Kozmetika pre bábätko

9. júl 2021

Ahojte mamičky, o pár dní mám termín a dnes sme zistili, že nemáme doma žiaden olejček alebo telové mlieko. Vôbec sa neviem rozhodnúť aký olej a telový krém máme zobrať je toho fakt milión (na umývanie máme Bupi). S ktorou značkou ste boli spokojné?

autor
9. júl 2021

Jediné, čo viem tak nechcem nič od JOHNSON'S. 🙂

zuzanka.zuzu
9. júl 2021

ziadny, cistu vodu, chemie si uzije za zivot dost... ak pediater zvazi tak na poradni povie co mas dat, inak nie

tosomja
9. júl 2021

Teraz na leto určite stačí čistá voda.

jazula
9. júl 2021

Tiež cistu vodu, jedine čo nam reálne bolo treba bola čistá biela vazelina z lekárne na suché miesta, kde sa nám prvé dva týždne po pôrode šúpala (odporučil nám pediater v pôrodnici)…

evkamotka
9. júl 2021

Obzvlášť v tychto horucavach mu nicim poriky nezapchavaj, nech pokozka dycha. Ak by malo babo velmi suchu pleť, az po konzultacii s dr na poradni kup napr kyselinu mliecnu (zarabany krem bez parfumov a blbosti)

eskop
9. júl 2021

Ja pouzivam len mydlo bupi pri kupani a sampon na mliecnu chrastu.. po narodeni sme pouzivali aj taku masticku na auche miesta a este momentalne davam indulonu pod lebo sme mali potnicky .. inak vobec nic.. mam toho doma kopu od hipp ale este sme nevyuzili..

jazula
9. júl 2021

Inak nám pediatrička pri prvej návšteve povedala, že olej na novorodenca určite nie, maximálne telové mliecko na suché miesta (ale to sme mali už tu vazelinu z porodnice)

denden77
9. júl 2021

u nas fici od narodenia La Roche 😊

nikpa
9. júl 2021

Popredu by som takú zbytočnosť nekupovala. Ja som to nepotrebovala ani pri jednom, vôbec nemali suchú pokožku. Ak budeš potrebovať, ľahko si kúpiš.

petamich
9. júl 2021

mam termin o par dni a ziadnu detsku kozmetiku okrem kremu na ritku, detskeho mydla a liehu som zatial nekupovala - ak bude mat suchu pokozku tak kupim co poradi pediatrucka (olejcekom sa to premastovat nema, to je taky kusok prezitok z cias nasich mam ale kazdy ako uzna za vhodne), na sampon/sprchac a telove mlieko je podla mna skoro a staci cista voda a ked tak to mydlo na ritku - aspon takto planujem ja z toho co nam radili na predporodnej priprave :D

autor
9. júl 2021

Ďakujem baby ste ma upokojili, že nič sme nezabudli a keď bude treba kúpime 🙂
@petamich z kozmetiky mám tiež len Bupi mydlo a Bepanthen nič viac

marrydreamkas
9. júl 2021

do 3mesiacov som kupala vo vode s detskym olejom eone delfinek- ceska prirodna kozmetika, nebol problem so suchou pokozkou, za mna super vecicka

pokemonkaa
9. júl 2021

mne detska lekarka odporucila len cistu vodu, pripadne mydlo Bupi a klasicku modru indulonu. nic viac.

veronice
9. júl 2021

Obycajny olivovy olej z lekarne bolo jedine co som okrem sudocremu davala prve tri mesiace 🙂 teraz pouzivam z Eurony samponik, mydlo aj olejcek.

evkamotka
9. júl 2021

Prvy mesiac sa novorodenca odporuca umyvat len cistou vodou bez mydla. Pokozka sa potrebuje adaptovať. Babatko sa bude na zaciatku supat, to je ta "prva koza". Je to normalne, nebran tomu. Pediatricka ti odporuci premastit ak by bolo treba ale aj to sa robí len docasne. Zdrava pokozka ma svoju regulacnu schopnost aby bola "akurat" a mydlenim (tzn odmastovanim) tela a naslednym premastovanim kozmetikou robis zbytocne sarapatu zdravej kozi

vsetkopredietatko
27. júl 2021

Na zaciatku urcite len voda. Ja som zvolila kozmetiku WELEDA, lebo je prirodna a ma naozaj super zlozenie. Mame odtial sampon a aj ostatne veci, co som nakupila, no nic ine ako sampon sme nepouzili (je vhodny na telo aj vlasky). Na zaciatku sme pouzivali zaribeny krem z lekarne od pediatricky (z kyseliny mliecnej), ziadne oleje nie su vhodne, lebo to upchava pory.

alka234
27. júl 2021

kupkať v čistej vode, keď bola novorodenec , tak bola suchá trošku, narodila sa v zime, tak som jej dávala obyčajný detský olejček modrý Avril, iné nič....už má pol roka , tak olejček sem tam teraz v lete Johnson's Baby olej s aloe vera, ten jej robí dobre na pokožku...Inak ona má krásnu pokožku..... A teraz v lete keď sa spotí, tak aj trošku ale naozaj trošičku SebaMed penu pre deti z lekárne. Pazusky, frndulku, zadok , nôžky s tou penou a poriadne opláchnuť.