Dobry den mamicky mám 13 daňové babatko a ma strašne suchu pokozku na nozickach aj na ruckach... Davam olejcek hipp a nepomaha velmi nic...
Viem, ze to nebude mat stále, ale tak aky krém je vhodný nato?
Ďakujem...
@aneta129 nám obvodná predpísala Excipial, maly mal až také suché šupinky keď sme prišli z pôrodnice. Raz denne po kúpaní som ho natierala a za pár dní bolo po probléme.
https://www.drmax.sk/excipial-u-lipolotio
Nám v pôrodnici presne na to odporučil pediater bielu lekarensku vazelinu a zabrala perfektne a hneď. Aj ten Excipial odporučil, ale ten som neskusala.
@aneta129 My sme spokojni s LA roche posay lipicar.
Tiez nekup prilis casto. Nam povedali ze prve dva tyzdne len utierat jemne mokrou handrickou a len cistou vodou. Potom staci kupat 2-3 krat do tyzdna.
@aneta129 hlavne žiadne oleje. Kúp si v lekárni zarobenú kyselinu mliečnu a tým premazávaj bábätko. Vie dať naň tuším aj obvodná recept.
@zuzipuk presne aj my dávame doteraz olivový olej. Najlepšie 👍
Nam pomohol Bepanthen Sensiderm, ma aj ekzemik, takze sme vyskusali uz vselico.
Olej za mna nie. Aj kozna mi este pri prvych detoch povedala, ze suchu kozu netreba len premastovat, ale aj hydratovat, teda krem je najlepsi, obsahuje olej aj vodu. A este, ked obsahuje ceramidy, je to top. Takze Lipikar od La roche a ten sensiderm u nas je naj.
A kupat prve tyzdne menej casto. My teraz uz mame 6 mesacneho, v tychto horucavach ho uz sice sprchujem kazdy den, aspon oplachnut. Novorodenca by som asi mokrou plienkou poutierala 🙂
Dakujem vam všetkým veľmi pekne a ja, ze preco do frasa po kúpaní ma este viac... Aj na ockach to ma... Tak musime prestať asi s kupanim každý den... Jej sa síce velmi paci vo vode... Zajtra 2 týždne bude mat, tak musim povedat pediatricke na poradni...
Obycajna zarabana kyselina mliecna z lekarne. Nic viac netreba, ziadne oleje, kremiky...zbytocne
@aneta129 olej nie. Nepremasti tak, ako si myslíš. Lipikar od LA roche posay.