Kúpa plienok už počas tehotenstva

mayka007
17. apr 2016

Baby, chcem poradiť, kupovali ste si niektorá plienky aj dopredu, aby potom toho nebolo veľa?

kp7333
17. apr 2016

Jasne ze si to treba vopred nachystat. Pri prvom dietati som kupovala aj minibalenie pampersiek velkost jeden, ale velmi rychlo z nich dcera vyrastla. pri druhom som uz mala nachystane rovno velke balenie dvojok. Aj na porodnici davali babatkam dvojky, vpredu sme ich zalamovali, aby bol pupcek volny.

michala.s
17. apr 2016

@mayka007 preco by to mala byt blbost? Jednotky a dvojky som mala nakupene dopredu, tak isto aj vlhcene obrusky a zakladnu kozmetiku. Aj pre seba poporodne vlozky, vlozky do podprsenky... Som si nakupila dopredu. Z kazdej vyplaty nieco. Vsetko aj s komplet oblecenim, kocikom, vybava pre babo, veci pre mna ma vysli do 1200€ tak z 3-4 vyplat sa vsetko pokupilo

lentilkapb
17. apr 2016

Ja som si pri obidvoch synoch popredku kúpila dva balíky veľ. 1 (jeden balík do pôrodnice) a dva balíky veľ. 2 ...

misel0806
17. apr 2016

Urcite ano ja som mala dopredu tiez nakupene. A minula som ich ani neviem ako😊

mayka007
autor
17. apr 2016

@misel0806 A tak približne mi neviete poradiť koľko z ktorých?

anula106
17. apr 2016

Urcite si nakup dopredu. Do porodnice staci maly balik 1,potom aspon velky balik 1domov a 2-3baliky 2. To minies ani nevies ako. A aj vlhcene a tie vlozky do podprsenky...budes mat potom klud a nachystane 😉

evittam
17. apr 2016

@mayka007 Nekupuj veľa dopredu - nikdy nevieš, či tvojmu bábätku bude značka, ktorú vyberieš vyhovovať. A čo sa týka ostatných vecí - oblečenie - stačí pár kúskov menšej veľkosti - zbytočne kupovať veľa, čo sa týka kozmetiky - za mňa - stačí mydlo Bupi a obyčajný "komunistický" Aviril olej - a tým som natierala max. raz za týždeň a neskôr možno raz za -mesiace - to je všetko - aj čistá voda stačí. 😉 Čo sa týka všetkej "detskej kozmetiky" - zbytočne vyhodené peniaze za všelijaké "srandičky". Čo sa týka vecí pre teba - popôrodné vložky, vložky do podprsenky a podobne - no tiež tak normálne - veď všetko sa dá dokúpiť. 😉

misel0806
17. apr 2016

@mayka007 jednotky a dvojky som mala doma uz nakupene,teda z kazdeho po 3baliky. Do porodnice som si brala iba pol balika jednotiek a aj tak som ho neminula a niesla ho este domov.. Ja si myslim ze cely balik sa neoplati brat.. Lebo sestricky lubia s balika co si clovek donesie davat aj druhym detickam. Najlepsie je si to videlit co je pre moje dieta. Predsa plienky nestoja tri eura su drahe teda ako ktore😊

mayka007
autor
17. apr 2016

@misel0806 ďakujem za rady 🙂 ja som si tak myslela, že si nakúpim viac dopredu aspoň na pol roka....nech potom už na to nemíňam peniažky.....

siska53
17. apr 2016

@mayka007 na pol roka dopredu urcite nie. Mat take 2-3baliky ok,ale fakt nevies,ci babatku budu vyhivovat a potom co?
Takze necely 1 do porodnice,dalsi na doma a maximalne este jeden z vacsej velkosti. Vlhcene tiez treba vyskusat,nie kazdemi sadnu a navyse aj tak je lepsie babaktu radsej umyt zadocek vodou..
A plienky byvaju kedykolvek v akcii,takze si to skor tak rpzumnz rozloz a minaj priebezne.

misel0806
17. apr 2016

@mayka007 jako je dobre mat nieco doma.ale zasa na druhej strane netreba kupovat toho nejak extremne moc zbytocne ti to potom poostava.. Dietako rastie a tak mu budes musuet aj plienky prisposobovat😊

bajana
17. apr 2016

@mayka007 tak radšej kúp najviac veľkosť 3,ta je už od 4kg,jednotky tak 2-3 balíky a dvojky tiež tak

dobromila1111
17. apr 2016

Ja som si kupila vopred. Dost mi to bodlo,ze som potom nemusela riesit obchody. A tiez sa neminalo ;)

majka99999
17. apr 2016

@mayka007 ja som mala 2 baliky 1 a mensi do porodnice a dalsie 2 balenia dvojok. Chlapci mali obaja viac ako 3,70kg, ale zas nepriberali rychlo, tak sa to v pohode minulo.

mayka007
autor
17. apr 2016

@bajana dakujem za rady 🙂 nechcem to prehánať, ale tak niečo mať už doma pripravené, nemusí byť na škodu 🙂

zuzanaete
17. apr 2016

@mayka007 Cosi mat doma v zasobe je fajn, ale urobit nakup na pol roka je uz dost vela. Kazde dietatko sa narodi s inou velkostou a inac rastie. Jedno ma hned dvojky a druhe prejde na dvojky az po dvoch mesiacoch. Je to velmi individualne. Ved si teraz odloz peniaze a plienky budes kupovat podla potreby. A plienky tiez zaberaju veeela priestoru. A akcie na plienky su kazdu chvilu.

mayka007
autor
17. apr 2016

@dobromila1111 a koľko z ktorých cca? 🙂

gabona1
17. apr 2016

Ahoj, áno, ja som mala všetko nakúpené, narobila som si zásoby. Ja nie som poverčivá, nevidela som dôvod, prečo by sa malo niečo stať, keď sa pripravím na obdobie po pôrode. Potom som mala menej starostí.

evittam
17. apr 2016

@gabona1 Tu nejde o poverčivosť - aj ja som mala nakúpené, ale ako som už napísala - nie každé bábo znáša všetky plienky rovnako - no a nakúpiť zásobu na pol roka dopredu ak ani tiež nevieš ako bábo porastie je podľa mňa veľká hlúposť. Nuž, ale každý ako len chce. Toto je len môj názor a rada. 😉

mayka007
autor
17. apr 2016

@gabona1 a koľko z ktorých cca? 🙂

avirka
17. apr 2016

@mayka007 Je zbytocne kupovat vela. Vobec nevies, ci plienky, ktore si vybrala, budu babu vyhovovat, ci sa z nich nebude vyhadzovat, zaparovat, a taktiez nevies, ako rychlo bude rast. Fakt si nerob velke zasoby. Jednotky aj dvojky moze mat iba chvilku.

dobromila1111
17. apr 2016

@mayka007 mala som kupene jednotky do porodnice,jedno balenie treba. Potom uz stacia dvojky a trojky. Zavisi od baba,ake je velke pri narodeni a ako rychlo pribera. Cize dvojky by som kupila jedno mega balenie a potom uz len trojky..tie uz vydrzia dlhsie ;)

pantalon
17. apr 2016

Do porodnice ti urcite staci jeden maly balik 1. Dopredu by som si nakupovala iba latkove plienky, teda ak by si chcela latkovat. Tie vyjdu draho ak by si ich chcela kupovat naraz.

labajka
17. apr 2016

Ja som si tiez kupovala dopredu a nie jedno balenie😀a zacala som rovno velkostou 2

mayka007
autor
17. apr 2016

@labajka a koľko balení z ktorých cca? 🙂

zuz02
17. apr 2016

Suhlasim s dievcatami, ze nakupit niekolko baleni na prve dni treba. Ale velke zasoby by som nerobila. Dietatko ich nemusi znasat. A dalsia vec je ta, ze nemusia vyhovovat aj podla pohlavia. Ja mam tri deti - 2 chlapcov a 1 dievca a hlavne pri chlapcoch som mala problem, ze niektore znacky sustavne precurali. Tak sme museli menit a najst take, co vyhovovali.

katy2
17. apr 2016

@mayka007 Pri plienkach je jeden velky problem - nemozes vediet, ci budu dietatku vyhovovat... moze mat na ne koznu reakciu (co sa casto stava) a potom co s tymi plienkami.... Miesto usetrenia prerobis.... To co vyhovuje desiatim nemusi vyhovovat jedenastemu.... Ale jasne, ze nieco treba kupit dopredu ale s mierou... Radsej si peniaze na plienky odloz....

tobnuf
17. apr 2016

A preco nie? Ja som od 20tt ked som vedela co to bude kupovala vsetko.. od kocika po plienky..

tobnuf
17. apr 2016

@mayka007 ale zase nekupuj vagon 😂😂 do porodnice si zober jedno mensie balenie cca 40ks a potom uvidis ci ti budu vyhovovat a potom dokupis..

ukulela
17. apr 2016

ak chces kupovat len preto, aby sipotom minala menej penazi, tak si radsej kazdymesiac odloz 30eur bokom na plienky. lebo ozaj niektorym babam nesadnu ani pampersky ... ak chces kupit, aby si mala prve dni pokoj, tak rataj cca 8 plienok na den a vyber si znacku. ja som mala v porodnici tie biele pamersky (premium, myslim sa volaju) ... doma som mala opat tieto a aj babylove najmensie a este som mala kikko papierove eko plienky z netu. a striedala som s latkovymi, latkovky cez den, na noc a na vn papierky.
neskor som objavila paradne plienky moony - su japonske, perfektne, premiove, nesmrdia, ale su aj drahsie. 16-20 eur balik, mala by ich teraz mat billa, alebo sa daju objednat z netu. segre idem kupit do porodnice tieto, lebo sa mi pacili voac ako pampersky. inac sa mi pacili aj tie eko kikko plienky, no uz som ichna nete nenasla.
teraz pouzival lidlove a striedam s moony. aj tie lidlove su dobre. maly ich neprecura. (babylove napr precural)
takze na tvojom mieste kup tak 2-3 velke baliky, ja by som kupila z voacerych znaciek, napr pampersky, moony a trebars babylove, aby si vedela, ktore babatku vyhovuju, resp ci niektore neprecura. a potom z nasetrenych penazi kupis viac (ono aj s tou velkostou to je take, z jednotiek ti moze babo za mesiac vyrast a co potom, ked budes mat 10 balikov pod postelou? alebo sa babo narodi male a do dvojok porastie dlho .... tak radsej odkladaj peniaze. inac lidl ma napr kazde dva tri mesiace akciu na plienky, m ich za 6 eur velky balik, ja vzdy vtedy nakupim viac do zasoby, aby vydrzalo do dalsek akcie 🙂 a moony si kupujem priebezne)