Ahojte mile maminky 🙂 ktore odsavate, alebo chcete odsavat, ktora odsavacka je najlepsia? ja mam rucnu aventku, ale hrozne dlho to trva, ze lepsia ta elektricka? alebo su to vyhodene peniaze? lebo mam dilemu, ci kupit, ci nie, lebo svoje babo, krmim odsatym svojim mlieckom a dokrmujem Bebou HA, takze kazda kvapka je pre mna dolezita, Dakujem Vam 😉 a krasne Vianoce vsetkym 😉
@lucka_or dakujem za info a reakciu, asi si ju zadovazim, bo ta manualna to su galeje, aj ked je to kvalitna aventka 😒
chicco physioclean najlepsia odsavacka aku som mala... ostatne isli rovno do kosa (na vysavac sme nemali...) ... ale teraz uz ziadna odsavacka nefunguje na nu 🙂))
@fibinka001 a na tej elektrickej mas dobre aj to, ze ak by si nahodou chcela odsat manualne, tak len jednoducho nespustis elektricke odsavanie. ale to asi nebudes chciet.o)
@simca06022011 ale zakladatelka myslela odsavacku na mlieko, nie na sople......
@fibinka001 ja tiez odporucam avent elektricku.....a ako pise @lucka_or , da sa jednoducho pouzit aj ako manualna 😉
@fibinka001 ci vysaje viac neviem, ale urcite sa pri nej tak nenarobis 😀
@fibinka001 no to tazko povedat, ja som rucnu nepouzivala, ale podla mna vysaju obidve len tolko, kolko sa da, cize asi rovnako, akurat ze elektrickou to budes mat za kratsi cas
@katren haha pardon🙂)) ja teraz len o soploch snivam a este som aj do inej temy ako som chcela asi napisala... ano naj je elektricka, ja som mala aventku tiez... rucna bola uplne na zomretie, nevysalo to nic a ruka mi isla odpadnut za minutu
no v mojom pripade bola elekricka zbytocnou investiciou, velmi rychlo som sa vratila k manualnej a elekricku predala, lebo pre mna odsavala velmi slabo, slaby tah mala
baby neviem najít temu na to že som chorá a kojim mala bysom si aj já odsávat radej abysom nenakazila malu .......len sa bojím že sa potom nauči na flašku a budu si moc odsávat furt poradte prosím co mám robit ☹
@klarita1987 ak si chorá nemusíš prestať kojiť.či dieťa nakazíš je individuálne.ja som kojila aj usoplená ukašlaná a deti to odo mňa nedostali.a ked si to vezmeš predsa si snou stále v kontakte,takže ak to má dostať to dostane tak či tak
Ahoj. Ja svojmu synčekovi odsávam už 5 mesiacov avent ručnou. Spočiatku mi to tiež trvalo dosť dlho, ale teraz, keď mám mliečka dosť, tak za takých 20 min. máum odsaté z obidvoch prsníkov. Moja rada: len byť trpezlivá a ono sa to zlepší časom. 😉
@klarita1987 normalne koj, myslim, ze ani rusko nepomoze, tvoje mlieko je najlepsia ochrana, ja som davala mlieko aj ked som mala horucky, choroby
snad teda asi vydrzat? 🙂 len ja mam malo mliecka, tak som myslela, ze ci elektricka nie je ucinnejsia... ale asi je to narovnako... ako citam rekaacie..
.
@fibinka001 A neskúšala si nejaké tobolky na tvorbu mlieka? Mne napríklad dosť pomohli senovka grécka a benedikt lekársky, jedia sa 3x po 3 tobolky denne. Inak všade ti povedia že na zvýšenie tvorby mlieka je najlepšie bábätko prikladať, prikladať a prikladať. Niekde som čítala, že vraj sliny bábätka "pošteklia" nervové zakončenia okolo bradavky a tá vie, že sa musí produkovať mlieko, čím viac bábo ťahá, tým viac mlieka sa tvorí a žiaľ odsávačky toto ešte nevedia 😀 Takže neviem z akého dôvodu nekojíš priamo, ale skús si malého aspoň priložiť na prsník, a nech pocmúľa keď nepoťahá, možno aj to pomôže 😅
nekojim, lebo jednu bradavku mam plochu a maly sa nevie na nu prisat a kedze mam malo mlieka, co je naozaj tak, bo aj ked odsavam odsajem najviac 80ml z oboch prsnikov, a maly bolprikrmovany uz v nemocnici, bo sa narodil predcasne a mal len 2210g, ked nas prepustali z porodice 😒 prvy mesiac som len kojila a kojila, asi mu to stacilo bobakovi, lebo priberal, ale zato som ho prikladala stale, kazdu hodku, co hodku aj pol hodku, a potom akoby utalo z prvej poradne u doktorky kde mal 2800g, za zrazu 4450g a nestaci mu moje mlieko, preto som mu davala Bebu HA, co mi kazala aj doktorka a odsavam, ked odsajem 110ml, to ma na jednu davku, inak uzivam plus more milk, su to tobolky nakombinovane senovka a benedikt, takze a mlieka stale rovnako... :-/
@kmkke dakujem za odpoved... 🙂
avent 🙂) máte tam aj flaše,ja som bola celkom spokojna..i ked je to neprijemne..
@fibinka001 elektricka je lepsia, nie su to vyhodene peniaze, a uplne ti postaci si kupit z druhej ruky napr. tu v bazare. Usetri ti to namahu. Ja som mala elektricku (avent) a rucnu a odsavala som oba prsniky naraz. Tak je to najlepsie. A najlespie je mat elektricku na dva prsniky,ale tu som nemala. Tu tiez avent ma.
Ale moja osobna rada, este skus rozkojit. Aj za pomoci laktacnej poradkyne. Da sa kojit aj s plochou bradavkou. Ale netrap sa, ak skusis vsetko a nepodari sa, to zasa nie, svet sa nezruti kvoli tomu.
@dodkap dakujem za podporu a aj za radu a reakciu 😉
ja som mala moznost vyskusat tomme tippee a avent rucnu. Avent trosku vrzgala, pri odsavani niekedy silnejsie, ale dobre tahala a tomme tippee je troska iná ale tiez som bola spokojna, len skoda ze nebolo velmi co odsavat ☹ su priblizne to iste
@fibinka001
Ja som si kupila medelu swing elektricku a neviem si ju vynachvalit, mala som pozicanu manualnu tusim znacka canpol ale elektricka je velky rozdiel, zo zaciatku mi slo mliecko pomalsie, preto som si vybrala radsej elektricku, citala som nanu dobre recenzie, ja som ju kupila tuto: https://www.maderna.sk/odsavacky-mlieka-a-prisl...
@fibinka001 ahoj, ja som mala avent elektricku, a bola som max. spokojna. Bolo to rychlo a nic neprijemne