Mám riešiť odsávačku mlieka pred pôrodom?

4. nov 2021

prosim poraďte, neviem vôbec ci mam riešiť odsávačku mlieka pred pôrodom aby som ju mala v pôrodnici uz pripravenú alebo stačí az po pôrode ked budem doma.. lebo neviem ci budem mat mlieko, este som nerodila takze aby to nebolo aj zbytočne .. a je vhodne mat manuálnu odsávačku Avent alebo radšej elektrickú?

miriemus
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vevapeto
4. nov 2021

Ahoj, u nás v porodnici v PN mi manuálnu odsávačku požičali, nutne som ju potrebovala. Manuálnu som si zaobstarala aj domov, napriek tomu sa mi zapálili mliekovody. Muž bol kúpiť elektrickú odsávačku a nedám na nu dopustiť, odsala mi krasne aj zadné mlieko, manuálnou by som ťažko odsala. Či ju budeš potrebovat je veľmi individuálne, ale keď ano tak určite elektrickú .

domak2
4. nov 2021

Je to individuálne. Mne bola odsavacka na nič, nevedela som s nou odsat viac ako 30ml a len s stresovala že určite nemám mlieko a podobne, kojila som 3 roky😅 pri druhom som už neriešila. Plus ti odsavanie môže spôsobiť nadprodukciu a následne zápaly, alebo budeš musieť v kuse odsavat.

petamich
4. nov 2021

pred porodom by som nekupovala vacsina porodnic ti zapozicia ak je treba a po navrate domov ked by nahodou si vies rychlo zaobstarat a za mna rozhodne automaticka a nie manualna, ak by si povedzme len raz za mesiac potrebovala odsat, lebo niekam ides okej ale ak budes odsavat pravidelne, ver mi kazda usetrena minuta ci uz spanku alebo cez den sa rata a hlavne ruka by ti odpadla 🙂

tara42
4. nov 2021

Ja som si kupovala pred porodom manualnu (preistotu keby som potrebovala) ale kedze som par mesiacov odsavala niekolkokrat denne vymenila som ju rychlo za elektricku.

alexandra2468
4. nov 2021

V pôrodnici v Ba dali ženám elektrickú odsávačku, keď potrebovali.
Ja som si tiež kupovala až keď som vedela doma, že mi ju treba. A odporúčam elektrickú.

ecko80
4. nov 2021

Mala som odsavacku so sebou v porodnici po obidvoch porodoch a dobre som urobila. Hned v porodnici som po oba razy dostala zapal prsníka, deti nevedeli z neho sat a pomahala jedine odsávačka. Odporucam elektrickú.

nevenka
4. nov 2021

No na mna, ako tretorodicku, tam doslova kaslali uz, az jedna zenska sestra sa zlutovala nado mnou, pomahala mi celu jednu noc, ked sa mi upchali mliekovody, prsia ako kamene, drobec sa nevedel prisat a ani s odsavackou to neslo, doniesla manualnu najprv, potom elektricku, ze mne manualna nepomoze. Doma mam Medelu Freestyle a to je jedna basen. Ale pouzivala som ju tak cca 2 mesiace. Ale elektricke odsavacky vedia dobre pomoct. Keby som vedela, tak si rovno klobuciky aj zoberiem, nech ma laktacne aj ukamenuju, ale vdaka nim, sa mi podarilo kojit prve dieta a klobucikov som sa zbavila po mesiaci a pro tretom vy sa mi zisli a predisla by som tomu upchatiu. Syn mal silnu zltacku, narodol sa predcasne a nevedel sa prisat, v kuse spal. Takze ten klobucik by som mu strcila do ust a uz by sal. Doma sme tak skusili a bolo to lepsie a po 6 tyzdnoch sme boli bez toho aj dosavacku sme odburali. Bude mat 11 mesiacov a dudli o 106 🙂
Tak ka by som si brala svoju, aspon manualnu a tie klobuciky tiez. Pri druhom som ju pouzila iba zo 2x, ked som mala naliate prsia a dcerka spala. Ale ona sa pricucla a cucala ako diva. Takze kazde je ine, ale odporucam byt prirpavena a nie sa potom doprosovat...

scorpionflower1
4. nov 2021

Vies co, ja som ju riesila pred porodom, kupila som drahu elektricku a lutovala som. Strasne pomaly to odsavalo, este sa aj rychlo pokazila. Ovela viac mi vyhovovala taka lacna manualna z Tesca, ktoru som kupila az potom.

amelie2017
4. nov 2021

Ja som rodila 2 krat, a ani druhykrat som sa nepoucila a odsavacku som nemala a teda ja som pani odsavacka. Ale ja naopak nedam dopustit na manualnu, elektrickou to trva strasne dlho. Ano, je setrnejsia k prsiam, ale odsavaj 2 krat v noci vyse pol litra vyse hodiny 🤯 rucnou tak za 20- 25 min. Vynimka je asi len medela symphony, to uz je riadna masina. Ale tu lepsie prenajat ako kupit.

mari_en
15. nov 2021

Ahoj z mojej skusenosti sa urcite oplati elektricka odsavacka este pred porodom, avent, medela. V porodnici poziciavali ale s tym co som zazila pri rozbiehami mlieka ked sa tie prsniky naleju bez odsavacky by som to neprezila, urcite lepsie svoju mat. to vam malokto povie ze ked sa to mlieko rozbehne tak je to riadna naloz. Moj maly sa kvoli tomu nevedel prisat lebo boli naliate. Este by som poradila ze nie je oravda ze sa dieta ma dojcit kazde tri hodky ako tvrdia v porodnici, ale kludne aj castejsie ak potrebuje, radsej pomenej a castejsie