Krém na tváričku dvojmesačného dieťaťa

barbaraujjova
10. okt 2016

Ahojte. Aky krem odporucate na tvaricku malehp dietaka? Ma 2 mesiace. Predtym nemal nic len doktorka povefale ze mam tam dat indulonu modru na tvaricku a tetaz ma tam take malilinke "bodky" ...
Dakujem pekne

evittam
10. okt 2016

@barbaraujjova Žiadny. Nepoužívam vôbec žiadne krémy na tvár mojich detí. Na čo?

laura1804
10. okt 2016

Ja by som nic nedavala...minuly rok, ked sa ochladilo, tak som obcas trochu licka natrela proti mrazu kokosovym olejom, alebo johnson telove mlieko pre deticky.

divozienka26
10. okt 2016

u nas jedine bubchen winter cream jemnunko voni a nema v sebe vodu co zimne kremy nesmu mat.
A urcite nechodte von ze nic na tvaricku 2m je este moc malicke aspon do 6m nieco treba, pripadne sa porad v lekarni

barbaraujjova
autor
10. okt 2016

Dakujem velmi pekne. Ja by som nedala nic lebo podla mna bolo vsetko fajn len doktorka povedala ze indulono nech dam ( prve babo tak som posluchala) a tersz mama male "bodky " na tvare a ziadne sme nemala tak tetaz pockam nech to odide a nic mu nedam na tvaricku. Este raz dakujem pekne 🙂

evittam
10. okt 2016

@barbaraujjova Netreba vždy robiť všetko čo ti povie "pani MUDra"...... 😉

evittam
10. okt 2016

@divozienka26 Nič netreba - vôbec nič. Obe moje deti - "zimné" - nikdy som im nič nedávala a si predstav, že sú zdravé a nič im nechýba. Majú krásnu pleť. Na čo zbytočne "patlať" na jemnú detskú pokožku chemické hovadiny..... 🙂

pribinak
10. okt 2016

ked mrzlo tak som synovi davala krem na tvaricku znacky Nivea, priamo urceny pre chladne pocasie, inak nic
urcite by som nedavala nieco take ako indulona babatku na tvar

jankad1
10. okt 2016

Nam pediater odporucil excipial krem.Dostat ho v lekarni a da sa dat aj na predpis,je vyborny na cele telicko aj na tvaricku.Netreba s nim kremovat stale,staci semtam

evittam
10. okt 2016

@jankad1 No ale to vám asi odporučil na nejaké kožné problémy. Nakoľko tieto krémy sú určené pre pacientov trpiacich kožným ochorením, ktorí stále hľadajú efektívne prípravky na zmiernenie, alebo liečbu svojho stavu. 😕

martina2621
10. okt 2016

určite takému maličkému nič netreba. ak nemá problém s pokožkou, ktorý treba riešiť, nič mu nie je treba. že je zima nevadí, ak jeho tváričke to nevadí, netreba mu nič dávať.

babatkoo
10. okt 2016

Ja som davala minulu zimu HIPP krem do zimy a maly nemal ziaden problem. Takze ho odporucam. V indulone je voda ktora pri mrazivom pocasi moze na pokozke zamrznut a poskodit plet.

jankad1
10. okt 2016

Nie.Nemame ziadne kožné problemy,ale babatka ked pridu z porodnice maju taku suchsiu pokozku a trocha sa supia,urcite viete,co myslim a odporucil nam to prave na toto,s tym ze sa to moze pouzivat aj dlhodobo,nieco ako preventivne,ked treba.Nie len pri vaznych koznych problemoch.Ja som bola s nim naozaj spokojna,pouzivali sme po kupani asi prve tri mesiace a teraz ho davam malym iba semtam...

evittam
10. okt 2016

@jankad1 Ta koža sa šúpe lebo treba aby išla preč a nahradí ju nová. My sme napríklad nič také nemali. A je to každého osobná vec a názor. Ale pokiaľ to nie je kožný problém, tak by som ničím nenatierala tváričku - zbytočné.... Tie maste čo spomínaš sú na kožné problémy - či vážne alebo nie......Preto sú aj na predpis.

jankad1
10. okt 2016

@evittam Samozrejme neberiem ti tvoj nazor,ale toto je zase moj nazor a skusenost a odporucili to aj na novorodeneckom,aby pokozka z toho supania sa, nebola zacervenana.A ako som uz pisala nie je toblen na kozne problemy,dokonca je aj cisto detský.Ja tiez nedavam malym zbytocne veci,ale reagujem na otazku maminy,ktora polozila otazku.Tak uz zalezi na nej,ci si z toho nieco zoberie alebo nie.

eriksonka1234
10. okt 2016

@jankad1 presne aj my sme toto používali, práve na malé bodky na tvári, syn mal ako dvojmesačný a po týždni boli bodky preč 🙂 .Teraz má 11 rokov o chvíľu a stále ho máme v kúpelni 🙂

simca06022011
10. okt 2016

Najlepsie je skocit do lekarne a vybrat si.. na zimu treba barierovy ochranny krem, je hustejsi.. ekd sa ide von. Ak mate suchsiu pokozku a musite kremovat napr. po kupani, tak vyberte nieco detske do kupela/po kupeli... v dnesnej dobe nemoze byt problem vybrat je toho vela.. zbytocne nemastit ked netreba, aby nevznikali vyrazky a pod. zalezitosti. Indulona je podla mna husta na bezne pouzitie, neviem...

kacena4
10. okt 2016

@barbaraujjova v prvom rade si uvedom ze ziadna premudrela mamina z kona nevidi tvar tvojho dietata a strasne mudro ti tu radi co mu mas davat na tvar... este k tomu na "bodky" kludne to moze byt zacinajuci ekzem... videla to dr. vyhodnotila to ako sucha pokozka kazala to premastovat indulonou. urcite by som to natierala ak nechces tou kup si excipialku popr sa porad v lekarni a mozes si kupit nieco drahsie... v zasade je to jedno co si kupis ale casom sa moze stat ze skoncite na koznom s rozsiahnejsim ekzemom ked zacnete prikrmovat, nabehnete na ockovanie.... proste vzdy sa najde nejaka vyhovorka cim sa to cele zvrtlo... hlavne nedaj na rady zien co ti nevideli dieta, nestudovali za lekara, ale na dr. ktora studovala medicinu a hlavne videla tvar tvojho dietata!!! neboj ucite ti nechce otravit dieta. my sme tiez zacali indulonou ako najmensim zlom - kremom, a skoncili sme s kortikoidmi ked sa ekzem synovi v 3m rapidne zhorsil a zistili sme alergiu. musela som ja sama vysadit urcite jedla kedze cez mlieko mu prechadzali do telicka!! drzim palceky nech to nie je vas pripad

lorela
10. okt 2016

@kacena4 Ale zaradila si sa medzi tie "premúdrelé" tiež, keďže polovica tvojho príspevku je o veštení, že môže ísť o ekzém, možno skončia na kožnom keď začnú prikrmovať 😀 Prečo by to mal byť ekzém, prepánakráľa?!

eriksonka1234
10. okt 2016

@lorela vybrala si mi to z úst, resp. z prsta 🙂

lorela
10. okt 2016

@barbaraujjova Nemal tam nič len lekárka povedala, že máte dať modrú Indulonu a pravdep. z nej má "bodky", alebo na tie "bodky" kázala?
Pokiaľ tam nemal nič, myslím si, že Indulonou netreba natierať len z dôvodu, že sa ochladilo. Osobne som tiež názoru, že ani v zime počas mrazov, predpokladám, že dieťatko budeš mať zababušené a trčať mu bude len nosík 🙂. Jedine ak by bol problém na líčkach, zvážiť krém do chladného počasia - detský z lekárne alebo čo odporučí lekárka.

kp7333
10. okt 2016

Tie biele bodky mozu a nemusia suvisiet s indulonou. Su to milia a moja dcera ich mala, aj ked nebola nicim natierana. Ked ich mala vela a zacali sa zapalovat, natierala som jej ich 60 percentnym liehom, ale len jemne vatovou tycinkou,nie cele plochy. Od liehu sa vysusili a zmizli. Inak babatka netreba kremovat nicim, len v pripade mrazu, ked idu von, aby nemali cervene lysaje na lickach, hlavne tie, ktore maju citliu plet. Na to sa da kupit v lekarni specialny krem, ale posluzi aj klasicka modra nivea alebo uz spominana modra indulona.

papricka33
10. okt 2016

@barbaraujjova modrá indulona je mastná. Pravdepodobne malej upchala póry ☹ radu p. Dr. radšej viac nekomentujem.
ja som drobca dlllho umyvala len čistou vodou, a na ritku a pipika detské mydlo. Takže dlho som ani nepoužívala žiadne krémy. Po kúpaní na telíčko detský olej Saloos. Len na sychravu jeseň a v zime som mu natrela tváričku a rúčky. Buď Nivea baby, alebo detský Bio karité balzam od Saloos. Sú čisté, bez konzervantov, s pridavkom prírodných olejov, a kraaasne voňajú 🙂 Vždy mám doma nejakú zásobu z nich 😉 Krabička vydrží dlho, balzam je tuhý a hustý ako vazelina. Stačí kúsok a rozotrieť v teplých rukách, rozpustí sa, premastí a prevonia pokožku. Používame aj tie ostatné pre dospelých 😉 http://www.saloos.sk/bio-karite/bio-karite-dets...

darinks01
10. okt 2016

@papricka33 asi jej nesadla hej, ale napriklad my mame znamych a minule som sa s kamaratom stretla a ten hovori, ze mala mala ekzem alebo nieco take ze natreli indulonou a ze super, ze ma pocit ze liek na vsetko

papricka33
10. okt 2016

@darinks01 tak áno, zadarí sa. Nevravim že je to zlý krém. Kedysi sme s tým natierali aj kožené topánky a hovorí sa, že niektorí podnikavci na tom vyprážali langoše 🙂 ...ale primárne je to jeden z tých mastnejsich krémov. Ja osobne mam atopický ekzém, ale takéto typy mi dobre nerobia ☹ Je to na mňa "ťažké"

kacena4
10. okt 2016

@lorela mojko nevestila som keby si to poriadne docitala tak by si zistila ze to bola nasa skusenost so synom 😉

lorela
10. okt 2016

@kacena4 Veď práve, že som si to poriadne prečítala, MOJKO 😉

ixayxa
10. okt 2016

@evittam excipial krémy, masti, lóciá sú voľnopredajné. Možno tým, že ich odporúčajú lekári (občas ich predpíšu) a dostať ich v lekárni, vzniká dojem, že sú viazané na Rp a sú len na pokožku s problémom. Môžeš ich spokojne používať aj ty, aj dieťa s citlivou pokožkou, zvyčajne sú neparfumované a veľmi dobre tolerované
@jankad1 dobrá voľba 👍