Sme z Ba, ja len preto, a by ste pochopili, že tu ešte nemáme sneh. No ale je zima. Neviem, či aj ostatné deti už nosia topánky na zimu. Nie je to priskoro? Po minule roky som synovi dávala vždy také prechodné. Včera však muž kúpil vysoké (bama) topánky na zimu. Chcem vediet, milé žienky, ako to máte vy? Lebo neviem, či ich mám vymeniť, či ísť ešte kúpiť nejaké ľahšie a nie také teplé... ACH, jaj 😉
Ja davam detom este normalne tenisky, zimne ani nemame kupene a teraz sa ide oteplit, takze casu dost 🙂
Ja davam dcere este tenisky a ani pancuchy nenosi..klasika,ponozky ak je chladno podkolienky a to maju plavecky tento tyzden...ved treba aj trochu otuzovat,co budu robit,ked bude -10...zimne veci tiez este nemam...
Neviem, co je skoro, ale ked budu v januari 4 stupne, tiez nedate dietatu ponozky a tenisky. Maju zateplene nad kotnikove topanky. Na snehule je cas jasne, sneh nie je. Ale je po certoch zima. A moje deti su kazdy den dlho vonku. Ked budu prechladnuty, nakazia mi malu, to fakt nepotrebujem. Otuzovanie nie takto. Ved aj ja uz mam teplejsie topanky a teplu bundu.
Zatial dávam tenisky a pančuchy pod rifle mala dcéra zatial len raz, ked boli 2 stupne ráno, lebo v škôlke sú doobeda vonku a deti klasika posedávajú kade tade. Zimné topánky sa chystám kúpit v najbližšej dobe, plánujem také trekingové vyššie a na sneh neskôr snehule. Kedže sme tiež z BA, tak trekingové ponosíme určite dlhšie ako tie snehule 😀 Inak nepozerám na kalendár, ale ako je vonku. Zimnú bundu som malej vytiahla tento víkend, ked bola ozaj kosa a už jej nechám. Ešte musím čiapku dokúpiť, to fakt už zo všetkého vyrástla.
Dávaj podla svojho pocitu a nepozeraj na druhých. Sú ludia, ktorí budú dávať deťom tenisky aj ked mrznúť bude a sú takí, čo vytahujú snehule pri 10 stupnoch. Sú to tvoje deti a chápem, že nechceš, aby nachladli. Ak bývajú dlhšie vonku, tak je teplá obuv na mieste.
Ja davam dcere take velmi mierne zateplene clenkove cizmicky (koza a vnutri akoby tenucky filc) do mrazu urcite nie su. Nosi ich k satam, k sukni. Pancuchy len k sukni, bundu taku na studenu jesen. Ja by som na tvojom mieste kupila este take mierne zateplene na studeny prechod, v BA sa podla mna vyuziju dost. Ale tie zimne nevracaj, bamy su super, ak mu noha nerastie prirychlo, urcite vyuzijete o par tyzdnov.
no my mame rano ca. 6-8 stupnov, cez den bolo ca. 10-12 chalani nosia este poltopanky. ja tiez este beham v teniskach. a zateplene este nemaju ani kupene.
Moja ma skoro tri, tiez ba a zimne este ani nemam kupene a ak bude zimq ako po minule roky, tak ani nekupim
nosí botasky,ale dnes sme kúpili aj zimné čižmy,nech nás zima neprekvapí
som z PB, mame tu okolo 5-7 stupnov, davam trojrocnej pancusky a legingky k tomu tenisky, synovi sestrocnemu som davala len ponozky pod teplaky, lebo ma take hrubsie teplaky, ale dnes si vypytal pancusky, ze mu bolo chladno. Tak uz dostal pancusky aj on a k tomu tenisky. Zimne topanky uz mame v botniku nachystane, ale zatial nepouzite. Skolku mame dve minuty od domu a v triede maju relativne teplo, ucitelky tam behaju v trickach. Ja tiez este nosim take lahke tenisky. Na vrch detom davam tricko s kratkym, na to tricko tenke s dlhym a potom na von fleecovu bundu a sofshelku na to. Ciapky uz maju obaja ale len take tenke. Ked pozeram u deciek v satniach, tak niektore deti uz nosia take silnejsie boty aj bundy, ale ja ich zas nechcem obliekat moc teplo, nech ich potom neofukne kazdy mrazik 🙂
A kazde rano pred odchodom z domu pozeram teplotu....
ono fajn...dat teraz zimne cizmy.....ked ani v noci ci nad ranom nie je vonku pod nulou....a cez den, napr. dnes kus severnejsie od BA dobrych 12stupnov 🙂 ......potom ked bude vonku minus 12 staci dat dietatu skafander.
na druhej strane mat ich doma nachystane, ked sa ochladi je uplne ok.
Ja som dala clenkove zateplene topanky, teplejsiu jesennu bundu.uz tenisky nenosim ani ja.v pondelok mi v nich bolo uz zima.
Kupim hoc aj cez leto zimne ked sa mi nejake zapacia, ved sa nepokazia. Ale nosit ich este nenosime zatial, nezda sa mi ze je uz taka zima.
my tu v Martine máme zimu, takže už zimné máme... aj vetrovky
ja davam tiez malej cizmy take nad clenky trochu,aj zimnu bundu kedze chodime o 6:15h z domu do skoly.Rano je uz riadna zima aj ostatne deti nosia uz zimne bundy aj cizmy.
uz davno mame kupene, kupili sme v taliansku na dovolenke v septembri, zatial sme ich nemali, ale uz bude treba. zatial botasky a ponozky
Ahoj, my sme kupili v nedelu, obute ich mala prvykrat len dnes, aby sa pochvalila, ale vedela som ze cely den bude prsat a nepojdu z druziny von, tak som sa nebala, ze sa jej v nich spoti nozka. Kupili sme super cizmy ozaj teple do najvacsej zimy, takze by sa v nich potila, zajtra jej dam tenisky, suhlasila. Ale pytala som sa ci jej nebolo zima aj v pondelok, nebolo. Ak mas dieta, kt. je zima, tak daj zimne topanky. Ja som zmrzlak, mne uz v nedelu nohy mrzli a dnes mi bolo v cizmach super. Ak sa dieta stazuje, ze citi chlad od noh, tak nepocuvaj rady ze je skoro, jednoducho, tie cizmy uz potrebuje.
Moje dcery, aj skolacka, aj skolkarka nosia este botasky...sak rano je okolo 5 ale poobede aj viac ako 12...ake topanky budete davat detom ked bude mrznut, ked uz teraz maju zimne? 😕
A co budete davat detom v zime???
Ja 5 a 3 rocnej davam take jesenne topanky ortopedicke - su to akoby vyssie tenisky alebo tenisky, normalnu ponozku ale uz nie kotnikovu.
Nalko v nazve mesiaca je R nosia tielko, maju dlhy rukav , mikinu a na to vesu, jesennu ciapku a jesennu satku na krk -lebo sa nezapnu az ku krku ako ich poznam a nosia teplatky alebo gate- rifle ci mensestraky. Na pancuhy je priskoro. To potom fakt neviem co by som im obliekala v zime.
Ja osobne chodim v teniskach, a bud tak akko detii, len nemam satku a ciaku, alebo len vestu na tricko ci mikinu bez vesty.
A tiez byvam v BA.
podla teplomera, nie podla kalendara .. ak je okolo 5°c tak su zimne topanky vcelku primerane ... ved taka teplota byva aj na Vianoce ... ak idu teploty nad 10, tak sa da este riesit nieco jesenne
Zimne mame sice kupene, ale este ich dcerke nedavam. Nosi na striedacku tenisky, jesenne cizmy nezateplene a clenkove topánky len kozene, tiez nezateplene. Nedavam jej este ani pancuchy, ani hrube ponozky. Ona je celkovo chladnomilna, málokedy jej byva zima...skor naopak, rychlo sa spoti, ak ju prilis naobliekam a potom aj skor prechladne. Ked idu von z druziny, tak vacsinou behaju, skacu...v zimnych veciach by sa urcite spotila. Kazdy den sa jej pytam, ci jej nebolo zima a zatial sa nestazovala. Podla mna zalezi aj od dietata, ci je zimomrave alebo sa hned spoti...ci sa rado hybe alebo radsej stoji bokom pozoruje dianie...Nasa je stale v pohybe, tak tomu prisposobujem aj obuv a oblecenie.
po dnesnej navsteve obuvi ti mozem povedat, ze prechodne topanky uz v podstate ani nemaju, vsetko su zimne. A aj to som mala problem najst nase cislo, lebo tie vychytene cisla su uz dost povypredavane. Samozrejme, zimne este obuvat nebudem, ale na ich nakup je najvyssi cas. Prechodne si mala zhanat z koncom augusta a v septembri.
Teraz nosí malý prechodné vysoké goratexové tenisky, ale zimné už má kúpené. Určite ich už nevracaj, potom nemusíš zohnať číslo. A ak bude pod 5 stupnov, tak už daj aj zimné, nezáleží, že je len oktober, ved aj v januari je niekedy teplejsie a nenosia tenisky.
..tenisky už nedávam..ale nosia s hrubšou podrážkou,ktoré sme nosili na túry po Tatrách..zimné ešte ani nemáme kúpené,lebo sa vždy obabrem.. 😵
moj 6 rocny aj 3 rocny nosia vyssie trekingove topanky... dychaju a zaroven su nepremokave, takze ich nejaky nečas nerozhádže ... ak ideme len autom do obchodu/ na navstevu, alebo vybiehame von okolo obeda, tak si obuvaju tenisky ... zimne topanky mam kupene, ale vytiahneme ich az ked bude cez den mrznut
odporúčam stránku kde máte aj rôzne zľavové kupóny zdarma ,dá sa pekne ušetrit na nákupoch ...pozrite si stránku www.kuponyzdarma.sk máte tam kopec kupónov s ktorými ušetríte
Zateplene tenisky dávam
čižmy a teplé topánky máme kúpené, len neviem kedy ich reálne využijeme, zatiaľ je na ne teplo. Nosíme stále klasické tenisky, v daždivých dňoch gumáky,
Čižmy a snehule obúvam keď mrzne, prípadne sneží
Ked bolo teraz chladno,t.j.rano 2st uz sme dali zimne,dnes bol 10 tak isiel v teniskach,ale ma take vyssie,kotnikove