Kozmetika pre novorodenca

monika1255
8. aug 2016

aka znacka kozmetiky pre novorodenca je podla vas najlepsia....uvazujem na niveou...aky mate nazor

sam2
8. aug 2016

Kazde dietatko je ine a kazdemu sadne nieco ine 😊 u nas napr.Nivea katastrofa, takisto Bioderma malemu nesedela. Pouzivam Sebamed alebo Excipial kids mliecko ☺️

ajana1
8. aug 2016

@monika1255 minimalna a hlavne neparfumovama. Hlavne nekupuj vela. My sme maleho umyvali iba vo vode a ani sme kremy nepouzivali. Ked mal suchsiu pokozku Tak sme dali vazelinu. A tiez zinkovu mast iba ak mal cervenu ritku a Nie preventivne ako sa ta snazia vsade presvedcit.

zooeynka
8. aug 2016

Ziadna! Boze, preco chcete patlat na to male stvorenie chemiu? Ta sucha koza novorodenca sa po cca 3-4 tyzdnoch upravi aj sama a bude krasne hladka...a zeny si myslia ze je to vdaka kremom ktorymi mazu babatko...a na umyvanie cista voda...

janinah
8. aug 2016

@zooeynka veru,najprv mydlieka,šamponika a kadečo na odmastenie kože a zničenie prirodzeného kožného filmu a potom olejčeky na zmastnenie,však biznis.....čistá voda príp. máličko detského mydla na zadoček.....čím nás natierali pred 30 a viac rokmi? a sme tu a bez alergií a ekzemov.....

bosoriak
8. aug 2016

@monika1255 Cista voda na kupanie a maximalne olivovy olej ak bude mat suchu kozu. Az keby prislo k vyrazne suchej pokozke a problemom s tym spojenym (ekzem, zacervenanie), vtedy treba riesit kozmetiku. A na zadok Rybilku.

mia265
8. aug 2016

Bože keď si spomeniem, moja svokra furt a šampón? a mydlo? a to ho kúpeš len vo vode? No taký bublinkový kúpel a toľko mydla napatlala na neho že sme to pol hodinu dávali z neho dolu.Šampón raz za tri dni, mydlo tiež ,ale kúpeme každý deň. Keď bol malý šampón raz za týždeň. Aj keď svokra na mňa kukala, že tu máme nejaké divné spôsoby (je zo zahraničia) 😀 Ona ale zas by nekúpala každý deň.tak potom treba riadne vyčistiť 😀

miku1
8. aug 2016

@monika1255 Najlepšie žiadna kozmetika. Umývať čistou vodou bohate stačí. Maximálne raz za čas trošku s mydlom. Na vlásky tiež nič nepotrebuje, šampón som dala prvýkrát asi keď mali dcéry rok...Na tvár doteraz dávam len obyčajnú bielo-modrú indulonu.

katrin21
8. aug 2016

@monika1255 nam radili v nemocnici na JISke Seba Med.Ze s tym maju najlepsie skusenosti a im prejde x babatiek rukami....rozne reakcie.... tak sme aj na tom a pochvalujem si. Mame od nich len obyc. tuhe mydielko, na ritku, v horucavach pod krk a pazusky, ostatne len cista voda...
sampon vobec, len cista voda
po kupani SebaMEd BAbY Cream, je drahsi, hustejsi kremovejsi v takej velkej tube, ale je super... nebanujem, ze sme ho kupili ...

katrin21
8. aug 2016

@janinah natierali nas olivovym olejom a kupali detskym mydlom klasickym.

janinah
8. aug 2016

@katrin21 možno teba,ja mám 50+,tak pochybujem,či mamka chyrovala o dakom olivovom oleji,až sa jej musím opýtať

margarita
8. aug 2016

cista voda, ak je sucha koza, tak olivovy alebo kokosovy olej. nic viac som nepouzivala pre babetko. ved uznajte, co je dieta automechanik, ze robi s olejom a spinou, cim menej drhnut a gebrit, tym lepsie. moja skusenost. overena na detoch 🙂

sense
8. aug 2016

mne dali nechtikovy olej na pupok, mandlovy olej na pokozku a nic ine som nedavala, ani sprchac, ani sampon ani telove mlieka, ani krem na zapareniny preventivne... a ani som ju nekupala kazdy den ale obden...

zuzanaete
8. aug 2016

@zooeynka Presne. Nam sama doktorka povedala, ze prvy mesiac nic nedavat, aby mala pokozka sama sancu naucit sa spravne pracovat. A aj tak bolo. Po mesiaci som natrela uz iba nejake 3 mini miesta asi tak 2-3x a hotovo. Iba na zadocek mydlo. Sampon sme zacali davat po dvoch rokoch a to mame vlasaca.

zooeynka
8. aug 2016

@janinah Ked nastavajuce mamicky tak rady kupuju pre babatko kremiky, olejceky a ine chobotiny! Ja vsetku detsku kozmetiku, ktoru som pre babatko dostala pouzivam na seba ;) Miminu staci voda(ale caru vlhcenych obruskov som prepadla...)

zooeynka
8. aug 2016

@zuzanaete Asi mame rovnaku doktorku ;)

katrin21
8. aug 2016

@janinah no praveze.. ja mam 50 a 52 r sestry a aj ich tak olejovala... kupovali v lekarni 🙂
aj teraz sa v niektorych da kupit.. ja som prvej dcere prve tyzden tiez len oliv. olej davala. tejto druhej uz nie.... dost to mastilo vecicky..

zuzanaete
8. aug 2016

@margarita Viem, ze je kokosovy olej teraz in, ale su aj nazory, ze upchava pory.

margarita
8. aug 2016

@zuzanaete
to som nepocula, ale myslim, ze pory de facto upchava akykolvek krem, a kedze ja tym deti natieram mozno raz tyzdenne po dlhom kupani sa, urcite neuskodi.

dcerke to dokonca odstranilo aj hnede sfarbenie zubov po dlhodobych antibiotikach, co musela brat, a mne to v tehotenstve nenormalne chutilo len tak 😀

asi preto ho mam, a pouzivam teraz na najmensieho. ked si spomeniem 🙂

sense
8. aug 2016

@margarita ja som pre toto prestala dcerku ked bola vacsie natierat kokosakom lebo mi do toho pchala prsty a jedla a bola sa schopna cela pooblizovat kym to nezjedla... 😀 😀 😀 😀 😀

seahorse27
8. aug 2016

Moji maju obidvaja suchu pokozku so sklonom k ekzemom od narodenia, tak okrem mydla som musela natierat aj mlieckom. Najskôr som pri dcerke pouzivala Sebamed baby, potom sme presli na A-derma - na umyvanie dermatologicka kocka bez obsahu mydla, natierame mlieckom exomega. U nas tie bezne znacky ako Johnoson a Nivea bola katastrofa, ekzem jak hovado z toho. Na ritku dcerke vyhovovala Rybilka, syncekovi Sudocrem. Nic ine pre novorodenca netreba. Ak bude dietatko starsie, tak pridaj nejaky detsky sampon.

jeennyv
8. aug 2016

@monika1255 ja pouzivam aj pre seba vsetko od nivea, ale ako baby vravia dietatku tolko kozmetiky a tych kremov netraba,puder ci olejcek , krem na ritku a cista voda, ked tak detske mydielko a ked uz je treba kremovat tak rada excipial, co tu bola spomenuta, ci pre dospelych alebo deti, su rozne druhy, mlieko sice stoji aj okolo 8-10e, ale ked si ho das predpisat u lekara doplacas max 1e...

sisaka
8. aug 2016

Pouzivala som prirodny sampon urceny na telo a vlasy pre babatka a rovnakej znacky telove mlieko. Na zadok nic v pripade zacervenania krem na to urceny rovnakej znacky. Nazov nie je podstatny na Slovensku sa aj tak nepredava. Zijem vo velmi suchom prostredi, kremovanie je tu nevyhnutne uplne pre vsetkych. Cistou vodou sa toho vela neumyje, zvlast urcite partie tela.
Vazelina je produktom petrochemickeho priemyslu, urcite radsej pouzijem kozmetiku na prirodnej baze ako ropny produkt, oleje mi pridu moc mastne

candii
9. aug 2016

V prvom rade kazde babatko je ine a ma inu citlivost pokozky. Co sedi nam nemusi tebe. No ja pouzivam Biodermu. Nivea je tiez v pohode. Jedine co neodporucam je Jonsons baby. Je to velmi agresivna kozmetika a pretriasalo sa prednedavnom ze sposobuje rakovinu 😕

sweetlife001
9. aug 2016

Podla mna je najlepsia kozmetika HIPP ale tiez som bola spokojna s bupi.

viktora26
9. aug 2016

voda, po kupani kokosovy olej a dovidenia

zuzka_1985
13. aug 2016

Ja som malemu od babatka davala hipp kozmetiku - sprchac a olejcek po kupkani. Max spokojnost

07022007
13. aug 2016

Odporucam klorane z lekarne. Maly je atopik,ja tiez a toto je pre mna kozmetika cislo jeden....

viera77
13. aug 2016

pre novorodenca ziadna kozmetika, a naco aj vlastne? ved sa nepoti a nešpini tak ako my dospelaci....a ani ten kupel nie je potrebny kazdy den, samozrejme v lete je to uz o inom....a ak uz ano kozmetika, tak iba prirodna, bez zbytocnej chemie....ved tej chemie si este uzije pocas zivota az-az 😒 uplne postaci mydlo a kremik na ritku a v pripade suchej pokozky po kupeli rychlo vstrebatelny olejcek...inak som pri oboch detoch ani viac neriesila...a v zime pocas chladu a mrazov kremik na tvar bez obsahu vody....dokonca ani vlhcene obrusky na ritku som nekupovala, vyskusali sme viacero znaciek a zo vsetkych mali dievcata koznu reakciu.

radeonka
31. aug 2016

Musim suhlasiť s vierkou aj keď je trh teraz naozaj široký a detskej kozmetiky nájdeme tiež toho požehnane zase odtiaľ potiaľ. Ale zase na druhú stranu tiež bábetko treba často kúpať a preto som si dala hlavne pri umývaní záležať a trošku som špekulovala pri výbere. Super mi reaguje na detský gél na umývanie od baby anthyllis. Je to síce predajné iba cez web, ale na stránke majú na zverejnené všetky certifikáty. A keď už nakupujem šupnem do košíka aj dezinfekčný prach na pranie 🙂

lucinkax20
31. aug 2016

Najzdravsia kozmetika je cista voda...novorodenec ine nepotrebuje 😉