Ahojte mamičky, čoskoro má čaká príchod môjho prvorodeniatka a mam staršiu postielku ktorú si chcem natrieť bielou farbou. Časť postieľky som už skúšala natrieť. Najskôr som osmirglovali a odmastila ale po dvoch nateroch sa mi farba olupuje a jeden náter nestačí. Poradíte mi ak máte skúsenosti? Ďakujem za každú radu 🙂
Je to Akryl -univerzálny vodou rieditelny akrylovy email. Čítam čo je na plechovke. Nie od smirglovania nič neostalo keďže potom som to ešte odmastovala. Už som zúfalá.
@tina147 netreba pod to nejaku podkladovu farbu? napr. tu pisu, ze je treba pouzit aj zaklad pred natieranim na drevo:
Ja fakt netuším. Možno je treba podto niečo. Ale odporučili mi ju vo farby,laky. Je to hrozna robota a prplacka. Mám kúpené dve plechovky tak by som to rada už doriesila stouto farbou
ja som malovala tiež postieľku, muž ju trochu ošmirgloval a žiadny základ. tiež som malovala akryl. farbou riediteľná vodou, ktorá je vhodná aj na hračky a nič na nelúpalo, ale musela som dať dva nátery a vôbec som ju neriedila. http://www.slovlak.sk/produkty/slovakryl-profi-...
No ved práve že ani ja ju neriedim lebo potom dosť steká a nevyzeralo by to pekne. Nuž skusim teda ešte zopakovať postup inak neviem
A ešte sa spýtam koľko času na obschnutie si nechápala medzi natermi?
nemala by sa olupovat ak je to prave drevo, n adetsku postielku ti odporucam farbu na detske hracky, ktora sa da pouzivat aj v potravinarstve, podkladovku netreba ( je to akryl) a na vrch by som odporucala taku tu listu z plastu proti okusovaniu, pre istotu ( moja dcerka celu postielku hryzla). alebo sa porad vo farbach lakoch ale ak sa olupuje nieco nerobis dobre myslim postup alebo zla farba
ahojte, no dnes som skusila jednu cast natriet zakladnou farbou na drevo a kov a zajtra skusim nato naniest tu akrylovu detsku farbu. dufam ze to bude ok 🙂
@tina147 a čo to máš za farbu? lebo na odmastené, ošmirgľované drevo by mala dobre chytať. piliny zo šmirgľovania si odstránila?