Látkové vkladačky - za a proti

trudy1717
2. jún 2014

babulky rada by som sa opytala . máte niekto skúsenosti s latkovými plienkami- vkladackami. cakáme prve babo a ja neviem ci investovat do vkladaciek alebo nie. paci sa mi ze su ekologicke . v akom mnozstve by som si ich mala nakupiť a v akom prásku sa perú? dakujem za vsetky rady

monuska342
2. jún 2014

@trudy1717 ja som odlatkovala dve deti takze v tychto plienkach sa vyznam ale neviem ake vkladacky myslis :D

usacek79
2. jún 2014

@trudy1717 ja latkujem a teda neviem, ci myslis vyslovene len a len vkladacky, teda take v tvare "vlozky" alebo ci sa pytas na latkove plienky ako take...
ja osobne z tych vkladaciek nadsena nie som, sice ich mam asi 15ks, ale to naozaj davam ked uz sa mi klasicke stvorce vsetky "minu" (su spinave, peru sa..)
takze z mojho pohladu klasicke latkove stvorce, ake sme nosili vsetci, su najlepsie - bavlnene od Kikko, ale uplne top su bambusove od Kikko, konkretne farebne su este lepsie, ako biele, neviem cim to je, ale je to tak - makkucke, super save 😉

trudy1717
autor
3. jún 2014

@monuska342
@usacek79 babule ja sa v tom vobec nevyznám a preto vobec neviem co si nakupit .... najprv som sa zamyslala nad klasickými kikko ale manzelova sesternica mi vravela ze ich musi dat aj 3 naraz tak som nasla tie vkladackove ( bolo ich mega vela ) a tak neviem co by bolo najlepsie ....
@usacek79 skusim ich a dakujem za radu . Kolko by som si ich vobec mala nakupit a ako ich peries? vyváras ich ci peries v beznej prácke a akí gatky na vrch pouzivas? postolky ?

monuska342
3. jún 2014

@trudy1717 takze zakladna vybava by mala byt takato 3 ks vrchnych nohaviciek Pul alebo vlniaky alebo flis.....odporucam ale Pul kedze flis prevlhne lahko a o vlniaky sa tazko stara ale zas su najpriedusnejsie...
nadoma ty stacia klasicke stvorce kikko alebo MaM a na vrch Pul nohavicky
navon a k dr su naj kapsove plienky vyber je velky takze si staci vybrat
a na noc su zas super nohavickove plienky nane idu este vrchne nohavicky naj su vlniaky 🙂
ak chces vediet viac a pomoct s vybavou kludne sa ozvy 🙂

trudy1717
autor
3. jún 2014

@monuska342 jej dakujem si zlato 🙂 a v akej velkosti by som ic potrebovala ? ja sa v tom vobec nevyznam 🙂

monuska342
3. jún 2014

@trudy1717 velmi zalezi od toho ci si chces kupovat plienky podla velkosti alebo ty stacia jednovelkostne tie su od narodenia az po nocnik a zvacsuju sa pomocou patentiek 🙂
Toto su Pul nohavicky ja mam najradsej tieto
http://www.ekoplienky.sk/p/503/nohavicky-bum-ge...

Vlniaky naj 🙂
http://www.ekoplienky.sk/p/589/babyidea-wool-sh...

Flisaky
http://www.ekoplienky.sk/p/873/jednovelkostne-f...

trudy1717
autor
3. jún 2014

@monuska342 tie jednovelkostne sa asi oplatia najlepsie ze ? dakujem krásne ze si mi takto pomohla 🙂

monuska342
3. jún 2014

@trudy1717 neni zac 🙂 ano tie sa oplatia najviac ja mam najradsej iba pulky a latkove stvorce kedze som prebalovala po kazdom cikani stacia ty na zaciatok 3 pulky a 30-40 stvorcov to ta vide okolo tych 100 e a potom si uz dokupis co ty bude treba ked sa babo narodi 🙂

trudy1717
autor
3. jún 2014

@monuska342 --- ale mám :-* ... no to je super ... myslim si ze to lepsie ako pampersky , kde by som zhruba na mesiac minula nejakých 60 eur na plienky . 🙂

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monuska342
3. jún 2014

@trudy1717 tak to rozhodne a nehovoriac o vyhodach pre babo kedze pampersky smrdia je s toho vela odpadu a obsahuju chemikalie 😒 ja som latkovala 2 deti naraz a v pohode sa da vsetko stihat a vobec s tym nieje praca naviac 🙂 a usetrili sme vela penazi ktore vyuzijeme na ine veci 🙂 takze smelo do toho ak budes este nieco potrebovat tak sa kludne pytaj 🙂

trudy1717
autor
3. jún 2014

@dominika1988
@monuska342 dakujeme babky velmi si vazim ze si na mna nasli kusok casu a vysvelili mi co a ako ...urcite este napisem 🙂

jabuducanevesta
28. okt 2014

V com ich perete?