Lyžiarske oblečenie z Lídla

sonkab
7. okt 2012

Ahojte, od zajtra je v lidli akcia na detske lyziarske oblecenie. Mate z minulych rokov skusenosti ? Ako sa Vam bundy, pripadne oteplovaky osvedcili ?

k_a_j_k_a
7. okt 2012

@sonkab ahoj. Taka tema tu uz je, resp. otazka. 🙂 oblecenie mi viacere odporucali, osobnu skusenost nemam zatial, ale min. nohavice detom planujem kupit. Topanky vraj na jazyku cez zositie premokaju, ale to tiez nie je moja osobna skusenost.

sonkab
autor
7. okt 2012

Dakujem @k_a_j_k_a , ja som tuto temu / otazku nenasla, asi som zle hladala 🙂 Ja tiez planujem kupit len nohavice, bundy ma maly 2

k_a_j_k_a
7. okt 2012

@sonkab v pohode 🙂 my tiez mame bundy. Strasej sme kupili na jar vo vypredaji a mladsia ma po starsej. Kazda ma aj overal, ale k bundam do skolky nohavice znosime. Ja chcem aj rukavicky, lebo mame len take strikovane a to na sneh je o nicom.

silvuskaa
8. okt 2012

ja som dnes kupila bundicku a aj oteplovacky, zdaju sa mi byt kvalitne tak uvidime....zatial mame odtial prvy krat zimne oblecko, ale inak pyzamka, teplaky, mikiny, ponozky su super 🙂

momobobo
8. okt 2012

mali sme už dva roky dozadu spokojnosť teraz som tiež kúpila za tie peniaze sa to maximálne oplatí 😉

kisska
8. okt 2012

Ja som prave kupila dve bundy pre decka a vyzeraju super. Tak dufam, ze vydrzia 🙂 zajtra idem dokupit aj nohavice a dufam, ze najdem nieco aj pre seba 🙂

lenka0710
5. okt 2013

Ahojte, prosim mate niekto skúsenosti s tými Lidl lyžiarskymi vecami? Idu byt v pondelok v ponuke a neviem ci ísť do toho alebo nie...potrebovala by som vediet ci fakt nepremokaju..dakujem za info

peto75
5. okt 2013

To som zvedavý aj ja, malému sa veci na sánkovanie hodia.

martina646
5. okt 2013

Napriek tomu, ze ja som s oblecenim z Lidla velmi spokojna, kopirujem, co mi pisala kamoska cez FB: ... mám odtiaľ pre malú plno vecí, dokonca aj lyžiarske nohavice,ale na lyžovanie to fakt nie je. Nedýcha to, je v tom spotená a mokrá. Má to vyslovene len ako náhradné oblečenie. Ja mám odtiaľ cyklistický dres,ale okolo funkčného oblečenia to ani nešlo...

billam
5. okt 2013

Určite by som lyžiarske oblečenie nekupovala v Lidli...ak kvalitne, tak jednoznačne v športovom.

maca_p
5. okt 2013

uz som sa zlakla, ze som podla datumov zmeskala akciu 🙂 a to tot z minuleho roka 😀
cize vynimajuc fakt, ze pol lyzujuceho slovenska bude na svahoch v rovnakej lyziarskej uniforme, musim zhodnotit, ze podla mna je kvalitativne okej. moje dieta minuly rok vyuzilo na 100%, dalsie dieta schosni o rok, ked dorastie.
v pondelok sa teda chystam si privstat, lebo vsetky babky dochodkyne tam budu hadzat po 5-6 ks z kazdeho do kosikov aj pre siroke pribuzenstvo 😀
pred 2 rokmi mali prefektne cizmicky detske, vobec nepremokli. minuly rok co boli snehulky som az tak spokojna nebola, ale s vetrovkou uplne super.

canama
5. okt 2013

@lenka0710 dnes som to akurat pozerala na internete. kedze som priamo z brandze mozem povedat v prvom rade tolko ze na to aby dokazal Lidl predavat lyziarske bundy a nohavice za take peniaze, niekto kto to vyraba na tom nemohol zarobit ani cent. tolko z etickeho hladiska. z funkcneho hladiska podla informacii ktore oni poskytuju o materialoch toto oblecenie nie je vhodne pre deti. deti sa vela valaju v snehu, potrebuju teda naozaj nepremokave oblecenie (cim myslim nepremokavu latku a odev ktory ma aj svy nepremokave), co tieto vyrobky nemaju. tieto vyrobky vydrzia lahsie snezenie a dazdik pocas prechadzky, kedy nie je vyvijany na tkaninu tlak. takisto tento material vobec nedycha, cize sa v tom deti budu potit. kedze su bundy aj vyrobky zateplene runom, to ze je vo vnutri vlhkost nemusis zistit hned. ak vsak po pol dni vonku dieta vyzlecies z oblecenia zistis, ze je o pol kila tazsie...ta vlhkost bude nasiaknuta v tom rune. ked pozeram na cenu tak detsky komplet stoji 28 eur. ja som tolko dala na konci minulej zimy za znackovy paperovy membranovy overal kupeny vo vypredaji, ktory budeme nosit tento rok. ked uz chcu rodicia usetrit, nech si toto oblecenie kupia oni pre seba, za predpokladu ze ked idu s detmi v zime von, robia len dozor, cize sa aktivne nehybu a nevalaju v snehu.

ivanka.7
5. okt 2013

A ja som zvedava, kolkokrat sa napr. bratislavske deti budu moct tuto zimu aktivne povalat v snehu 😀 nechystam sa vstavat rano o siestej, aby som nieco z toho malej kupila, ale ak daco budu u nas mat este niekedy poobede, mozno Elianke kupim ten overal, ako nahradne oblecenie, za tych 12 eur mi to nepride ako uplne mimo.
Za seba nedam dopustit na norsku znacku reflex, mam od nich tenucky nepremokavy (naozaj nepremokavy, skakala v tom v 20 cm kaluzi) komplet a spolu s vlnenym/flisovym overalom ako teplou vrstvou sa mi tato kombinacia zda flexibilnejsia a lepsia na hybanie pre deti, ako jeden velky bachraty vytepleny komplet (nehovoriac o moznosti nosenia jesen-zima-jar-chladnejsie leto).

priadka
5. okt 2013

Minule roky mavali v Lidli zimne kombinezy aj vo vacsich velkostiach 98-104... teraz je na letaku len do 92 😒

nana39
6. okt 2013

@canama Ahoj, len sa chcem opýtať, keď predajca uvádza, že stehy sú impregnované + že vetrovka je vetruvzdorná a vodeodolná so zatavenými švami + vodný stĺpec vrchných materiálov: 3000 mm a ty píšeš, že ich výrobky sú premokavé - t.z. , že zavádzajú svojich zákazníkov ??!!! 😠 Ako vieš , že sú zateplené runom, keď v letáku to nie je uvedené ? Aká tkanina je vhodná pre detský overal , alebo bundu? Ja viem, že tých otázok je veľa, ale potrebujem dcére kúpiť zimnú kombinézu aj bundu. 😉 . Vedela by si poradiť napr. ohľadom tejto bundy a nohavíc ? http://www.ernstings-family.de/mode/Topolino-Ba... otepľovaky: http://www.ernstings-family.de/mode/Topolino-Ba...

nana39
6. okt 2013

@canama Zabudla som 😒 . Ďakujem za odpovede, veľmi mi pomôžeš ak mi poradíš. 🙂

maca_p
6. okt 2013

@canama mozno mas pravdu, ale nase decka nechodia von na 6-7 hodin. chodia tak dopo a popo, cize je cas oblecko preschnut na radiatore a kazdy mame nejake tie zasoby po inych deckach, ako druhe oblecko. aj ked ideme lyzovat, tak bud dopo alebo popo. ine bude, ked budu mat deti 7-8-9-10 rokov, ze vydrzia bez popoludnajsieho spanku a vydrzia vonku cely den.
na margo kvality som si kupila v alpine pro lyziarske gate za 100 eur (mne vydrzia 10 rokov) a hned na prve obliekanie mi z nich odletel gombik... reklamovala som ich az po zime, lebo ved 30 dni reklamacna doba a na druhe gate jednoducho nemam, ked tieto vyuzivam iba sezonne.
cize chcela som tym povedat, ze deti oblecko vyuziju 1 max 2 sezony, ja min. 10 sezon. ako moje stare husky gate. a teda 70-80 eur za detsku kombinezu nedam, lebo na to nemam, ked potrebujem napr. 2 kusy.

sisi79
6. okt 2013

A s detskymi zimnymi topankami alebo cizmickami odtial mate niekto skusenosti?su teple a hlavne nepremoknu?

avanti
6. okt 2013

Skusenost so zimnym tovarom z Lidla priamo nemam, az na detske pancusky, ale dvakrat sa mi prave na obleceni z Lidla pokazil zips - na jar na sofshellke (mali sme oblecenu snad 1 x po skusani) a pred rokom na teplakovej bunde (ten bol aj nestandardnej velkosti). Mozno, ze je to len zakon schvalnosti, mozno na tom nieco bude...
Inak, pred rokom som tu zalozila temu detske softshellove budy - znacky, skusenosti - prave na popud toho, ze v Lidli bola ocakavana akcia na ne.
Tak , ak by to niekomu pomohlo 😉 , mozte si precitat prispevky v teme : Detská softshellová bunda - značky, skúsenosti.

horana
6. okt 2013

Topanky - premoknu, ak su deti dlhy cas v mokrom snehu urcite.
Oteplovacky - detto. Tak na jednu sezonu, ked v nich dieta zadkom najde na kamen pod snehom, alebo je zladovately sneh, staci malo a uz je dierka (mechanicky nevydrzia prilis).
Bundy - nemam skusenost, nepacila sa mi uz od pohladu kvalita.
Podla mna tak dobre nahradne oblecenie s niecim na prestriedanie, comu presne zodpoveda aj cena.
Alebo pre mensie deti, resp. nemej aktivne, kde nebudepredpoklad ze budu dlhsie vonku a budu v tej zime aj vela vselico stvarat.
Inak ja osobne som uz tak nejak prisla k zaveru ze radsej nieco kvalitnejsie nez sice polovicna cena ale nutnost stiredat 2, nakolko po case premoknu. Co v koncovke teda cena vyjde narovnako a este aj to ze deti chodia v mokrom, co neznasam.
Na zimne oblecko, topanky superfit ci raz uz sme boli spokojni aj s next, oblecko tak napr. Topolino - tam nam nepremokli ani bundy ani otplo.

Ako tu uz niekto pisal, dobra strategia je kupit lepsiu znacku po zime vo vypredaji, aj detom sa da odhadnut cislo na dalsiu sezonu. Alebo potom v bazarokoch, pouzite ale dobra znacka co vydrzi, taka aj po jednej sezone pouzivania je obvykel stale ako nova,co sa tyka vzhladu aj vlastnosti.

daniela242
6. okt 2013

Topánky- snehuľky sme mali z Lidlu pred dvomi rokmi. Dcéra mala vtedy 2 roky, nosila ich na striedačku s Geox snehuľkami. Na ten čas čo sme boli vonku boli fajn, nám nepremokli ani nôžky nemala studené, ale je pravda že vonku sme vydržali max 1,5 hodiny, takže na ten čas boli úplne v pohode. Bundy ani oteplováky som odtiaľ nekupovala ale máme tie zimné rukavice ktoré sú v ponuke aj teraz a tie sú perfektné, nepremoknú ani pri dlhom pobyte vonku, ruky v nich má teplé takže tieto môžem 100% odporúčať. Môj mm má také iste rukavice ako dcéra len dospelácke a nosí ich v zime aj na paragliding- nie je v nich zima ani vo výške 3km nad zemou a v teplote cca -15 stupňoch takže toto fakt odporúčam.
Keďže bývame doslova priamo na Lidlom tak napr pančuchy tam kupujem často ale stalo sa mi že som ich natiahla synovi a v momente praskli medzi nôžkami takže tam nic moc kvalita 🙂

nikina17
6. okt 2013

@sisi79 ja som malej take topanocky kupila minuly rok a boli sme spokojny. Akurat mala tesne pred 2 rokmi, uz po vonku lietala a skocila sem tam aj do kaluze z roztopeneho snehu a topanocky fakt nepremokli. Ten spodok je taky gumeny, takze pohoda a ta vrchna latka sa mi zda byt dost hruba a nepremokava. Ja som jej ich pre istotu aj naimpregnovala sprejom a prezili sme v nich celu zimu. Nehovoriac, ze su ako nove, keby neboli male tak ich nosime aj tento rok. Urcite jej kupim v pondelok dalsie.

kafulienka
6. okt 2013

mali sme 2x lyziarske nohavice aj vetrovku, zajtra kupujeme dalsie, odporucam... 🙂

canama
6. okt 2013

@nana39 Ahoj, oni udavaju na tom letaku rozne informacie o tych svoch, evidente sa tomu nerozumeju. Raz ze su "stehy impregnovane", s cim som sa v praxi zatial nestretla na sportovom obleceni, potom ze svy su zatavene, co je velmi nakladna technologia 😀 , ktora tam na 100% nie je aj ked som nazivo tie bundy nevidela. No a potom ze su hlavne svy podlepene. To vidim ako realne. Cize podlepene su len niektore svy, cez ine sa vlhkost moze dostat dnu. Vodny stlpec 3000mm je malo pravdepodobny, pretoze, ano, poviem na rovinu v tomto vela firiem, ktore pouzivaju neznackove materialy (teda materialy neznameho povodu, nevieme, kto tie textilie vyrobil) zakaznikov klame a uvadzaju nadhodnotene parametre. Okrem toho videla som na nete letak z minuleho roka, uvadzaju tam aj priedusnost 3000mm a tomu neverim vobec. Priedusnost 0 alebo 3000 mm vela komfortu pre uzivatela neprinesie, len to zbytocne zdvihne cenu vyrobku. Priedusnost ktora naozaj prinasa citelny prinos pre uzivatela zacina na 10000 mm a to musi byt preukazane testami europskeho standardu. Existuju aj azijske standardy, v tych vychadzaju textilie pri testovani vzdy nejako lepsie. 😀 V letaku je uvedene ze bundy su zateplene runom Thinsulate.
@maca_p Chapem, ked idu deti nachvilu von, nemusia sa v tom obleceni premocit. Cize moze splnit ucel, ktory od neho ocakavas. Ja mam tiez pre dceru bundu na zimu ktora nepremokava urcite nie je. Ma ju na vychdzky, do mesta a podobne. Oblecenie oznacene ako "lyziarske" by vsak malo byt naozaj nepremokave a to aj po cely den aj za sychraveho pocasia. Ono to dehonestuje potom inych vyrobcov a zavadza spotrebitela. Myslia si ze tie ostatne znacky potom predavaju predrazene, ze im platia za "marketing" a podobne, pritom ti vyrobcovia len ponukaju kvalitny vyrobok. Poviem priklad: Je to ako zo sunkou. Sunka je oznacenie pre vyrobok z cisteho masa ochuteneho solou pripadne este korenim, plus nejake konzervanty ak ma mat vyrobok dlhsiu trvantlivost. Lenze v klasickom obchode mas vacsinou problem najst "sunku" z obsahom masa aspon 70 percent, nie ze cca 95-98 percent kolko by mala mat. O kvalite masa nehovoriac (analogia ku kvalite materialov z ktorich su bundy vyrobene).

canama
6. okt 2013

@nana39 K tym vyrobkom Topolino, nie su tam ziadne blizsie informacie o materiali, takze neviem sa k tomu vyjadrit. 😒

kikatko
19. nov 2013

babenky, my sme dostali od dedka bundu z lidla ale je nám hned mala. ma ešte etikety a je len odskušaná, kto by mal zaujem, nech sa ozve

moncika15
1. jan 2016

ja jednoznacne odporucam 🙂 skusenost mame s oteplovackami a trekingovymi topankami (lepsie ako gumaky)
🙂