Mám kúpiť 1,5 ročnému dieťaťu topánočky alebo botasky?

majulino
8. feb 2013

mamicky chcem sa opytat co nosili vasi drobcekovia na jar ked mali rok a pol. Majko chodi velmi pekne aj bezi aj spomali otaca tiez perfektne. Celkovo je v chodzi taky isty (asi tym nahananim sa po byte) 😀 😀 😀 neviem sa rozhodnut co mu kupit na jar vonku ci topanocky alebo uz moze botasky. Doteraz sme amli iba same take s pevnou patou(teda okrem papuciek po byte, tie mal obycajne)

ivuska027
8. feb 2013

urcite by som ostala pri topankach s pevnou patou, jeho nozka sa stale vyvija. U nas botasky nemali vyznam, lebo drobcovi sa v nich strasne potila noha 😝 , takze sme ich hodili do kosa 🙄 (podotykam, ze ziadna Čina)

alexis13
8. feb 2013

určite topánky /naša ma 2 roky dodnes nosi ortopedicke, alebo vačšinu mame s klenbou a pevnou patou/ nožka sa stale vyvíja. Botasky sme mali jedne ked mala 1,5 to nosila občas len tak na parádu určite nie denodenne nosenie

angua27
8. feb 2013

my sme používali od mala pre zmenu botasky na von. čo asi bola chyba, lebo dieťa moje má plochú nohu.

alex31
8. feb 2013

určite kvalitne detske topanocky ..... je super ze mas tak sikovne dietatko ale aj ked pekne chodi a beha ako pises nezabudni ze jeho nozka je stale vo vyvoji a mnohokrat prave urychlenym a nespravnym vyberom topanociek mu mozes viac uskodit ako pomoct ... a dnes je tolko nadhernych topanociek takze na vyber sa stazovat maminky nemozu 😀 u nas su topanky stale to najdrahsie co ma nas maly na sebe a to od malicka ... topanocky musia byt jednoducho stale kvalitne aj ked by sa niekedy ti vyrobcovia mohli aj trochu zamysliet nad tymi cenami 🙂

matafen
8. feb 2013

Urcite kvalitne pevne topanocky nad clenok s tvarovanou stielkou aspon do 3 rokov, dovtedy sa detska nozka najviac vyvija a nespravnou obuvou sa mozu docielit chyby ako plocha noha alebo vybocovanie clenkov - to je aj nazor pediatra a ortopeda, co som sa pytala. Akoze botasky alebo platenky na kratkadobe nosenie su ok, aj ja davam dcere na pieskovsko, ale na dlhsie chodenie treba topanocky. Ale su ovela horsie varianty ako botasky - ked vidim, ako deticky, co este len zacinaju chodit maju na nozkach imidzove crosky alebo zabky ako celodennu obuv a suchtaju sa v tom, na zaplakanie.

beruska.zuzanka
8. feb 2013

My sme mali a aj stále máme prechodné topánky, väčšinou členkové, aj tenisky, tie sa ale snažím kupovať kožené bez podšívky, lebo sa jej v nich nepotí noha a ešte aj gumáky 🙂 lebo veď aj my máme niekoľko párov topánok a topánky treba striedať 😉

simca06022011
8. feb 2013

aj botasky sa daju kupit s riadnou klembou, a aj clenkove... my nosime aj tenisky aj topanky, doma vobec nemam pevnu obuv, mame kozene capacky a vyborne v tom je. Su tu temy o topankach, je tam presne napisane co je potrebne a co nie.. a ako to je s tymi ortopedickymi topanockami 🙂 Priatela mam, cely zivot od malicka mu pchaju ortopedicke topany, aj teraz ich ma... a ma stale ploche nohy... 🙂)

stanislavao
8. feb 2013

kvalitne topanky kozene s klenbou. z vlastnej skusenosti vam poviem, ze tie krasne botasocky strasne nicia nohy.

sampo
8. feb 2013

urcite topanocky..napr. na superfit nedam dopustit 😉 mozno vyberies take, co sa budu aj na botasky podobat 🙂 ja vacsinou objednavam z CR

edita84
8. feb 2013

Ahoj ja malému budem kopovať botasky 🙂

katy1979
8. feb 2013

Ak tenisky tak kozene. A aj aby boli makke nie neohybne a tvrde. Aj tenisky sa daju kupit vyssie. Klenbu detske topanky mat nemusia. Urcite mu tym neublizis. Ploche nohy moze mat aj tak. A kym sa klenba vyvija tak sa tvarovana stielka neodporuca. A ak teda chces mat istotu tak napr.primigy ci geox robia aj tenisky.

ikke
8. feb 2013

hlavne aby mali makku podrazku, kde sa da pata ohnut az k spicke a aby pevne sedeli na pate.
vobec nemusia byt clenkove a ani tvarovana klenba nie je v tomto veku podstatna.
no a vhodny je priedysny material, ziadna umela koza 😝
ci tenisky alebo poltopanky je otazka skor na vyuzitie, ja by som povedala ze kludne z kazdeho druhu po jednom pare, ved do piesku potrebuje inu obuv nez "do kostola" 😅 😉

ajkuska
8. feb 2013

z kvalitného materiálu, aby sa nožička v tom nepotila, s pevným členkom, s klenbou a s ohybnou podrážkou v prstovej časti.

nenocka
13. feb 2013

my budeme mať na prechod topánočky (little blue lamb alebo elefanten), gumáky a keď sa oteplí určite kúpim členkové pláneky befado (tie sa mi osvedčili už pri staršom synčekovi) a sandálky (pravdepodobne tých istých značiek ako topánočky) 😉