Som prvorodicka a netusim na ake plienky pozerat,porod mam sice az v decembri,ale uz by som chcela pomaly s nakupovanim plienok,kedze tych niekdy nie je dost,ale kedze z kazdej strany pocuvam chvaly na rozne plienky,tak netusim..poradite mi,ake boli najlepsie pre vase babo?🙂
Pampars s tym aj ratam,ze su dobre,ale asi aj ovela drahsie,ako ostatne ,ktore su tiez dobre,nie?🙂ale presne o tych Babylove som rozmyslala,lebo som pocula na ne len dobre veci,tak uz vcera som po nich pokukovala a zajtra si ich asi uz predsa kupim🙂
@selinka11 Pampers jednoznacke. ano, su asi najdrahsie, ale su aj najlepsie. ziadne ine plienky nie su take makucke a poddajne, prisposobive a flexi, ako pampers. nech si hovori, kto chce, co chce, ale Pampers su urcite najlepsie. ak chcete lacnejsie, tak Babylove dm, Toujours Lidl, Essential Tesco a Huggies su na rovnakej urovni. Trosku flexi pas, rovnako hrube a absorbne su tiez ok. Pampers najlepsie su Pamper Premium Care - neuveritelne makucke. A urcite nekupujte tu lacnu variantu oranzove Pampers - tie nemaju pruzny pas a aj absorbcia je velmi slaba.
@selinka11 ja som pouzivala len pampers. Najskor tie "biele" Pampers premium care, ale neskor som presla na klasicke Pampers Active baby. Raz som skusila aj tie oranzove pampers, ale maly mal hned zapareniny. Kolega si zas napriklad nevie vynachvalit tie z Lidlu alebo DM drogerie.
@stanislavao Dakujem za radu.A pouzivala si na male hned od zaciatku plienky pre najmensich,ci uz teo i stupen vacsie?
@selinka11 Ja si tiež neviem vynachváliť pampers. Od narodenia ich požívame a nestalo sa mi ani raz, že by mal malý zapareniny alebo že by sa precikal. A sú také mäkučké, že nazanechávajú ani otlačené okolo pása, takže viem že sa v nich drobec cíti dobre. Je síce pravda, že sú drahé, ale skús sledovať akcie alebo nakupovať na MALL.sk a uvidíš že je to v pohode. My to riešime aj tým, že keď má malý nejaký sviatok alebo sú vianoce tak ako darčeky pýtame plienky.
@selinka11 ja som kupovala New Born. ja som mala malinke deti, 2.400 a 2.800 gramov a 48 cm, cize prvy mesiac mi stacili new born.
@selinka11 ja by som ti odporucila, aby si nekupila vela plienok, na prve dni si zaobstaraj 1-2 balenia a pri uzivani sa sama rozhodnes, aku znacku si vyberies. Moze sa stat, ze dietatku ta ci ona znacka nesadne, moze alergicky zareagovat na nejaku zlozku, ci tebe ako mamicke sa nebudu pozdavat napraiklad s absorciou. My sme tiez poskusali vela znaciek, nakoniec sme ostali pri zelenych pamperskach. Sice v obchode pokukujem po tych lacnejsich plienkach, respektive len po ich cenach, ale co uz, ked slecne ine nevyhovovali 😖 zelam prijemne nakupovanie 😉
my sme začali s Pampers, ale veľmi rýchlo sme prešli na DM Babylove. Pampersky mi maličká precikala a zakaždým keď sa pokakala som ju musela celú prezliecť, lebo to tieklo všade čo sa nám s Babylove nestáva. Huggies nestoja za nič, tie boli precikané do dvoch hodín.
@selinka11 pre malinke babo su super pampers premium care, to su tie biele-strasne lahucko sa do nich bali male telicko🙂. my sme ich pouzivali do pol roka veku deti, ale to skor zo zvyku, mohli sme zmenit aj skor 😉.
neskor odporucam babylove (vlastna znacka DM), su super a za vybornú cenu. a ak si uz zbehla v prebalovani, tak skus tie babylove od zaciatku. vrelo odporucam 😅
My sme najprv používali Huggies - tie novorodenecké a vyhovovali mi fakt len ten prvý mesiac, potom už boli tesné, tuhé, skrátka nepohodlné a navyše ich malá prekakávala. Potom sme vyskúšali Pampers Premium Care - perfektné plienky, ale riadne drahé. Ďalej sme kúpili Pampers New baby - boli fajn, tenké. Od čísla 3 kupujeme Pampers Active baby a tie sú perfektné - veľmi pohodlné, netlačia na brušku, dieťa sa v nich môže dobre hýbať. Chvíľu som uvažovala aj nad Babylove z DM, ale hneď ma to prešlo ako som zbadala tú cenu. Za takú istú kupujem Pampers na nete... Celkovo si však myslím, že nie je dobrý nápad kupovať plienky dopredu, pretože nevieš, ktoré sa osvedčia - nakúpiš jednu značku a pri používaní zistíš, že ti idú na nervy. Tiež nevieš ako rýchlo bude bábo rásť a aká bude spotreba. Ceny plienok sa príliš nemenia, skôr si každý mesiac odkladaj nejakú sumu a za tie peniažky potom kupuj to, čo budeš aktuálne pre bábo potrebovať.
Novorodenecke boli najlepsie pampers premium care (biele) a neskor sme presli na pampers active baby (zelene).
Zo vsetkeho ineho (lidl, babylove ci tesco) mala dcerka zapareniny alebo sa vyhadzala.
Takze ja by som uz pri druhom neexperimentovala a pouzivala len pampers ale laka ma aj latkovanie.
mala ma 2,6roka ale na noc jej davam pamersy teraz lebo je prechladnuta a dnes som si vsimla ze na ritke teda vyssie k pasu ma nieco ako ekzem,pocas dna to bledne,ale po pampersach to ma vzdy.su parfemovane tak asi preto.ja kazdopadne pampersy neodporucam.dobre skusenosti mam s tesco zelenymi a gaga plienkami.bez parfumacie,vzdusne,odporucam
@selinka11 kazdy ti tu bude pisat znacku plienok, ake pouziva, takze jednoznacku odpoved urcite nedostanes... najlepsie je nekupovat vela, mozno by bolo fajn kupit si po jednom baleni z viacerych druhov a uvidis, ktore tvojmu dietatku sadnu najlepsie a aj tebe budu najlepsie vyhovovat 😉 ak mam napisat vlastnu skusenost, tak u nas boli najlepsie na zaciatku pampers premium care (biele), ale len cisla 1 a 2, vyssie cisla uz nie su dobre, neviem preco, ale uplne ina kvalita, take tvrde... od trojky vyssie su pre nas naj pampers active baby (zelene).
@selinka11 podla mna sa zbytočne budeš zásobovat plienkami, ked nevieš aké vám sadnú...pri staršom som mala všetko možné, z Pampers sa mi osypal, Huggies precikal, a nakoniec mal tesco plienky, čo iné deti neznesú a osýpaju sa.jemu naopak vyhovovali...takže tak, kúp si jeden balík do porodnice- napr. tie pampers a jeden na doma a uvidíš.....zbytočne by si možno vyhodila peniaze za niekolko balíkov plienok a potom zistíš, že vám nesadnú 🙄 akcie na plienky bývajú stále, dokúpiš aj potom...ja mám termím ako ty a mám doma jedny jednotky Fixies- to sme dostali-a ešte si kúpim do porodnice tie novorodenecké, také menšie balenie 🙂
@selinka11 ja som mala kupene iba dve balenia na zaciatok do porodnice, presne ako pisu mamky vyssie, nevies, co Vam sadne. Pri mladsom som latkovala od narodenia, odporucam Ti pokukat aj po latkovych plienkach, nakolko sucasne latkove plienky su sposobom pouzivania a strihom to iste ako jednorazovky, iba ich nedas do kosa, ale do prania. Mozu Ta zaujat, nakolko latkovanie teraz je uplne nieco ine ako pred rokmi, teraz je siroky vyber nie len farieb, strihov, ale aj materialov a vo finale Ta mozu vyjst lacnejsie a nezanedbatelne je aj to, ze su pre babatko zdravsie.
@selinka11 ja chválim Huggies, v obchode ich už nedostaneš, ale dajú sa zohnať na internete (napr. na feedo.sk) za dobré ceny. Mne pampersky vždy smrdeli, keď boli pocikané, takou hnusnou umelinou. takže Huggies, aj teraz pri druhom synovi som ich objednala viac balíkov naraz (zatiaľ jednotky aj dvojky). V klinik boxe, čo dávajú v pôordnici som mala pampersky, a smrdia stále rovnako. Huggies sú viac prírodnejšie, jemnejšie, nestalo sa, že by ich precikali. Ale mám kúpené aj DM Babylove, tiež sú fajn.
tiez mame dobre skusenosti dm babylove. pri ostatnych mali krpci zapareniny. museli sme pouzivat kremiky /bepanthen/ na hojenie. ono je ale tiez velmi dolezita samotna starostlivost o pokozku. do sucha do sucha treba zadocek vyutierat. ked som tak neurobila, babatko malo zapareniny...
@selinka11 tak kazda mamicka ti napise podla svojej skusenosti....ale ja nedam dopustit na Huggies(bohuzial na trhu koncia)....podla mna nie su take "umele"ako pamresky.....ale este sa mi pozdavali Babylove....moj ma skoro 2rocky a nikdy ani naznak zapareniny-klop,klop 😉
@babulka no,prave citam tvoj prispevok....presne,aj ja mam taky isty pocit.....a veeeelka skoda,ze uz ich vyroba konci ☹ ....naozaj boli take jemnejsie 😉
ja som do 9 mesiacov malého tiež používala výlučne pampers, ale snad len preto,lebo som ich dostala darom .ale potom som prešla na tie z Lidlu a z Hypernovy, a musím povedať, že boli super a navyše za skvelú cenu.... 🙂
@selinka11 my sme na začiatku používali Pampersky, ale snáď som vyskúšala všetky, ktoré sú na trhu - aj z Maďarska. Raz pri nákupoch - malý mohol mať 20 mesiacov som videla ako nakupuje jedna pomerne dobre oblečená pani klasické Tesco(biele balenie) plienky. A ja som si až vtedy uvedomila, že tie zelené máme vyskúšané, ale tieto biele nie- sú najlacnejšie, tak som jedno balenie kúpila. Používam ich dodnes, sú najlacnejšie ale pre nás boli najlepšie-či tie zelené,alebo biele. S Pamperskami som ja nemala dobré skúsenosti, nebolo dňa, keď z nich nevyčúral a ja blbá som vždy hovorila, že to preto, lebo veľa pije. Tu sa nám to nestáva, a keby som bola na to došla skôr, kopu peňazí som mohla ušetriť.
@selinka11 uz do porodnice som si kupila Newborn Pampers 1-tky, tie sme nosili do 1.mesiaca, a potom sme pokracovali v znacke, ale tiez sme poskusali rozne znacky aj z Lidlu, aj z DM- drogerie a rozne ine.... predavaju aj v mensich balickoch, tak som vzdy taky kupila a povedala ze vyskusame, ale moc sa mi neosvedcili bud boli zapareniny alebo nemali dobru absorciu, zakazdym sme sa len vratili k Pamperskam alebo sa mi aj velmi osvedcili plienky z Polska znacky DaDa, vzdy ked mam moznost tak si ich dam kupit alebo ideme na velky nakup pliekok aj UM. A ak smiem este poradit, ak si zaregistrovana v DM- drogerii vzdy tam maju jeden tyzden v mesiaci akciu na Baby produkty je tam 25% zlava vtedy sa tam oplati kupovat plienky, ja som osobne spokojna aj s vlhcenymi utierkami Babylove, su ovela lacnejsie a hrubsie ako pampers. A ked je tam akcia chodime tam kupovat presnedavky, keksiky a vsetku drogeriu pre maleho 🙂
@kitty88 mam dotaz kolko plienok je dobre kupit na zaciatok pre novorodenca?chceme kupit pampers premiu care neviem sa rozhodnut ci 1,2 a kolko to vlastne ponosi.dakujem za odpoved
@petka11121991 no ono zalezi, ake velke dietatko sa narodi, ako bude rast, aku bude mat stavbu tela... moja sa sice narodila malinka, ale rychlo sa zacala gulatit 😀 tak ale plienky c. 1 sme pouzivali cca do 2 mesiacov, 2 velmi kratko, len mozno vyse mesiaca, 3 tiez tak nejak a potom sa to spomalilo 😉 ja by som kupila par baleni aj 1 aj 2, jednotky su do 5 kg, takze aj keby sa velke babo narodilo, myslim, ze nejaky cas vyuzije aj tie, len nekupuj vela, na zaciatok cca po tri balenia a potom uvidis, postupne dokupis... ja som mala nakupene velke zasoby 2 aj 3 a musela som popredavat kamoskam, lebo sme nevynosili, rychlo z nich vyrastla a museli sme ist na vacsie. radsej neskor dokupit, ako mat vela nazvys 😉
@kitty88 dakujem 🙂 😉
ahojte dnes sme boli v Rakúsku a kúpili sme plienky pampers a majú lepšiu kvalitu ako tu na SR jak je to možne 😒
Jednoznacne pampers premium care-lahke,makucke,tenucke,vzdusne!
pampers alebo babylove z DM 🙂 alebo si myslela latkove? :P ja mam znacku kikko lux a su vyborne.. 🙂