Ahojte mamičky, čo je lepšie proti zležaniu hlavičky niečo takéto http://deti.bazos.sk/inzerat/54443903/Trojuholn... alebo takéto http://deti.bazos.sk/inzerat/53268676/Vankusik-... ? Prípadne niečo iné? Budem rada, ak mi napíšete vaše skúsenosti. Ďakujem.
@slnecnica174 Moj mladší syn má zležanú hlavičku, aj ked som sa snažila ho polohovať, ale on sa vždy dajako pretočil na jednu stranu a bol veľmi plačlivý, koľkokrát mal problém zaspať, tak som sa ho bála potom vobec chytiť, nieto pretočiť, lebo zase by boli revy a problém uspať. Vtedy som o týchto vankúšoch nevedela, preto sa pýtam, lebo chcem tomuto problému predísť.
My sme mali taký, ako je v tom druhom linku. Maly začal mat trosku zležanu hlávku, lebo chcel spinkať len na chrbatiku. Začali sme ho používať asi v 3-4 mesiacoch v 7- ich sme prestali, lebo už sa z neho zosuchoval. Bolo vidieť rozdiel za tých par mesiacov - pekne sa mu to skorigovalo. Potom už trávil väčšinu dna na brušku a na štyroch, spinkať sa naučil na boku, tak už ani nebolo treba používať vankúšik. Teraz ma rok a krásnu hlavku😊
neni treba zadny polstar a navic jsem slysela, ze to je nezdrave pro miminko. Staci dite pravidelne polohovat cca po asi kazdem probuzeni a bude to ok. proste jenom podeprit jemne dekou, aby se zase neprevalilo na brisko. Moje deti maji krasne hlavicky a to jsem je jenom polohovala. Neni treba panikarit. Jenom si dej zalezet na tom, aby hlavicka nebyla dlouhou dobu otocena na jedne strane. Podle mne jsou to zbytecne vyhozene penize, radsi investuj do kvalitni matrace 🙂
Hlavne polohovat a nepotrebujes ziadny vankus - pokial teda rozmyslas nad prevenciou. Ja som sa snazila po kazdom kojeni ukladat raz na jednu raz na druhu stranu a ani jedna nemala zlezanu hlavu
@janickacrazy dieta treba polohovat a je hlavicka ok 🙂
@cinkatko
@prasiatko30
@maja2039 Samozrejme, viem, že dieťa treba polohovať, so starším synom som nemala vobec problém a má peknú hlavu, no u mladšieho sa to nedalo, vždy preferoval jednu stranu a mohla som sa aj pokrájať. Viem, že deti by nemali mať vankúš tak do 2 rokov, práve preto sa pýtam, že aké majú mamičky s tým skúsenosti. 🙂
@janickacrazy viem ako sa citis, ze chces predist zlezanej hlavicke, ak sa ti to u jedneho synceka uz stalo, napriek tomu, ze si mala vsetky spravne informacie a snazila sa aj babatko polohovat. aj moja dcerka ma zlezanu hlavicku napriek polohovaniu. mala som aj ten trojuholnikovy vankus, co je v linku, ale nepomohlo to. ona mala slabe svaly (cvicili sme od 2 mesiacov) a tiez jej hlavicka vzdy "padala" len do jednej strany. Niekedy sa to proste stava... Ale dnes uz su aj take prilbicky, co sa detom davaju, ked je hlavicka velmi zlezana. No treba verit, ze babatko bude uplne zdrave a polohovanie bude stacit ako prevencia proti zlezanej hlavicke.
My sme na JISke okukali take male babatkovske podkovicky plnene akoby pieskom. Da sa tym dieta podlozit ked sa dava na bok. Da sa s tym nastavit-podlozit hlavka tak aby sa krasne polohovala.
.....ano,viem ze setom netreba vankuse,ale mala mala tak strasne zlezanu hlavu po bokoch,ze sme ju museli nastavit pezat len na chrbte-temene hlavy. A podarilo sa😉
@janickacrazy no v tom pripade by som volila ten prvy 🙂
My sme nosili ortézu na nožičky a nemohli sme polohovať plus aj skrátený krčný sval a čiže hlavu dávala vždy len do jednej strany a tak som len sledovala ako sa jej hlavička na jednej strane splošťuje až kým nám ortopedička neodporučila prilbičku.Vraj žiadné vankúše ani polohovanie už nepomôže. Najprv sme išli k neurologovi a potom rovno do protei, kde jej namieru prilbu vyrobili.Zatiaľ sa jej to moc nezlepšilo lebo ochorela a prilbu nenosila dostatočne dlho.Hlavičku už sama pekne otáča na obe strany ale tú zležaninu stále má.Tiež som rozmýšľala nad vankúšom,lebo ta prilba- no proste predstavím si, že mám ja nonstop na hlave prilbu tak mi je zle.Ale musíme to vydržať. Ale ak by nejaká mamička napísala skúsenosť s vankúšom,že im pomohol v 6m,tak by ma potešila.
Ja som nic take nepouzivala. Zo zaciatku som dcerku opierala o zrolovany uteracik a menila strany a potom uz som jej nic nedavala. Ma krasnu hlavicku, ale aj vdaka tomu, ze sama spavala s hlavou dolava alebo doprava 😉