v polovici marca a nekupovala som nic, pretoze som podostavala mnooooozstvo veci (kamaratky, svagrina, sestra a pod.). Kto vie, ake bude pocasie v marci- to clovek fakt netusi, co moze cakat. Ved pred dvomi rokmi na Velku noc snezilo- to dobre pamätam, lebo o dva tyzdne na to som sa vydavala a uz nam svietilo slniecko a bolo fakt prijemne.
Ja prichystam manzelovi nech zoberie na cestu domov bodynko s dlhym rukavom, leginky, ponozky, nejaky teply svetrik a ciapocku. Budeme mat ulitku a do toho je zbytocne nababusit dieta. A deku. No kto vie, mozno budem manzelovi volat, ze zmena planu, ked bude velmi horuco alebo velmi zima :D
Pridám svoj názor: Dieťa si domov zoberiete v autosedačke, takže na to sa treba pripraviť 🙂 , svokra to dodnes nevie pochopiť, ako je to možné 😀 , my sme mali dlhorukávové body, pančuchy, overal - 4. marca sa narodil, čiapočku a rukavičky tenké - to skôr kvôli poškriabaniu sa. V aute bolo teplo - ocko kúril o106, takže moc ho naobliekať netrebalo. Mala som pripravenú deku, kým sme prišli k autu, to som na neho ešte dala, ale záleží aj od počasia. Ja som však skôr "cibuľová" matka, naobliekam a potom ich postupne vyzliekam.
máte niektorá vo svojej výbave aj kojenecku vahu? https://www.mikrovahy.sk/myweigh/117-myweigh-ultrababy-u-2-do-27kg-716165161202.html
@veronicka54 ja som mala obe marcove.. Mala som sice aj fusak(ale v marci ostal nevyuzity). Skor spanielsku deku som vyuzila este pri malom. Pri dcere (koniec marca),uz bolo moc teplo. Mala som len rifliky,1teplejsiu ciapocku a taky kabatik teplejsi k nej.inak len dupacky ci dupky,1teple ponozky,zopat tensich,aj capice tak,body s dlhym rukavom.a 2-3svetriky-uz tensie,dake overaliky.. Nam to stacilo,kedze kocik bol taky,ze na nom bol hned aj vrchny kryt.
1.vec som kupila este v oktobri (pyzamko-overal),ostatne som pomalicky takto v decembri-januari a v januari mi aj kamoska pozicala (len sme este nevedeli co to bude). Takze vo februari som dokupila zopat chlapcenskych kuskov. Syn bol v polke marca,kedze som bola po sekcii,von sme sli az takmer po 2tyzdnoch,ja som tu prvu horsie znasala a ledva som chodila..