Krém na zadoček

deniska0403
25. mar 2018

Ahojte mamičky a budúce mamičky pomaly si začínam kupovať výbavičku 🤰👼 pre prcka a rada by som vedela aký kremík na zadoček ste kupovali ? Premýšľam nad bepanten alebo sudokrem ? No sesternica používala obyčajnú modrú indulonu 🤷‍♀️ Tak neviem aké máte skúsenosti ? ☺️☺️☺️Ďakujem

miricka77
25. mar 2018

Prepac,ale je tu strasne vela tem o kremoch na zadok,tak preco zakladas dalsiu?treba trosku pohladat a nebyt lenivy.Aj tak az pri babätku zistis,co mu bude najviac vyhovovat.

solinkarka
25. mar 2018

Nedala som dopustit na sudocrem 😉

kubkovamama
25. mar 2018

Kokosový tuk. Top aj na zapareniny,ekzém apod

littledove
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
themotherknowsbest
25. mar 2018

@deniska0403 nam zaberal bepanten na zapareniny, na ktore sudocrem nastacil. A pocula som viacej nazorov, ze sudocrem je slaby. Kym maly nemal hnacky a hrozne zapareniny pouzivali sme len sudocrem.

evittam
25. mar 2018

Suhlas s
@miricka77 .
A hlavne netreba natierať neustále,nakolko je to zbytočne a pokožka si na krem zvykne a potom ked treba tak nezaberie. Naj je cista voda.Pri velkych zapareninach je najlepsi Imazol.

henka123123
25. mar 2018

Olivovy olej z ĺekarne ja pouzivam

janci05
25. mar 2018

Ja som úplne na začiatku používala pastu s rybím olejom. Potom neskôr aj Bepanthen.

annniicka
25. mar 2018

Ja som používala keď mol maličký sudocrem,lebo vtedy kakal nonstop ,tak aby sme predišli zapareninam a pred jeho rokom som sa vykaslala na kremiky ,a nedávam nič,len tak ma napadlo a čo keď nič nedám ,ved kedysi keď žili ľudia v ťažkých pomeroch nič nedávali a prezili to ;)a tak nedávam nič a nemáva vôbec zapareninu ritku a to prisahám ,jedine utriem vlhcenymi utierkami a ritku má jak lusk👍

deti95060810
25. mar 2018

Aviril...

zdenkastanka
25. mar 2018

Za mna jednoznacne bepanthen... sudocrem ho velmi vysusoval....takze nepouzivam nic so zinkom...

luna116
25. mar 2018

Do pôrodnice doporučujú niečo, čo sa vytláča z tuby, aby to bolo hygienickejšie (Bepanthen cr., Rybilka, Jecosris ...), ja som ale používala Sudocrem, ale časom z neho mal syn vysušené okolo slabín, také šupinky sa mu robili, takže sme prestali na čas používať vlhčené obrúsky, iba umývali čistou vodou, v prípade veľkého znečistenia Hipp sprchový gél a natierali Bepanthen krémom, veľmi nám pomohol.

zdenkastanka
25. mar 2018

@luna116 nasmu sa ten sudocrem nedal ani zmyt... no des uplny...som citala ze to ma najhoršie zlozenie...

tata1401
25. mar 2018

galvex pasta s rybím olejom😉

diana20
25. mar 2018

@deniska0403 tento bepanthen je úplne naj pre mojich malých, iný nam nepomohol, starší máp taky zadoček raz, že nič mu nepomáhalo, už skoro krvacal à toto mu to behom pár dní vyliečilo úplne a nemá nič odvtedy, lebo ho používame stále.. Takisto mladší syn keď mu idú zúbky ma vždy zapareny dosť zadoček a to si raz odfotim asi aj lebo minule mi došiel krém keď to začal mať a nedal sa hneď kúpiť tak to mal už veľmi červené.. Na druhý deň sme kúpili krém, večer dali na noc a ráno nič, krásny čistý zadoček, ostali mu dva vyrážky malé, ktoré zmizli počas dňa.. Pre mňa tento krém zázrak..

mamina93
25. mar 2018

Ahoj 😊 Ja pre malú používam od narodenia sudokrem a je veľmi dobrý. Od narodenia sme mali jediný krát zapareniny a to vtedy keď mala horúčky po očkovaní. Ale musíš vyskúšať viac krémov aby si zistila čo bude pre tvojho drobca najlepšie 😉

diana20
25. mar 2018

Mimochodom skúšali sme aj bepanthen pommade, avene krémy, bioderma, sudocrem aj rybilku a nič nám nepomohlo.. Ale každé babo je iné a možno tento krém tvojmu babu nepomôže aj keď pre mňa je to naozaj top krém na zadok..

zeytin
25. mar 2018

Pri každom prebaľovaní som pri všetkých deťoch používala rybilku (alebo lacnejšie varianty - pasta s rybím olejom atď.). Osvedčená klasika, ktorá sa používa aj v pôrodnici....nikdy sme nemuseli riešiť zapareniny. Bepanthen je veľmi drahý a ako prevencia absolútne postačí rybilka 🙂

veronikastrickova
25. mar 2018

Ja klasicku rybiu mast a nikdy nebol ziaden problem, ani zapareny. Ale mala som v zalohe aj sudokrem a naozaj som ho nemusela pouzit.

tatianamaria
25. mar 2018

Ja mám tri deti. Nikdy som nedávala krém na zadoček a nikdy nemali žiadne problémy. V pôrodnici mi hovorili, že to musím. Nadavali mi, ze nemám krém. Som z lekárskej rodiny a hovoria mi, že to treba kremovat až, keď je problém a nie preventívne. Je to len biznis. Moje sestry, svagrine tiež nekremovali. Iba vtedy, keď bol problém a keď sa zahojilo prestali.

marissenka
25. mar 2018

@tatianamaria ja som kremovala rybacou vsetky tri,ja to beriem ako izoláciu medzi plienkou a pokozkou...zase som ich v tom nenechavala hodiny...a inak čo je najhoršie sú obrúsky vlhčené.cista voda a detské mydielko
@deniska0403

luna116
25. mar 2018

@zdenkastanka sudocrem nemá zlé zloženie, len navyše obsahuje zinok, čoho nie sú všetci zástancami a viac vysušuje, ale zato je antibakteriálny, len tá aplikácia už antibakteriálna nie , je to dosť nešťastné riešenie, stále s prstom ponoriť prst (nie všetci si pred aplikáciou umývajú ruky, či používajú na naberanie jednorázové paličky, veď by nás porazilo :D ),zmyť sa dá v pohode, keď nie je v hrubej vrstve natretý. Tie rybacie mastičky by som kupovala i ja, ale ich vôňu nemám rada. Ale súhlasím, že je to biznis, veď na malých deťoch sa najlepšie zarába.

tatianamaria
25. mar 2018

@marissenka áno ja som vôbec nepoužívala vlhčené utierky iba keď nebola k dispozícii čistá voda. Tá je najlepšia. Švagriná zase používala iba vlhčené utierky a tiež nekremovala deti a to ma 7 deti nemali žiadne problémy. Mne lekári v rodine povedali, že to nemám natierať preventívne, lebo, keď bude treba, tak to nemusí zabrať. A keď už sú zapareniny tak najlepší je imazol, že to hneď prejde.

zdenkastanka
25. mar 2018

@luna116 neviem uz kto sa presne vyjadroval o nom no nechvalili ho... davala som malinko no i tak cele zle.. ale to je uz jedno..pouzivame bepanthen a s nim sme spokojni,ten vyuzivam aj na nejake suchsie miesta napr na rucke a tak...kazdemu babu vyhovuje nieco ine...

potvora1
25. mar 2018

@deniska0403 ahoj, nekupujte si veľké zásoby na začiatok, veď uvidíš, akú bude mať bábätko pokožku, pokiaľ nebude mať žiadne problémy a zapareniny, postačí obyčajná rybacia mastička, ja dávam len tú a striedam s púdrom, doteraz žiadne problémy a malý už buď mať pol roka, keby som videla, že je zapareny, alebo má problémy s pokožkou až potom použijem Bepanthen, alebo Sudocream.

lalota
25. mar 2018

@marissenka veru tie vlcrne servítky... Malú už len umývam vodou a sprchovým gelikompri každom prebaľovanie, lebo som si všimla, že je pokožka po utieranie akýmkoľvek obruskami riadne na niekoľkominútové overenie, akoby bola totálne vypatrn...po umytí ma farbu pokožky normálnu. Inak používam krém z dm so zinkom v tom zelenom okruhlom balení.

ivanamyl
25. mar 2018

Ahoj, dopredu velmi nekupuj, babatku to nemusi sediet, kazdemu vyhovuje nieco ine. Nam sedel najviac Aviril krem a Rybilka alebo Rybacia pasta (je ich viac druhov). Skusili sme aj Nivea SOS, Bepanthen a Sudocreme - tie boli take priemerne.
Na umyvanie najlepsie cista voda (v pripade vacsieho znecistenia postaci jemne mydielko) a poriadne osusit, najlepsie aj nechat trochu prevetrat pokozku. Kremiky netreba stale davat, podla potreby. Radsej castejsie menit plienky.
Vlcene utierky sme pouzivali akurat ked sme boli niekde vonku, su napustene samou chemiou.

andy241
26. mar 2018

Ahoj..ja pouzivam klasicky puder Aviril..je super ..po sudokreme mal zacervenany cely zadocek..po Avirile nic 🙂 vyskusaj a sama uvidis co je pre tvoje babatko naj 🙂

deniska0403
autor
26. mar 2018

Ďakujem Vám veľmi pekne za rady 😊😊☺️

misinka0611
26. mar 2018

Mame Sudocrem, mali sme aj obyčajnú rybiu mast z pôrodnice, aj Seba-med. Doma mam nenacate cestovné balenie Babylove krému.