Nakoľko je v noci už v byte chladno a moja malá sa stále prevaľuje a odkopáva, zvažujem kúpu spacieho vaku. Ak používate spací vak, napíšte akú značku a či sa vaše deti v ňom dobre cítia. Rozmýšľam aj nad značkou, a či ho vôbec bude mať moja malá rada. Má 9 mesiacov a je veľmi pohyblivá po postieľke sa pohybuje ako "rogalo". Myslíte, že si zvykne na také obmedzenie v pohybe?
v byte zima nemôže byť... pokiaľ máš izbovú teplotu, dala by som nejaké froté pyžamko...
lebo si myslím, že ak je doteraz zvyknutá spať bez "obmedzenia" tak teraz jej to bude vadiť
@renatka100
mi sme pouzivali od narodenia az kym nezacal chodit :(((((
uz teraz ho don nedostanem :( a som velmi sklamana, lebo to bolo super... teraz nanho mozem davat bodinko a 2 dupacky na noc.... :(((
Ahoj tak u nas to bolo jedine čo fungovalo aby nam nezamrzla 🙂
Adelka este nikdy neprespala zakryta, co len na nu dam deku a v tu ranu je zjeduvana a už kope 🙂 u ans sa to teda velmi osvedcilo, pokial sme neprestali plienkovat a už ma normalnu postel, teraz by v ňom cupitala 🙂 a nevedla by na nočnik a je uplne jedno aka znacka hlavne aby mal funčný zips, ktorý bude zabezpečený takou záklapkou aby neškriabal pod krkom 🙂 a aby bol vnútorný materiál prijemný, bavlna alebo flees.
Ale u nas teda jednoznačne dosiahol 100bodov 🙂 a to mame doma neposeda 🙂
my mame spaci vak, pouzivame 🙂 🙂
...neviem ci ho ma mala rada, ale spi v nom...ked ju donho zapinam mrnci, ale potom uz spi....
mame to zapinanie na traky-ako dupacky, a sem tam sa stane ze sa rano zobudi bez neho, normalne sa dako z neho dostane, doteraz neviem ako 😀 😀
máme, momentalne zn. impidimpi a vylepsila som ho.. spodok som otvorila a zips na boku zapinam do polohy cca polovica stehna. tak ma moznost pohybu nohami, kedze nohy musia byt bose..
My máme od narodenia a spíme iba vo vaku a to je tiež posteľný cestovateľ. Ja som s vakom osobne veľmi spokojná.
My pouzivame spaci vak od narodenia a je to super vec. Neni mu zima, neodkope sa a nemusim sa bat, ze si da deku na hlavu. 😉
aj náš malý sa pohybuje v postieľke, v letnom spacom vaku sa dokázal presúvať z jedneho konca postieľky na druhý, v tomto zimnom to už nedokáže lebo je hrubší.
nemali sme, lebo mu to nevyhovovalo. Spinkal v pyžamku, v izbe bez kúrenia (možno 20 stupňov), odkopaný a vždy bol zdravučký a spokojný a je to tak až dodnes 😉
ahoj,tak my sme vyskúšali tri druhy vakov a v žiadnom nechcel byť,prespal dokopy asi tie tri noci v nich,proste jemu vadilo,že je obmedzovaný v pohybe 😒
Tak sa prikrývame paplonikom,asi od roka,úplne v pohode,ak sa odkope tak je odkopaný 😀 ,ak sa zobudím,prikryjem,ak nie má smolu 😀
náš sa tiež rád prehadzuje, spinká vo vaku skoro od narodenia a nemyslím že by ho vak nejak obmedzoval v pohybe 🙂 Som veľmi rada, že v ňom spáva, viem že nie je odo krytý a že mu je teplúčko, vrelo odporúčam 🙂
my sme spaci vak tiez vyuzili cca do 9mesiacov-dokonca mam asi 3-4ks-2flisove a 2teplejsie-tusim "tog 2.5" ale ked sa syncek naucil stat uz v nom nechcel byt,rozculovalo ho to,plakal...takze som radsej kupila flisove pyzamka na zips,tie su predsa teplejsie ako bavlnene.
Nasa mala v pohode spavala vo vaku priblizne do 15 mesiacov. Bol to obycajny spaci vak z Lidlu a sluzil nam asi rok. Ale teraz uz 2 mesiace zaspava pod dekou (ked zaspi dame tenku perinu), lebo jedneho dna zistila, ze spaci vak sa da rozopnut a da sa z neho vyliezt... 😀 My mame v byte teplo stale (aj ked vobec nekurime), takze vak bol taky tensi.
V spacom vaku mi spí dcerka od 1.roku. Použivame letné,zimné a rôzne značky. Už sa mi vie donho pekne krásne aj sama zapnuť a ked chce aj chodiť 😀 Takže žiadne obmedzenia v pohybe nemá 😉 (Má 2,5 roku)
aj nám sa páči v spacom vaku - alebo to malá nerieši-spí v ňom, hlavne teraz na zimu je to fajn .oplatí sa investovať do dobrého spacieho vaku...
Ja som spací vak ani pri jednom dieťati nepoužívala .
to naše šidlo hádže neskutočné polohy keď spí, kým bola malá nechcela v tom spať ale teraz sa jej v tom páči, čo je fajn lebo zakrytá nebola nikdy viac ako pár minút. a odkedy ho používame tak mi lepšie a dlšie spí
no nasa mala nie a mne to pride tiez dost na prd
Moj malý spí spacom vaku Grobag, už som mu kúpila druhú veľkosť, od 6-18 mesiacov.Ja ho mám veľmi rád.On má 82 cm a 18 mesiacov ale táto veľkosť mu uplne stačí.Večer po kúpaní, ked je už unavení normálne sa pýta do toho.
mi mse mali2 letny a zimny a spat ani v jednom vzdy sa donho zamotala a nevedela sa pretocit naspat zobudila sa a zacala plakat v izbe mame teplo dokonca posledne dni je aj spotena vzdy ma pižamko.
moja sa tiez stale odkopava, ale spaci vak neznasala, vzdala som to. Posledny pokus sme mali asi v 7mom mesiaci. V noci sa niekolkokrat budim, aby som ju zakryla 😅 najvacsia istota je, ked sa strci pod paplon mne 😀
Jej tak to sa mi zdal uplne super vynalez..ja som mala niekolko spacich vakov, letne, zimne...a mala v nom spavala az do predskolskeho veku ! Najviac sa mi osvecila znacka Sterntaler, mal odopinacie rukavy a ten najvacsi dokonca zipsy na nohy...Ja doporucujem!
spaci vak som sa pokusila pouzit par krat, vzdy bez uspechu, dieta sa mi budilo, vadil mu ten spaci vak ☹ napokon som ho predala (ten vak samozrejme) inej stastnej mamicke, ktora ho urcite vyuzila lepsie ako my 🙂 taktiez sa stale odkopava, ani deku, ani paplonik neznesie, tak to riesim tak, ze obliekam dve vrstvy a vzdala som uz aj vecne prikryvanie pocas noci, ked idem krmit, alebo na wc alebo sa len tak prebudim, tak prikryjem, ale v tej sekunde sa zacne mrvit, hadzat sa a kopat a neprestane, az kym nie je opat bez prikryvky 😒 spociatku som sa bala, ze ochorie alebo co, lebo do rana bola velakrat studena ako psi cumak, ale cuduj sa svete, uz takto spava od prvych chladnych noci, co uz je niekolko tyzdnov (dokonca spociatku este ani nekurili), a je v poriadku, sem-tam trosku soplika, ale to je jednodnova zalezitost a zdravie sluzi nastastie. takze som ostala pri dvoch vrstvach od pasa nadol a pri jednej hore - s dlhym rukavom 😉
Náš má dnes 2 roky, a spací vak má veľmi rád /jednoducho si zvykol/ a je to aj jediná možnosť, aby v noci neprechladol, lebo celú noc "cestuje" po postieľke a deky z nej vyhadzuje 😉 /je jedno, aká značka, v lete sme mali tenší, teraz som na bazáriku pokúpila hrubšie - hlavne, aby splnil svoj účel/. Aj staršia dcéra v nich spávala a nebol problém, neskôr , keď potrebovala, tak si ho zazipsovala aj odzipsovala, tiež ju absolútne neobmedzoval. 😉
Nas maly v tom nechcel byt a hlavne sa v nom strasne potil. takze sme prestali pouzivat. 😒
moja dcera ma 4 mesiace a tiez cestuje po postielke, preto spi v spacom vaku a sme obe velmi spokojne 🙂 teraz mame richelieu a od 6 mesiacov planujeme grobag
my mame vak asi mesiac, spinka v nom v pohode, pred tyzdnom prisiel na to ako skopat paplonik aj ked je vo vaku tak som rada, ze ho nemusim stale kontrolovat ci je prikryty alebo nie 🙂
mne sa spaci vak osvedcil. v lete som ho nepouzivala, ale ked sa ochladilo, uz ho davam. maleho motuvujem, teraz m novy vak, tak stale robim, ze jeeej, aky je krasny 🙂 maly (22mesiacov) si nan zvykol a ked ho ma obleceny aj mi skor zaspi.
pouzivame, mala je v nom od mala tak to berie uz automaticky, kupovala som z Ikea a v Lidli maju niekedy dobre akcie na vaky. Teraz ma caka hladanie vaku nad 110 cm ... tak ak mate nejake tipy tak do IP. Dakujem
my mame a som spokojna,nemusim malu v noci kontrolovat ci sa neodkopala.a ona rada spinka vo vaku 😉