Baby nevyznam sa v tomto, tak sa vam opytam. Oplati sa kupit odsavacku mlieka este pred porodom? Vyuzijem junpotom? Ci kupit neskor, ked budem vediet, ze babatko sa horsie prisava?
Kludne potom kup. Vela penazi to je. Ja mam jednu a pouzila som parkrat... v dnesnej dobe staci skocit do obchodu a mas
Z mojej vlastnej skusenosti este pred…mozno ju nevyuzijes vobec…no mne pomohla, v prvych tyzdnoch nestratit mlieko. Este lepsia alternativa ako kupovat odsavacku je ta, nechat si vystavit od gyn. recept na elektrickz odsavacku (medela symphony). Ak budes mat po porode realne problem s dojcenim, uz si ju len pozicias z lekarne
Ja som zháňala po pôrode dosť narýchlo, dosť mi odsávanie pomohlo s rozbehnutím dojčenia. Mám použitú manuálnu z druhej ruky (je to kus plastu, takze po vyvarení bola ako nová 😉, zbytočne kupovať novú). Druhý krát by som si ju asi zohnala v kľude pred pôrodom.
Ja som mala tiež takú skúsenosť že som ľutovala že som ju nemala už v pôrodnici. Hneď ako som vyšla z pôrodnice sme šli kupovať. Používala som síce len 3 mesiace ale investíciu nelutujem
Ja som napr vôbec nevyužila odsavacku ani pri 1 dieťati
Určite áno, možno ju budeš potrebovať už v nemocnici.
Ja som mala.uz v pôrodnici a využila som ju už tam
Nekupovala som drahu , mám konkrétne túto... ešte som ju požičala aj kamoške https://odsavacky.heureka.sk/babyono-elektricka...
Za mňa nekupuj. Ja som tiez uvažovala ale vôbec nepotrebovala. Mala som veľa mlieka, v porodnici som pár krát odsala ale doma nebolo treba, ked tak len normálne prstami do úľavy stačí.
Tiež z vlastnej skusenosti pred. Ono čím skôr ju mat je lepšie. Vieš si tým aj pekne zvýšiť tvorbu alebo tvorbu rozbehnúť. Aj deň neskôr ju mat môže znamenať problém 🤷♀️
Ja som si kupila drahu elektricku odsavacku Medela este pred porodom a hned sa pokazila, najlepsia bola ta najlacnejsia mechanicka z Tesca.
Ani pri jednom dietati som nevedela odsat viac ako 4 kvapky mlieka... 20 min oba prsniky a nic... A to som kojila 1,5 roka, 1,5 roka a 2 roky... Za mna teda zbytocnost... Ak treba, vies ju kupit hned
Mam 3 deti,vsetky boli dojcene a odsavacku som nikdy nepouzila.
Nieeee!
Ja by som pred porodom nekupovala. Ak bydes potrebovat v nemocnici, pozicaju Ti tam. Ak aj potom, kupis skoro v kazdej lekarni hoc aj cestou domov. Ja mam tri deti a nepotrebovala som ani raz... Ak by som potrebovala, vedela som , ze kupit sa da behom hodiny.
Úplne zbytočné kupovať pred pôrodom. Možno ju vôbec nevyužijes a teda vyhodené prachy zbytočne (nestojí predsa málo). Radšej si vytipuj aká konkrétna sa ti pozdáva a ak by ti ju bolo treba potom, keď už babo bude na svete, tak kúpiš a máš doma rychlo (cez net alebo pošleš muža kúpiť).
@rivini Dobry den toto ma velmi zaujima, ako to funguje? Staci sa na to spytat gynekologa? Dakujem 🙂
@dddominikaa125 mne vystavila prvy recept gynekologicka este pred porodom (planovana sekcia). Tam su problemy s dojcenim caste. Odsavacku som vopred objednala v lekarni (medela symphony) a po porode ju muz vyzdvihol. Dalsie recepty (jeden plati 4 tyzdne tusim) mi uz predpisala detska lekarka. Mala som ju doma asi tri mesiace a odsavala nou, ked bol nejaky problem. Potom som di kupila Medela Flexi, tu uz mam nastalo😊.
@rivini Dakujem krasne, len pre zvedavost, kolko hradi poistovna v tychhto pripadoch?
@dddominikaa125 nic som neplatila. Ale bola pozicana🤷♀️.
Urcite neskor. Pozri si aku by si chcela, ale napred by som nekupovala.