Mám pre 1,5-ročné dieťa kúpiť nové alebo bazárové oblečenie?

28. feb 2023

Mamicky, prosim o radu, mam prve (a posledne) dieta, tak neviem. Dcera ma 16 mesiacov, zacina protestovat, ze si sadne na chodnik a spusti plac,, ked nechce ist tam, kam idem ja, ked spadne, tak zem vytiera rukavicami atd. Dnes prisla z prechadzky taka spinava, suchala zadok o chodnik, na ihrisku blato, rukavice od prachu, listia. To je chvilkove obdobie alebo to bude trvat dlhsie? Chcem jej kupit oblecenie na jar, na ihrisko bude chodit, to mi je jasne, ze bude spinava, ale ked pride aj z obycajnej prechadzky ako cuna, to sa mi oplati vobec kupovat pekne nove oblecenie? Ci to do jari leta prejde a pojde so mnou pekne za ruku?

ewwe
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majlo1234
28. feb 2023

Kup, ake sa ti paci. Na vonsa podla mna oplati investovat do softshellovej kombinezy, ktora bude odolna, neprederie sa a blato z nej zmyjes v sprche. Ostatne oblecenie by som neriesila specialne. Ja kupujem pre syna bud na bazare(drahsie veci ako bundy, kombinezy…) a oblecko dovnutra ako kedy

denden77
28. feb 2023

ja kupujem sice vsetko nove ale v 2 kategoriach 🤣
lacnejsie na doma, na ihrisko, na chalupu a podobne.. a drahsie na spacirku do mesta, k Dr. a tak 😁 vonku sa ani tak velmi nezasvini.. ale co dokaze doma ma stale fascinuje 🤣

autor
28. feb 2023

@majlo1234 pre dievcatka je dnes krasne oblecenie, pre mna je radost vyberat, ale uprimne, tiez to zase nestoji par centov, tak ci sa to vobec vyplati. Dnes som vybrala uplne novy kocik z krabice, tak som naozaj chvilu vahala, ci ide domov kocikom alebo ci to zvladne po vlastnych.

autor
28. feb 2023

@denden77 dnes som s nou chcela ist tiez na spacirku, ze vyskusam novy kocik, ale vyvalala sa hned pod barakom, tak reku okej, ideme na ihrisko.

denden77
28. feb 2023

🤣🤣🤣
poznam 😁 a teraz je este aj to pocasie take rozne 😁

jane1987
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
domak2
28. feb 2023

Ja kupujem dcere aj synovi pekne bazarove oblecenie. To ze je to z bazáru, nemusí znamenať ze je to na vyhodenie.

evica17
28. feb 2023

My mame veci z druhej ruky. Máju tam aj pekné veci,tie nosí do mesta,k dr, ale aj tam sa dakedy zašpinia a potom máme na dom veci, to niektoré sú už také že po nichm to pôjde do koša. Ale tým že som to nekupovala draho, alebo teda niektoré zdarma sme dostali, m to neskrie tak a nelipnem na Tom. Nekericim po nich že nech dávajú pozor vonku ,doma mohli aj sami jesť ak keď to nevedeli poriadne,tie body a iné boli také speci na jedenie. Sú to len veci, sú na to aby slúžili a deti sú deti,proste to ešte dlho bude tak že sa všade zašpinia

autor
28. feb 2023

@domak2 minuly rok som kupila nejake bazarove veci..niektore boli krasne, ale niektore veci boli v takom stave - do kosa, nie na predaj. Preto som uz radsej kupovala nove,ze to vidim alebo jednoducho vratim.

amonet
28. feb 2023

kup si sanytol ten opral zatial všetko

autor
28. feb 2023

@evica17 to mi nevadi, ze sa zaspini, ved pracka vyperie, nejdem na ukor jej vyvoja, ale s bazarom som mala aj zle skusenosti, no na druhej strane sa nebudem tvarit, ze si z rodicaku mozem dovolit vystriedat na den tri lindexove supravy, lebo ich vysucha zadkom na chodniku. Vobec neviem,co sa detom v takom veku vyplati, ako dlho to trva.

eikenella
28. feb 2023

ja som v tom veku kupovala malej nove oblecenie v KIK. teraz starsej uz z bazosa, ale snazi sabrat vsetko stav s popisom ako nové

lauriik
28. feb 2023

Ja som vzdy kupovala HMko, Reserved, CA obcas Lindex a normalne to vynosili a nejako extremne neponicili. A to mam fakt dve prasiatka a cele dni travime na zahrade a v lese. Niektore veci mi ponosili obe deti a este som ich darovala dalej. Akoze neviem co by to decko muselo robit aby predrelo napriklad riflove kratasy 🤷🏼‍♀️

thoughtfulweirdo
28. feb 2023

Ja kupujem deťom pekné a lacné oblečenie 🙂 sekáče a bazár, stojí čas nájsť pekné za bazárové ceny, ale zatiaľ sa mi darí a keď sa pár krát stalo, že niečo bolo v horšom stave, nosili na doma. Vždy kupujem len za cenu, pri ktorej ma nenaštve, ak nebudú veci podľa predstáv 😄 ale vždy čítam hodnotenia a starostlivo vyberám predajcu, nakupujem fakt veľa bazárových vecí sebe aj deckám a naozaj len výnimočne príde niečo nie úplne ok 😁

gabca025
28. feb 2023

Ja kupujem bud nove oblecenie vo vypredajoch alebo pouzite z bazara. Nemam oblecenie rozdelne na pekne a horsie. Pre mna je prioritou dobry material a pohodlnost (nemame doma ziadne rifle). Vobec mi nevadi, ked sa zaspini. Je to len oblecenie a dieta ma objavovat svet okolo seba

chrumka333
28. feb 2023

Ja mám 2 chalanov, veľa oblečenia mám funkčných na vonku,softshell, spevnené kolená,zadok, gumáky. My aj keď je týždeň sucho a neprší,tak prídeme od blata....do mesta,k MUDr zo pár kúskov na úrovni 🙂

beata_k
28. feb 2023

Overaly jedine bazar, inak pepco, tesco. Drahsie sa do blata neoplati. Ale pockaj ked nastane cas odrazadla a okope ti kozene topanky 🤦🏼‍♀️

konikkon
28. feb 2023

Kupujem nové úplne najlacnejšie oblečenie na zničenie. Teraz som na jar kupovala tepláky a pod
po 0,80 € - 2 € (Pepco, Sinsay, KiK). V tomto prípade idem úplne po cene. A potom kupujem lepšie značky (HM, Next, Reserved) na ,,novo". Vyrastie z toho tak či tak, či to zničí alebo nie. Na bazároch nenakupujem.

denden77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zorkahorka
28. feb 2023

Mam synov. Normalnych chalanov, ktori sa potrebuju vybehať a vsetko preskumat. Vlastne, ako kazde dieta. Nekupujem drahe oblecenie, lebo z toho rychlo vyrastu a ano... aj to rychlo znicia. Vystacim si s pepcom. Mam ale par veci, ktore mame do mesta a ostatok okolo domu. A par veci do blata 😉 aj zimne vetrovky tak maju. Jednu do mesta a skolky, druhu na doma, ak je blato alebo ich tato vezme do hory

petamich
28. feb 2023

ja kupujem dietatu iba z 2 ruky, nevidim zmysel kupovat vsetko nove, jednak z toho rychlo rastie, jednak lozi kade tade (ma 1.5 roka) a hlavne myslim, ze sa produkuju kvanta textilneho odpadu, takze aj takto prispievame kusok k dobru tejto planete 🙂 a nie je to u mna primarne o peniazoch (aj ked ano aj tento rozmer je fajn)

dnes viem kupit take pekne veci po niekoho dietati, tak na co kupovat nove, jasne obuv, pripadne nejake ine specifickejsie veci, to ano ale ostatne nevidim dovod

svetlonos
1. mar 2023

Ahoj,
nakup v pepku, Je to len obdobie. Mne maly v tom veku robil take ca iky, ze som chodila s nim len okolo bytovky a tam na piesok a preliezky. Ze prechadzka za ruku. Pokial sme boli mimo aut, nechala som ho ist kam on chce. Brala so
to s hu
orom. Potom boli prechadzky typu - o toje zaujimavy listok, palicka, kamen. Takze sa u nas cesta stsla cielom 😀
My ame take pogumovane gate aj bundu, jedny zimne druhe tenke. Navleciem mu ich na jeho oblecenie a moze sa pokojne valat aj v late. Ospr hujem doma vodou a jeto ciste, maly tiez, nedam. a to dopustit. Uz su aj vseliake pekne.
Z jri, jesene aj na zimu je aj softshel super.
Znackove a i e no e veci su nadherne - pre nas :😀

letfenixa
1. mar 2023

@autorka kupujem 90% z druhej ruky. A najviac sa uspini doma - pri jedení, maľovaní, experimentovaní, ...

jesenzima
1. mar 2023

kupujem z bazaru.. hlavne bundy, softshellky, oteplovak, aj tak všetko zničia, zaspinia.. Vo finteni deti sa nevyzivam, oblečenie beriem prakticky, nie aby boli ako obrázok ...

nwnw
1. mar 2023

A preco sa cape po zemi? Nechce ist tam, kde Ty? Moje chodia domov vacsinou na divočákov, ale zas po dedine obliekam Lidl, Pepco a Sinsay. A uz tak obliekam aj do mesta a nech si mysli kto chce co chce. Do skolky som nakupila dvojake a neuverisna potvoru ked mal biele tricko, tak malovali nieco centro fixkami 😂.

jaskolka
1. mar 2023

Moje deti majú okrem topánok a papučiek prakticky všetko zo second handu, zdedené po deťoch v rodine, pripadne Kik, Pepco. A som spokojná, lebo sú to v pohode veci, a zároveň ak ich zničia, tak ma to netrápi.
Mam odložených pár lepších vecí, ktoré nosia napríklad na poradňu k lekárovi , na návštevu a podobne, inak ani veľmi to netriedim.