Kupujete hračky a výbavičku popredu?

lulu_lu
25. júl 2013

Babuľky, moja kamaratka ma strasi s tym, ze je este velmi skoro kupovat-ze to nerobi dobrotu... Je poverciva. ja poverciva nie som vobec. Preto chcem vediet Vas nazor ako ste na tom Vy. Ci nakupujete dopredu, ked mate este babo v brusku, alebo ste nakupovali ked ste boli tehotne. 🙂 Vopred dakujem

andy09
25. júl 2013

@lulu_lu ja som začala nakupovať vecičky asi od 16 tt, postupne , lebo potom by sa človek zbláznil naraz . A kupovala som čo sa mi zapáčilo takže podla mna je to lepšie takto postupne kupovať. Kupovala som neutrálne veci a v 22 tt sme boli na 4D takže potom sa nákupy rozbehli naplno ked som už vedela čo čakáme 🙂 Kočík sme objednávali koncom júna, ale to len preto že 2 mesiace bude trvať kým nám ho vyrobia na zakázku, takže bude začiatkom septembra a zobrať si ho pôjdeme na predajnu až koncom septembra , aby nám doma nezavadzal.Inak som mala v pláne kočík kúpiť koncom septmbra. Kludne si postupne nakupuj.

galaxy
25. júl 2013

Ja som začala kupovať tiež okolo 16-18tt. Kočík som mala okolo 20tt a som rada,že som si všetko pomaly kúpila.Teraz by sa mi nechcelo všetko chodiť zháňať. Nakoľko ja nerada kupujem veci cez net,potrebujem si ich prezrieť naživo. Tiež ma najprv balamútili,že nech nekupujem,ale ja som si nedala povedať. Skôr ma stresovalo to,že "Ešte sa môže niečo stať" Len kvôli tomu nekupovať? Mne robilo radosť keď som nakúpila a keď je mamka spokojná,tak je aj drobeček. Takže ak si chceš kúpiť kúp si a vykašli sa na druhých.
Len teraz akosi čítam, poriadne, - "Ci nakupujete dopredu, ked mate este babo v brusku, alebo ste nakupovali ked ste boli tehotne. " - tomuto akosi nerozumiem 🙂

andelok
25. júl 2013

@lulu_lu Zdravie a zivot tvojho babatka nastastie vobec nezavisi od toho, ci mu kupis oblecenie a hracky vopred alebo nie 🙂 Ja som kupovala tiez pocas tehotenstva, ved kedy to budem zhanat - z porodnice? Zacala som az po nejakom 16. tyzdni pomaly a cim sa porod viac blizil, tym sme viac nakupovali aj vacsie veci ako postielka a kocik, aby vsetko mohlo prist vcas. Nestresuj sa poverami, je to hlupost. Nakupy vybavicky ti spravia radost a to urcite pociti aj babo v brusku 🙂

galaxy
25. júl 2013

@lulu_lu a presne ako píše hore kolegyňa to či sa niečo stane alebo nie,nezávisí od toho či niečo kúpiš.

lulu_lu
autor
25. júl 2013

@galaxy vyborny argument , stresuju s tym, ze sa moze neico stat, presne tak 🙂)) dnes som kupila taku hraciu hracku, co sa natiahne motuz a hra to, no uz som ju aj pri brusko polozila nech malinke pocuva , juj 🙂

lulu_lu
autor
25. júl 2013

@andy09
@galaxy
@andelok dievčence krásne ste to napísali 🙂)) Takže dnes smer Tesco :p 🙂 tam sa daju kupit krasne vecicky 🙂)

galaxy
25. júl 2013

@lulu_lu presne,sprav si pekný deň a nenechaj si to od nikoho kaziť.

nika1020
25. júl 2013

Ja som to škrečkovala postupne...aj treba.lebo uz v osmo a deviatom mesiaci som nevladala atat a chodit po obchodoch..
Bolo mi aj zle zi vzduchu v obchodoch...a bala som sa za ak ma zavru v nemocnici..ostane to na muza...
V 9,mesiaci sme kupili postielku a kocik.presne som vedela aky..

Inak ziadne povery....
Ocenis to ked pred porodom sa budes len kotulat a ne udes matna nic chut..pride unava..a treba skor relaxovat a nie travit cas v obchodoch...

Drzim palce...

marmete
25. júl 2013

@lulu_lu Ahoj, všetko potrebné dopredu, lebo po pôrode budeš mať iné starosti a nie behať po obchodoch a nakupovať, lebo povera. Pekne, v kľude si pobehaj obchody, povyberaj a zabezpeč dopredu. Veď toto je tvoje najkrajšie obdobie života, tak si ho patrične uži so všetkým a nie byť zavretá medzi štyrmi stenami a nikam neísť, lebo čo ak by sa náhodou niečo stalo. Mám babku, ktorá je presne ten typ, že dopredu nič kupovať, lebo čo ak, no to fakt záleží od toho či si niečo kúpim alebo nie 🙂 A nech mi nikto nehovorí, že byť pripravená s vecami doma ti pridáva väčší kľud ako keď nemáš nič, lebo povera, osobne si neviem predstaviť, po pôrode chodiť a kupovať, fakt, že nie, žena má po pôrode oddychovať a nie behať a zháňať. Tvoja kamoška deti nejaké má? Asi nie, lebo potom by povera išla ku dnu. Uži si to naplno a tak ako cítiš ty a nie cudzia osoba a hlavne mysli pozitívne 😉

nikky81
25. júl 2013

ja súhlasím s dievčatami 🙂, ja som tiež začala po 16tt, to som už bola taká kludnejšia a už som neváhala. začala som postupne, kočík mi prišiel začiatkom tohto mesiaca, postielku som mala o cosi skor. pred 2 tyzdnami som si kupila komodu, prebalovaciu podlozku, 2 cumle, hryzatko, odsavacku soplikov. veciciek len zopar, lebo asi budeme dievcatko, tak viac zdedime po sestrinej malej, ale nieco som samozrejme kupila. a keby som to mala kupovat naraz, tak sa mi tazsie pozera na tu sumu ktoru by som sa zato dalo ako ked to takto postupne pustam z penazenky 😀 . este mi samozrejme niektoré veci chýbajú, ale postupne sa aj radím so skúsenejsími, co treba a co netreba kupovat, resp. co staci az po porode . takze kludne sa do toho pusti a uzivaj si to 🙂

andy09
25. júl 2013

@lulu_lu presne tak pekne si pomaličky nakupuj, rob si radosť. A v tescu majú teraz 30% zlavy na oblečenie tak príjemné nakupovanie 🙂

aristka
25. júl 2013

máš ešte čas ,kupovať,obzeraj sa čo sa ponúka ,kúp si dupačky pre radosť ,aby si sa mala načo tešiť a ešte nerieš a nekupuj ,hladkaj bruško ,rozprávaj malinkému a užívaj si ,nákup si nechaj na posledné 2 mes.a bude vedieť aj akého pohl.drobčatko bude 🙂

ichbinich
25. júl 2013

To su samozrejme blbe povery. Ano, kedysi, ked kazda zena porodila aj tucet deti a iba 3-4 prezili, tak sa to povazovalo za zabytocnost az za zle znamenie, chystat veci popredu. Ale nastastie teraz zijeme v 21. storoci 😉

Ja som dostala od kamaratky zoznam, co vsetko od nej dostanem pozicane (velke veci ako postielka, vanicka), tak som vedela, o co sa vobec nemusim starat. Potom s oblecenim som cakala na pozicane veci od inych kamaratov, aby som vedela, co mam. Kociar sme vybrali v septembri, syn sa narodil v decembri. Ale kociar treba kupovat popredu, tam byvaju nehorazne dodacie doby, pod 2 mesiace hadam ani nemaju 😉
Potom som postupne kupovala aj nejake to oblecenie. Ale klasicke nakupovanie oblecenia vo velkom ma chytilo az ked bol syn na svete 😉 To som uz aj vedela, co mu aj mne vyhovuje a co potrebujem. Doteraz sa vzdy vyblaznim vo vypredajoch 😉

andelok
25. júl 2013

@lulu_lu ...a ked budes uz z toho nakupovania moc unavena, mozes nakupovat aj cez internet 😀 Tuto v bazariku v pro shopoch maju nadherne veci pre babatka 🙂

andy03
25. júl 2013

ja som od 20tt postupne kupovala...ale najskor take ze odsavacku, madracku do postielky, postielku,l atkove plienky.....take neutralne veci a oblecko prislo na rad az nakoniec ..takze postupne uz len koli tomu ze mas veeeeeeeliku radost z toho ked to postupne kupujes ako ked to kupis za jeden mesiac a ani si to poriadne neuzijes..

mummy01
25. júl 2013

@lulu_lu ja som tiez nakupovala priebezne hned od zaciatku a okolo 30tt som uz mala vsetko a som dnes rada lebo tych poslednych 10 tyzdnov som mala co robit so sebou a nie to este po obchodoch behat

linda20111
25. júl 2013

@lulu_lu ahoj, ja som zacala nakupovat nejake veci ked som bola v 6mesiaci, robila som to tak, ze som si urobila zoznam co potrebujem kupit 🙂 nejake veci som pokupila cez internet a nieco uz potom neskor v obchode.. pozerala som pri tom aj na ceny, pretoze cez internet som vedela kupit napr. vanicku, matrac a odsavacku o polovicu lacnejsie ako v obchode. a pohlavie babatka sme sa dozvedeli az v 7mesiaci-skoro 8mom, takze kupovali sme vacsinou neutralne farby. Chceme aj druhe babo a vela veci z toho sa da pouzit aj ked druhe nebude chlapec.

hamca
25. júl 2013

@lulu_lu ja som zacala kupovat veci az po 30 tt a som rada, lebo myslim, ze ak by som zacala kupovat vecicky priebezne, urcite by som kupila vela zbytocnosti. A tak nebolo vela casu na nakupy a uz sa mi ani nechcelo behat po obchodoch s takym brusiskom a tak som nakupila len nevyhnutne veci.

sense
25. júl 2013

@lulu_lu kocik sme objednali ked som bola v 11tt, a dosiel nam ked som bola v 30tt takze neviem coby sa stalo keby sme ho objednali neskor, ostatne veci sme sice pozerali postupne a postupne sme aj kupovali...do konca 6mesiaca sme mali vsetko prichystane hrozil my predcasny porod....a bola som aj rada lebo som musela potom lezat...a pohyb obmedzeny na minimum. Na povery neverim, keby sa ma nieco zle stat stane sa...a samozrejme kupovali sme podla zoznamu nie bez hlavo, a oblecenia napriek tomu ze je vela nadhernych veci pre dievcata sme kupili len to najnevyhnutnejsie a dobre sme urobili nakolko za 11tyzdnov nam dievcatko narastlo o 16cm a a prestli sme troma velkostami...

lulu_lu
autor
25. júl 2013

@sense a ten kočik, kazda pisete, ze ste ho objednali. a to sa neda kupit v predajni na pockanie? Ci ste obj. z netu za nejaku vyhodnu cenu? Poradite MI VYHODNE CENY KOCIKOV???? A pripadne aky mam kupit, aby bol aj na zimu, aj leto, nejaky skladaci,a lebo to musim kupit zvlast kocik na zimu a leto? Ja som v tomto totalny amater 🙂))

sense
25. júl 2013

@lulu_lu my sme si na nete vytipovali kocik, aj za dobru cenu lenze sme ho chceli vidiet aj nazivo, tak sme sli pozriet do predajne a tam taky maly len nie farbu kt. smue chceli a bol aj omnoho drahsi, tak sme potom ten typ objednali....teoreticky nepotrebujes dva kociky len si musis najst taky kt. zodpoveda tvojim poziadavkam a riad sa skor parametrami ako dizajnom.....aby si nakoniec nemala sice pekny kocik co sa vyzoru tyka ale uplne neprakticky

lulu_lu
autor
25. júl 2013

hm a a ky hje ten prakticky? vies mi hodit nejaku stranku? 🙂na co sa mam zamerat.....
@sense

kristinaanna
25. júl 2013

@lulu_lu na výber kočíka máš ešte čas takých 5 mesiacov, tak pozeraj napr. aj tu na fórach je toho o kočíkoch plno, popozeraj na youtube, všímaj si na uliciach a vbehni do nejakých obchodov, a ak nechceš nejaký špeci, tak nemusíš objednávať dva mesiace dopredu🙂 my sme druhý kočík kúpili v obchode, vedela som že aký približne chem, koľko chcem investovať a kúpili sme úplne iný ako som mala vybraný na nete🙂

inak výbavičku vieš v podstate kúpiť aj na jednom mieste v takom lepšom obchode, len vecičky je dobre nekupovať dopredu veľa v malých číslach, a ak máš rodinu , ktorá sa na bábo teší, môžeš aj im nechať priestor na realizáciu🙂

lulu_lu
autor
25. júl 2013

@kristinaanna hej hej, ja nechcem kupovat toho vela, to skor pre svoju radost 🙂 par malickosti, body s napisom Lubim maminu a ocina a pod 🙂

A cca kolko stoji taky kocik, co je aj na zimu aj leto?

lenkacomrie
25. júl 2013

No ja som strašne veľa nakupovala hračiek v tehotenstve, už od 3 mesica.

lulu_lu
autor
25. júl 2013

@sense
@lenkacomrie
@linda20111 babule, nasla om na nete kociky, to len informativne, kedze nemam sajnu o cenach, nasla som od 290 hore ale aj za 199 € za kombinovane kociky, nie je to nejake lacne??? Ide o nove kociky!

lenkacomrie
25. júl 2013

@lulu_lu no zdá sa že je to dosť lacné, a aka je to stránka?
Ja som mala kočík za 320 E.

kristinaanna
25. júl 2013

náš stál myslím tých 270 € hlboká vanička a športový, autosedačku som nechcela na kočík, bola zbytočne predražená 😉

@lulu_lu

fev
25. júl 2013

Ja som síce trošku poverčivá, ale pri našej poslednej dcérke, ktorú som si vysnívala, som hned ako som si urobila tehotenský test bežala do obchodu a kúpila krásny ružový srdiečkový overalík a to som naozaj ešte netušila, že budeme mať dievčatko a nakoniec sme ešte aj dali meno Valentínka. Tak kľudne nakupuj, treba si robiť malé radosti, ale naozaj s mierou, niektoré malé vecičky sme ani nemali oblečené a hračky sú naj naj varešky, časopisy a mobily, nikdy nie to čo im ponúkneš na hranie