Ktorý opaľovák s Of 50 nefarbí oblečenie?

kubko
24. jún 2015

Ahojte, hľadám opaľovák s OF50, ktorý nefarbí oblečenie. Minulý rok som manžela natrela už ani neviem s akou 50tkou, keď sme išli na kúpalisko a biele značkové tričko som mohla vyhodiť. Nešlo to dolu ničím ani savom. Aj deti majú žlté oblečenie a deti natieram len kvalitnými detskými opalovakmi z lekárne Biodermu, Avene a podobne. Máte skúsenosť s nejakou 50tkou, čo nefarbí? Ideme na dovolenku, chcela som vyskúšat Daylong kids 50, ale vraj farbí a vobec nejde vyprat. Tak teraz sa neviem rozhodnuť, čo mám kúpiť. Alebo mi aspoň poraďte ako tie flaky od opalovakov vyprať. Ďakujem.

kubko
autor
25. jún 2015

Kočenky neviete mi poradiť? A je tu už niekto, kto má odskúšaný ten nový Sun Protect SWIS? Mal by byť extra vode odolný..... Dakujem

ichbinich
25. jún 2015

@kubko
S tym je fakt problem. Ked to ma byt vodeodolne a vysoky faktor, tak je to lepkave a farbi ☹
My sme s manzelom mali minuly rok Garnier dry spray alebo tak nejak, proste v sprayi. To sa rychlo vstrebalo a nefarbilo. Ale sa aj rychlo minulo ☹ Ja som to kupila normalne v DMku, mali aj 50-tku (inu nekupujem, vsetci sme bledule).
Tohto roku sme sa raz natreli vsetci Ladival pre deti z lekarne, a vsetky tricka boli ozltnute...
Existuju extra (zvycajne v sprayi) opalovaky ze na sport, a su casto priesvitne. Mozno pravie tie nefarbia, mam v plane to vyskusat. Videla som aj SunDance z DMka, ze nieco take maju (zatial v reklame, v obchode som este nebola).
Co sa tyka prania: po niekolkonasobnom namacani v prasku s vanishom a naslednom prani v prasku na biele (nie geli) a pridani vanishu su tie tricka zase biele (manzel nosi zasadne Pierre Cardin). Chlor som neskusala, lebo takto to postupne vyslo. Na takom malom sacku s bielidlom na zazltnute a zasivene pradlo z DMka je ale vyslovene napisane, ze to nie je na flaky od opalovaku... Povodne som to kvoli tomu chcela kupit.

kubko
autor
25. jún 2015

Aha no tak tak tatinka natriem niečím specialnym chi chi. Neviem ja som to z pumového ani adidasového tricka môjho manzela nedostala dolu,..... len to trochu vybledlo, ale stále je to žlté....

lenadka
25. jún 2015

@kubko myslím, že poprvé žiadnu 50-tku nepotrebuješ, stačí ti 30-tka percentuálne je ochrana len minimálne vyššia...používame detský cien z lidla zatiaľ nič nezafarbil a má výborné výsledky testov, zatiaľ čo daylong ani nie...biodermu sme mali hrozne farbí domodra...tu sú výsledky testov pár krémov https://www.stream.cz/adost/10002906-opalovaci-...

lenadka
25. jún 2015

čo sa týka vodeodolnosti, tak radšej by som sa natrela viac krát, u nás ani v čr zatiaľ nevieme otestovať vodeodolnosť...na to treba špeciálne vybavenie laboratórií...bola som pred mesiacom na odbornej prednáške /pracovne/ o testovaní krémov na opaľovanie, hlavná odborníčka v čr sa vyjadrila s úsmevom "šéfstvo nie je nadšené kúpiť na testovanie vodeodolnosti vírivnku"

vifinka
25. jún 2015

bioderma photoderm kid spf 50 sprej 200ml