Krém na suchú pokožku pre novorodenca

aneta129
21. jún 2021

Dobry den mamicky mám 13 daňové babatko a ma strašne suchu pokozku na nozickach aj na ruckach... Davam olejcek hipp a nepomaha velmi nic...
Viem, ze to nebude mat stále, ale tak aky krém je vhodný nato?
Ďakujem...

nelca0510
21. jún 2021

@aneta129 olej nie. Nepremasti tak, ako si myslíš. Lipikar od LA roche posay.

zuzipuk
21. jún 2021

@aneta129 vraj to je ešte normalne, že to maz vody z bruška, ako keď sa my dlho kúpeme.... 😊 Ale! Môj malý to mal tiež a pomohol mu olivový olej z lekárne 😊

nikpa
21. jún 2021

@aneta129 nám obvodná predpísala Excipial, maly mal až také suché šupinky keď sme prišli z pôrodnice. Raz denne po kúpaní som ho natierala a za pár dní bolo po probléme.
https://www.drmax.sk/excipial-u-lipolotio

jazula
21. jún 2021

Nám v pôrodnici presne na to odporučil pediater bielu lekarensku vazelinu a zabrala perfektne a hneď. Aj ten Excipial odporučil, ale ten som neskusala.

andreatytler
21. jún 2021

@aneta129 My sme spokojni s LA roche posay lipicar.
Tiez nekup prilis casto. Nam povedali ze prve dva tyzdne len utierat jemne mokrou handrickou a len cistou vodou. Potom staci kupat 2-3 krat do tyzdna.

kkovacovak
21. jún 2021

@aneta129 hlavne žiadne oleje. Kúp si v lekárni zarobenú kyselinu mliečnu a tým premazávaj bábätko. Vie dať naň tuším aj obvodná recept.

arivederda
21. jún 2021

@zuzipuk presne aj my dávame doteraz olivový olej. Najlepšie 👍

nevenka
21. jún 2021

Nam pomohol Bepanthen Sensiderm, ma aj ekzemik, takze sme vyskusali uz vselico.
Olej za mna nie. Aj kozna mi este pri prvych detoch povedala, ze suchu kozu netreba len premastovat, ale aj hydratovat, teda krem je najlepsi, obsahuje olej aj vodu. A este, ked obsahuje ceramidy, je to top. Takze Lipikar od La roche a ten sensiderm u nas je naj.
A kupat prve tyzdne menej casto. My teraz uz mame 6 mesacneho, v tychto horucavach ho uz sice sprchujem kazdy den, aspon oplachnut. Novorodenca by som asi mokrou plienkou poutierala 🙂

aneta129
autor
21. jún 2021

Dakujem vam všetkým veľmi pekne a ja, ze preco do frasa po kúpaní ma este viac... Aj na ockach to ma... Tak musime prestať asi s kupanim každý den... Jej sa síce velmi paci vo vode... Zajtra 2 týždne bude mat, tak musim povedat pediatricke na poradni...

ivula0807
21. jún 2021

Obycajna zarabana kyselina mliecna z lekarne. Nic viac netreba, ziadne oleje, kremiky...zbytocne

heidy222
21. jún 2021

@aneta129 Ano nekupat Denne a hlavne nie mydlom, radsej na umyvanie syndet, napr od lipikar a lipikar Baume na premastenie